НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 726
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Вече втори ден карам на яйца.

понеделник:
200 грама салата /домати, краставици, червена чушка, зелена чушка, лук/
2 варени яйца

вторник:
1 с.л. масло
същата салата и като количества дори
2 бъркани яйца с 1ч.л. масло

Много ми е оскъдна храната и въпреки това няма ефект. Реших че с този фаст ще поразбутам малко нещата. Днес правя 4 месеца на режима. Кога мина това време не знам. Колкото повече се увеличава деня, толкова по - малко месо ми се яде..и изобщо храна.

Вчера за закуска опитах да ям масло и после ми беше зле цял ден.  ooooh!

По колко яйца е позволено да се ядат на ден с този яйчен фаст?

leia2015, фастът е за хора, които нищо друго не им е помогнало, а да речем са се хранили 1-2-3 години поне ВМНВ  Hug
Храната  ти е супер малко, а и ако преди си се хранила по-оскъдно, тялото е в икономичен режим и единственото, което можеш да направиш е да се храниш нормално за известно време.

# 466
Цвети1980, сподели след това за книгата, моля  Hug 
Сигурна съм, че на доста хора ще им е интересно.

# 467
  • Балчик
Момичета ,идва сезона на тиквичките.Кажете по кой от двата начина е удачно да се приготвят?1 оваляни в брашно и пържени.      2 печени ,в тава ,на хартия оваляни в брашно,яйце,галета?

Никакво брашно, натюр на оребрения тиган, полети със зехтин. Peace

# 468
  • София
Мики, Ками, интересно ми беше да изгледам и петте части на филма на д-р Фънг за фаста. Благодаря  Hug
Като не мога да се похваля с минуси (доста е учудващо, защото имам много за сваляне), ще се похваля с изследванията. За около 8 месеца, кр. захар на гладно от 6,8 на 5,8; инсулин на гладно от 20,45 на 14,20  newsm44  HOMA индекс от 6,2 на 3,72 и пикочна к-на от 497  Shocked на 434-пак е много, ама да се надяваме, че още ще спадне Praynig

# 469
  • SA
Mиленски, поздравления! Наистина имаш с какво да се похвалиш. Според мен постиженията ти са забележителни, нещо което няма как да постигнеш с медикаменти. Тялото ти се лекува,макар и да има още какво да се желае. Ще дойде време и на килограмите, имай търпение.
От д-р Фънг, както казах, съм впечатлена, но смятам, че трябва да се чете с разбиране. Всъщност според него от гледна точка на метаболизма е доста по- добре да се изкара на пълен глад няколко дни, отколкото да се ограничават значително калории пак за същото време. Другият важен момент е, че човек трябва да има доста сериозна причина за да се подложи на фастинг, особено по- продължителен- напр. здравословна, религиозна.
Да кажа и че ядене на две яйца със салата на ден не е ВМ НВХ. Това си е някакъв вид глад, който не се препоръчва в нито един вариант на режима.

# 470
Скай, Свети благодаря  Hug. Разбрах. Моите причини са близки до тези на Скай. Много празници се струпаха за два месеца и ми е нужно отводняване  Laughing

За тиквички и чушки си имам специалитет любим на всички приятели. Нарязани на дълго върху грила за малко (да останат хрупкави). Не ги пека напълно. После горещи ги слагам в предварително направена марината от зехтин, оцет, сол, мъничко захар (може и без нея), много магданоз, копър и малко чесън. Разбърквам и затварям с капак да се задушат. Консумират се веднага или се слагат на съхранение в хладилник. Издържат седмица и повече.Тук има едни мини чушчици разноцветни тях целички ги правя. Чудно мезе. Много вървят с барбекю или сирене, слагам ги на пицата с кайма, в салатите, в омлет даже. chef

И аз да благодаря на Мики и Ками отново за всички филми. За трудът ви  bouquet И за Шоки  bouquet

# 471
З.2012 , с удоволствие ще споделя.  Hug

Тяна,обожавам ги тези малките разноцветни чушчици. Или ги хапвам сурови, или ги правя по същата рецепта като теб.Тиквички обаче не съм пробвала по този начин.

Мики,Кам, благодаря и аз !  Hug

# 472
Свети, и тиквички и гъби и чушчици, че и лук. Всичко заедно в маринатата. ММ вече се крие като пали барбекюто  Joy Огромна купа със зеленчуци винаги го чака там. Мен виж за храна ме питай  Joy обичам да ям. Затова от фаст не разбирам и питам  Mr. Green

# 473
  • SA
 Тяна, хубава идея с тези зеленчуци, особено щом издържат повече време в хладилник. Маринатата трябва да ги покрива ли, или просто да се овкусят с нея?
Свети, и на мен ще ми е интересно да дадеш отзиви за тази книга.

# 474
Маринатата е малко. На дъното на съда в който се слагат готовите зеленчуци. Моят съд е стъклена купа с капак. Да речем както е най-известно в България от бабите ни, ако е буркан до долната черта. Или два пръста  Laughing. Около 2 кафена чашки зехтин, една оцет, сол на вкус, две, три щипки захар много магданоз и копър и една, две скилидки чесън на филийки. Най-важно е зеленчуците да са направо от скарата или грил тигана горещи. Разбъркват се хубаво и се задушават. Те си пускат соковете. Веднага хапваме и останалото в хладилника. Много издържат. Зехтина се втвърдява, но 2-3мин са достатъчни да се отпусне.  Направих революция преди години на село с тази рецепта  Joy вече жените не пържат тиквички. Пием си питието, а мъжете се грижат и за месото и за гарнитурата. Всички лели ме обичат. Както казва моят син гениите са мързеливи  hahaha bowuu

# 475
Попаднах на коментари, че е хубаво да се спазва продължителен интервал при храненията и по възможност те да бъдат две. Като вечер примерно, ако последното е 7, то следващото да е чак на обяд на другия ден. При мен обаче с две не ми се получава, карам я на три и не мога без да закуся. А препоръката е за тези с проблемни инсулин и кръвна захар, смятате ли че моите три хранения са сериозна пречка за по-бързи и стабилни резултати?

# 476
  • SA
Тяна, благодаря за рецептата! Ще се пробва съвсем скоро, звучи много вкусно.  Simple Smile Би било идеално човек да си има нещо подобно в хладилника за гарнитура, в случай че бърза и не му се занимава с готвене.
relight , не са изобщо задължителни тези фастинги, особено за хора, по-начинаещи с режима. Чудесни резултати се постигат и с трикратно хранене. Смисълът да не се яде много често, през 2-3 часа е това, че почти всяка храна предизвиква инсулинов отговор, разбира се най-много въглехидратните храни, но съдържащите протеин също водят до такъв, макар и в по-малка степен.
Всъщност нивото на кръвната захар е само един от факторите, които изпращат сигнал на панкреаса да отделя инсулин. Затова инсулиновият отговор към дадена храна се различава от гликемичния отговор / в смисъл колко се повишава кръвната захар след нейната консумация/.
Когато човек се бори с ИР, едно от нещата, към които трябва да се стреми, е да поддържа инсулина си възможно най-нисък за голяма част от денонощието. Това очевидно няма да се случи, ако се яде през 3 часа. Но 3 нормални хранения на ден с 12 часов интервал на неядене през нощта си е съвсем добре. Вече въвеждане на по-голям прозорец на фаст с пропускане на закуска или еднократно ядене на ден е техника, която може да се пробва в някои случаи с тежка ИР, при която този подход не работи за дълго време. Също така не е нужно този фаст да се прави всеки ден.
Сппоред мен, когато човек започне да се храни ВМ-НВ, е добре в началото да си даде достатъчно време за адаптация, да види как вървят нещата при него и чак след това да мисли за подобни стратегии с фастинги. Много от момичетата тук стигат до двукратно хранене на ден не защото си го налагат, а защото така се чувстват добре.

# 477
  • ES
Изгледах клипчетата с д-р Фанг, много благодаря на момичетата, които са ги направили достъпни за неговорещите английски. Наистина гладуването е имало своята форма в религиозните обети. Мюсолманите гладуват по 24 на рамадана (или рамазана ли беше) и само бременните и децата не го спазват. Те дае и не пият вода. Християните също имат строг пост. Явно са знаели за ефекта от гледуването още от древни времена. Но доктора толкова нахъсано говори за гладуването, че ми е странно как може с толкова плам някой да те убеждава да гладуваш  Rolling Eyes и да изтъква предимствата му: че е евтино, не отнема време.. като продукт на телешопинг.

# 478
При мен също се стигна до двукратно хранене съвсем естествено, просто като закуся солидно и обядвам наполовина на закуската, ако всичко е режимно, повече не ми се яде до другата сутрин. За разлика от други, когато почнах режима, доста намалих количествата от самото начало, просто не можех повече, и досега е така. За жалост, мога да ям големи количества само "забранени" неща - захарни и тестени.

# 479
Камелот, благодаря ти. Да, това са изтъкнатите причини, но на този етап се чувствам добре с 3 бр хранения и се надявах, че не греша.
Определено и аз намалих количествата. Рядко и трудно изяждам много наведнъж, може би и заради това съм далеч от две хранения, не хапвам достатъчно, че да изкарам повече от 12 часа без храна. А последното, което желая е да стоя гладна, да ми прилошава и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт