НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 693
  • 726
  •   2
Отговори
# 555
  • София
Момичета, ще ми припомните ли кои хормони трябва да се изследват при необяснимо напълняване?

# 556
Грета, щитовидната със сигурност  Peace

# 557
Също инсулин.

# 558
И кортизол в кръв и урина.
Момичета,къде на български мога да прочета подробно за Палео диетата?Освен 3-те книги в 1-я пост,има ли нещо друго на бг за режима?
Благодаря предварително! Hug bouquet

# 559
  • София
Едно интересно филмче за проучване на Credit Suisse Research Institute, The Truth on Fat, което не казва нищо ново, всъщност, но е приятно за гледане. И дори има включени данни за България:

https://www.youtube.com/watch?v=dgiaISd4AHo

Може да се изтегли и цялото проучване също. От септември 2015 е.

Сега се сетих нещо смешно от филмчето: френският парадокс, това бил ефемизъм за удобен начин за изключване на данни от проучванията в миналото, защото не пасвали на целта на проучването.  Laughing

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 13:44 от Bis

# 560
Нинжи, няма проблем.  Hug

Бис, продължавай и ти да споделяш. Една от следващите книги, които съм си набелязала е "Know Your Fats." Мисля даже , че я има и в библиотеката на първа страница.

# 561
Здравейте, момичета! Благодаря и аз за полезната информация, която споделяте тук синтезирано. Преди не смогвах да ви чета, сега има някаква промяна, не знам защо, та тук успявам. Старата тема обаче още не мога да я прочета, не ми остава време. Аз родих преди пет месеца и покрай кърменето не спазвах режима. Сега вече не кърмя и се старая да вляза в релси. Имам да свалям 10 кг и голям корем... Малко съм обезсърчена, защото кантарът не мърда, а със сантиметъра не съм се мерила. Но ще се старая.
Кам, струва ми се, че преди имаше идеи за среща и сега като прочетох, че си в БГ се сетих за това. Ще се радвам да кажете, ако организирате нещо, да чуя и аз твоята обширна беседа Simple Smile.
Приятна вечер на всички!

# 562
Идеята за срещи е чудесна. Simple Smile Ако има варненки в темата и проявяват желание да си направим една такава, нека ми пишат на лични. Hug

# 563
  • SA

Seti, чудесна идея за среща! Ние вече си направихме една мини - Плодивска. Може да организираме по - нататък и една по- мащабна. ☺

# 564
  • От Луната
Момичета, идвам да се изфукам! Отдавна не съм чела и не съм писала, но от работа и проблеми, все не ми остава време, но това не искам да го оставям само за себе си. Та днес правих контролни изследвания и чак не ходя по земята от кеф! Знам, че вие ще оцените труда ми Simple Smile

Инсулин Октомври - 19
Кръвна захар Октомври - 6,2
ХОМА ИР - 4,2

Инсулин днес - 9,45
Кръвна захар днес - 4,06
ХОМА ИР - 1,71
(мерните единици са едни и същи)

Това е резултат само от нашето хранене + малко издънки по Великден. И все пак за мен е огромен напредък и най-вече за волята ми. Само да ви кажа, че стомаха от ядене не съм си лишила, нямам и секунда на глад или лишения от позволените неща.

Надявам се моя напредък да помага в битката с волята и захарта! А аз съм най-щастливия човек на света, че ви намерих, че се доверих на лекаря си и така вече колко месеца, но ето ще цената е висока, а наградата голяма. Искам да ви кажа, че е не е лесно, но е по-лесно от колкото си мислим преди да започнем!

Аз продължавам да се "трудя" за здравето си, надявам моя резултат да ви мотивира, така както мен самата.

# 565
Синеока, страхотни резултати. Това е като " Преди" и "След", но не в снимков материал.  Mr. Green Поздравления!  Твоите резултати са и  доказателство, че този начин на хранене е много повече от "диета" . Браво!

# 566
  • SA
Синеока, страхотен резултат! Благодаря, че го сподели с нас. Отдавна вече не се съмнявам, че нашето хранене помага на тялото да се самолекува. Но продължавам истински да се радвам на всеки личен успех по пътя към здравето.
 Hug

# 567
... Отдавна вече не се съмнявам, че нашето хранене помага на тялото да се самолекува....
Hug
В тази връзка, може ли да ме насочите към литература/публикация/видео и т.н. за влиянието на ВМХ върху биохимичните прооцеси в мозъка.
Опитвам се деликатно да обясня на един човек че може да помогне, дори да излезе от депресивните си състояния, ако спре да се тъпче с въглехидрати.
И затова имам нужда от доказателства. Явно моите постижения не са достатъчни за преборване на скептицизма.

# 568
  • София
Кул уич, виж книгата "Тихите убийци на мозъка" на Дейвид Пърлмътър. Peace

# 569
  • Пловдив

Seti, чудесна идея за среща! Ние вече си направихме една мини - Плодивска. Може да организираме по - нататък и една по- мащабна. ☺

Жалко,че не съм разбрала,щях да се радвам да се видим.

Общи условия

Активация на акаунт