НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 588
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Аз, да ви кажа, по-просто го давам, така както не се меря, така и не броя калории, щото смятам, че не може да се излезе наглава по този въпрос. Ям една нормална порция салата и месо сутрин, а после на обяд 40г кашкавал, яйце и зеленчук, тия дни домат. Вечер - вода, чай, не съм и гладна, всеки ден 20 мин.йога. Каквото и да става, по-малко от това не е редно да се яде, а ако има случай да е повече, то ще е пак месо и зеленчук, а не млечни, примерно, или пък захар.
И каквото-това. Както искат  да се свалят килата и с каквато скорост искат.

# 331
Леа, вчера не бях гладна и зорлем и написаното изядох. Не съм всеки ден с еднакъв прием, когато съм гладна ям. Между 1200-1600 калории се движа. Напоследък не пиша нищо в май фитнес пал, мързи ме:) А и от 4 месеца писане горе долу знам какво и по колко е ОК да ям:)
Сега вечерях две кисели, зелени ябълки с 100 грама горгонзола и 100 грама Бри, това ми се ядеше цял ден. Обядвах телешко с грах и много масло. Закусих две яйца с масло, чакам цикъл, не ми се яде нищо сладко. Заради ябълките надвиших В, ама много ми се хапваха.

# 332
Привет пак,
днес страшен глад, дали е ПМС? Ще пробвам да напиша какво ядох днес

7,30  кафе с кокосово масло
11,30 две яйца пържени в свинска мас  с половин тиквичка и половин патладжан /останало от снощната вечеря/
14,30 печено пилешко бутче с кожата с гарнитура салата краст, домат, айсберг
19,00 2 парчета бананово руло с пълнеж от банан, какао, орехи /ами остана ми от гостите в неделя, само се усуквам около хладилника/
          два слайса бекон с 2 оризовки / оризовките и те оттогава/
          две яйца пържени в свинска мас със замразени броколи и зелен боб, малко животинска сметана, пък и парче масло си сложих отгоре за аромат
          айран

и а дано се спра вече!!!
И кво с хронометърчо? Цялото това 1130 калории, 62 г П, 55 г В, 71 г М.

п.с. Ако вечерта бях почнала с пържените яйца, можеше да не стигна до рулото и оризовките, ма аде де. Аде де!

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 20:40 от Rainy day

# 333
  • ES
Какво е това хронометърчо?

# 334
  • Варна.....
Момичета, дайте идеи за постна мазна храна- в сряда и петък постя и трябва да си измисля менюто.
Принципно е разрешена риба, но не се я представям от сутринта.
Авокадо, маслини? И?

# 335
  • ES
Пушена сьомга сутрин е супер!
Тофу?

# 336
Какво е това хронометърчо?
https://cronometer.com
Тук си водя дневник на това, което консумирам и изразходвам.

# 337
Момичета, дайте идеи за постна мазна храна- в сряда и петък постя и трябва да си измисля менюто.
Принципно е разрешена риба, но не се я представям от сутринта.
Авокадо, маслини? И?
Единственото което ми хрумва, без месо и млечни, е запечени на грил тиган колелца тиквички и патладжан, докато хванат хубав тен. После в една купа се смесват с нарязани домати, краставици, авокадо, маслини, лук, магданоз, зехтин, сол и лимонов сок.

# 338
Ммммм, Мери, на мен ми се дояде чак:) Аз много често си правя гуакамоле.

# 339
  • София
Ох, "доброжелателите"...по празниците бяхме много хора. То не бяха приказки от типа, че козунакът е свещен хляб и от него нито кила се качват, нито захар; как само месо съм яла (укорително); как съм се хранила еднообразно. И то при мен разликата във външния вид не е голяма, просто хората ги дразнеше, че съм различна - че не муам козунаци, шоколади и не пия алкохол.

Това мога да кажа за моите празници.  Rolling Eyes

Трябваше да им покажеш едно коремче и щяха да млъкнат и да им приседне  Laughing

# 340
  • Варна.....
Благодаря за идеите!

# 341
  • София
Здравейте момичета  Hug
От понеделник и аз съм пак на тръстиката, взех си отпуска, за да слея празниците и сега тъпкано ми се връща ...
Днес най-сетне ви изчетох  Simple Smile

Преди време се бяхме заговорили в темата затова, че една от хубавите страни на режима е, че с времето те спасява от това да си обсебен от храната и да успееш да "чуеш" тялото си. Е, мога да се похваля, че донякъде го постигнах.
Това са първите празници в живота ми, след които съм ... с намалени обиколки  Grinning
Причините за това са няколко:
- повече движение от обикновено - една седмица бях на вилата и ѝ направихме основно почистване
- нямах време да се задълбочавам в храната и хапвах каквото имаше, но без да се напрягам дали е режимно или не
- ядях само ако съм гладна

И така, когато в понеделник си облякох полата, с която бях в последния работен ден преди празниците, се оказа, че ми е станала широка в талията  bowuu
И докато другите колежки се оплакват колко са напълнели и обсъждат поредната диета, която трябва да се пробва, аз тихо и кротко си се върнах към режима.

# 342
  • София
Здравейте отново Simple Smile

Това е извадка от първият пост

Цитат
И още нещо, което не е лошо да имате предвид: ако правите изследване за инсулинова резистентност (ОГТТ - обременяване с глюкоза), е важно поне 4-5 дни преди това да се храните по-високовъглехидратно (с 150 - 250 грама въглехидрати на ден), защото в противен случай резултатите ви може да се окажат нереално завишени и да се притесните ненужно.

Не разбирам какво означава "нереално завишени". Ако се храня дълго време съобразно тази диета нивото на инсулин няма да е нормално, така ли? Ще е по ниско или високо?

# 343
  • София
Момичета и аз съм с ИР и вече цяла година се старая да се храня на ВМ-НВ режим.Ще ми кажете ли как да си изчислявам процентното съотношение между мазнини,протеини и въглехидрати?

# 344
Вега, аз го правя с My Fitness Pal, приложение на телефона. Въвеждам всичко, което съм яла за деня и то си смята. От профила си задаваш желаните проценти например 15В, 25П, 60М , ако надвишаваш те предупреждава. Само че не се доверявай сляпо на данните на храните, ако се съмняваш проверявай, някои данни за съдържание са не точни.

Общи условия

Активация на акаунт