НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 576
  • 726
  •   2
Отговори
# 390
  • Балчик
Аз редовно пия сироп от бъз.Много е полезен за имунната система.Откакто го правя и ММ и синът ми го пият никой не боледува в къщи.То не бяха пневмонии,болници,антибиотици,сиропи за кашлици и др.Тази зима синът ми е изпил 1 сироп,а миналата 2 пръста сироп.Въобще много го харесвам.Аз не помня от колко години не съм се разболявала от нещо.Незнам изсушените зрънца дали ще действат по този начин.

Моят сироп от бъз стои непокътнат, не знам какво да правя с всичките бутилки. Направих го със захар  и сега никой не го пие. newsm78 А как ми се пие сироп или сок... Направо се окапах като си го представих. Simple Smile

# 391
Assos, браво, браво, браво!
Ще взема и аз да съм на такъв яйчен фаст другата седмица, че да разсвижа малко нещата.  Peace

# 392
  • София
AssosHug bouquet
Ще докладвам как са се развили нещата.
Аз първо се опитах "с добро", така да се каже, дадох линкове към темата, разказах набързо за какво става дума. Но момичето се уплаши от мазнините и беше дотам.
Сега, ако номерът мине, и нещата при нея тръгнат, ще ѝ кажа за какво става дума  Wink

Наскоро беше станало дума за името на режима ни. И се замислих, че думи като "ниско" и "високо" са относителни и са реални само, ако са отнесени към някаква величина.
Много хора са споделяли, че са си мислили (а и са го правили  Wink), че името значи, че поливаш всичко със зехтин, правиш домашна майонеза и ядеш на корем, 2 пакетчета масло са за два дена и т.н.

Всъщност трябва да се обяснява на новите, че режимът ни е вискомазнинен, спрямо всичко налагано досега - обезмаслено и без мазнина - т.е. ядът се нормални количества мазнина.
Същото важи и за въглехидратите - просто не се набляга на тях, както е в почти всички останали режими и официални препоръки и оттам - нисковъглехидратен режим. Т.е. ниско спрямо официално препоръчваното.
Май стана объркано, но дано ме разберете  Embarassed

# 393
Кам, аз понякога вдигам кръвно, без да има установена причина за това...последната ми пикочна киселина беше висока. Влизам в профила на написаното от теб. С какъв лекар да се консултирам, дали да опитам лечението с лекарството за подагра, не на своя глава разбира се! 2-3 пъти месечно се случва, има месеци, в които нямам кризи. От 70/90 последния път скочи на 135/ 160, до спешното стигнах с повръщане.
Изследвах бъбреци, нищо не откриха... Сърдечни проблеми и каквито и да е друго, освен ИР и мигрена, нямам.
Аз не мога да отслабвам, не знам защо, режима съм, често в кетоза ( веднага се променя мириса на потта ми, обикновено всъщност няма мирис, а когато съм на супер изчистено хранене, се променя и е една странна) Въпреки това не мърдам и грам дори, ни надолу, ни нагоре.
Скоро ще опитам и аз фаста на Асос, ако сваля две кила, ехеее, абе каквото и да видя различно, от тия дето гледам от месеци ще се зарадвам:)

# 394
  • бургас
Да благодаря,че ме подсетихте.Ще си купя сушен,а новата реколта ще си изсуша.Само ме е яд ,за 3 -та буркана с бъз ,които си стоят в хладилника.

# 395
  • София
Аз бих умряла от глад на фаста на Асос.
На мен само първото хранене са деня ми е 4 яйца и 100 гр бекон плюс масло/мас.

Но вероятно е нормално да се сваля при подобно еднообразно хранене.

# 396
  • SA
Жаки, не се прилага рутинно това лекарство, което намалява пикочната киселина, да се дава за лечение на хипертония. Едва ли някой лекар ще ти го предпише с тази цел.  В това проучване, за което писах, са го давали с експериментална цел, за да докажат, че за кръвното налягане действително има значение нивото на пикочната киселина.
При теб по-скоро храненето ще помогне тя да намалее до нормални стойности. В този смисъл трябва да намалиш до минимум фруктозата, захарта, бирата, храни с мая, субпродукти и т.н.

# 397
  • София
Жаки, не се прилага рутинно това лекарство, което намалява пикочната киселина, да се дава за лечение на хипертония. Едва ли някой лекар ще ти го предпише с тази цел.  В това проучване, за което писах, са го давали с експериментална цел, за да докажат, че за кръвното налягане действително има значение нивото на пикочната киселина.
При теб по-скоро храненето ще помогне тя да намалее до нормални стойности. В този смисъл трябва да намалиш до минимум фруктозата, захарта, бирата, храни с мая, субпродукти и т.н.
Защо трябва да се избягват субпродуктите при повишена пикочна киселина?
Нямам такива проблеми, просто ми стана интересно.

# 398
Да, Кам, те за режима какво ли не изговориха лекарите, а за такива експериментални леченея, едва ли биха ме и изслушали. От посочениет неща, консумирам понякога, два пъти местно да речем дроб и шкембе.
Бира много обичам, но не я пия. Въпреки това пикочната киселина си е висока. След десет дни пак ще изследвам.

# 399
  • SA
Жаки, може и да ти е намаляла пикочната киселина. Не е проблем, че два пъти месечно ядеш шкембе. Ще видим как ще са ти новите изследвания.

# 400
 ooooh! За пореден път се убеждавам, че съм от кантарозависимите. Меря се сутрин, вечер, с дрехи, без дрехи, преди и след тоалетната. Хем знам, че кантарското същество е с много променлив характер, тва кило - кило и половина нагоре - надолу за нищо ги няма. Но като го прибера в гардероба и ми е мъчно. Cry Как да му устоя, дайте идеи  Praynig

# 401
Rainy, стани огледалозависима Joy
Прави по-често набези по магазините с мерене на много дрехи, изключително тонизира, особено като харесаш образа си, тогава мисълта за кантара ще отиде на заден план

# 402
Рейни, у вас кофа за боклук няма ли?  newsm78

# 403
Sagitta16  *papaya*    Хахахаха, живи да сте, разсмяхте ме с глас Laughing

# 404
Rainy day, и аз те призовавам да станеш огледалозависима  Laughing Аз например си правя снимки на 10 дни. После си ги сравнявам с предишни. Много добре ми действат на мотивацията  Flutter "Меря" се и с два клина за фитнес, както и с пръстените на ръцете ми. И трето - качвам повече свои снимки във фб, което е сигурен знак, че се харесвам  Flutter

Напоследък се зачетох много в борда на редит за кето диетата. Знам, че тук я приемате с едно наум, но като цяло чета активно частта с рецептите. Има и хора, свалили по 20 кг. за 3 месеца. Рекордното, което видях, беше 30 за 3 месеца. Както и да е, аз си оставам привърженик по-скоро на палеото към НВ.

Също така споделям колко готини хора открих в инстаграм. Там започнах да качвам снимки като част от проект от курс по онлайн пиар, но се зарибих и открих две дами, твърде далеч от България, с които се сближихме и си пишем редовно, споделяме опит и тн.

И така, всичко върви супер около мен. Научих се да бъда откривател в магазините и да пазарувам с още по-голямо удоволствие.

Постът ми не е много информативен, но имах нужда да се похвая  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт