НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 731
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Браво Джемма, направо ми събра очите в точка! Чета те отначалото и страшно много ти се радвем!  Hug

При мен - катастрофа! Получих инфо за наличните продукти за празниците, когато ще съм на екскурзия на лодка - плодове (според сезона – дини, пъпеши, ябълки, банани, портокали), продукти за плачинки (гарнирани с мед и различни сладка), продукти за сандвичи (различни мазила, няколко вида българско и екзотично сирене, няколко вида колбаси, зеленчуци за цвят, мирис и повече вкус); бисквити,  кисело мляко, мюсли със сушени плодове; банички  и айран.

Сега ли да се гръмна или малко по-късно? Тамън раздвижих нещата, виждам как ще се почва сначале от другата сряда.

# 421
  • София
Браво Джемма, направо ми събра очите в точка! Чета те отначалото и страшно много ти се радвем!  Hug

При мен - катастрофа! Получих инфо за наличните продукти за празниците, когато ще съм на екскурзия на лодка - плодове (според сезона – дини, пъпеши, ябълки, банани, портокали), продукти за плачинки (гарнирани с мед и различни сладка), продукти за сандвичи (различни мазила, няколко вида българско и екзотично сирене, няколко вида колбаси, зеленчуци за цвят, мирис и повече вкус); бисквити,  кисело мляко, мюсли със сушени плодове; банички  и айран.

Сега ли да се гръмна или малко по-късно? Тамън раздвижих нещата, виждам как ще се почва сначале от другата сряда.

Ако разполагаш с хладилник там - приготви си сварени яйца и хапвай по 3- 4 на ден, гарнирани с неща от предлаганите продукти - масло, зеленчуци, сирена... нещо като фаст ще ти се получи  Peace

# 422
Ако пък хладилника има и малка камера,можеш да си вземеш сланина.Ние я държим нашата във фризера защото имаме в повече и като я извадиш и постои няколко минути може да се отреже прилично парче и другата да се върне отново да стои замразена.Друг е въпросът има ли на какво да се запече малко.Другото което се сещам като допълнение може да има авокадо и/или маслини,синьо сирене,ементал и други твърди-щом ще са екзотични  Mr. Green стават много вкусни запечени в хартия за печене  cook ама пък на лодка къде да ги печеш?

# 423
На борда ще има хладилник, който ще работи като хладилник, самокогато е включен двигателя на яхтата или през нощите по пристанищата, през останалото време е като хладилен шкаф, затова не ни препоръчват да носим месо.
Благодаря за идеите, ще ви разправям после...

# 424

Аз бих си взела и риба тон консерви, сардини консерви, гъши пастет бурканчета, в Лидл имаше 6 вида френски пастети в кутия-също стават затворени не се съхраняват в хладилник, а като количество са перфектни за 1-2 хранения със зеленчуци, сварени яйца, някакви суджуци, твърд кашкавал....Не са най-най-добрата храна, но са за предпочитане пред описаното от теб, поне за временно изхранване.

# 425
Мдаа,яхта и сланина как Ви се струва  Mr. Green
представям си да ме поканят на яхта и да изкарам сланината  finger

# 426
На борда ще има хладилник, който ще работи като хладилник, самокогато е включен двигателя на яхтата или през нощите по пристанищата, през останалото време е като хладилен шкаф, затова не ни препоръчват да носим месо.
Благодаря за идеите, ще ви разправям после...
На лодката си има газов котлон, фурна, така,че ще можеш да си приготвяш и други неща. Освен това от взяко пристанище можеш да си купуваш яйца и да си ги пържиш. Те не трябва да се държат в  хладилник. Освен това можеш да си купуваш от пристанищята риба и да си я печеш във фурната. А сигурно и по ресторанти ще ходите, така,чеизобщо не е проблем.
Всъщност, аз съм обикаляла няколко пъти гръцките острови. Не попитах къде ще плавате, но ако е там- октоподи, калмари , риби... ще се насладиш максимално
Никакви сланини не ти трябва да носиш оттук. Там  във всеки супермаркет можеш да си купиш бекон например

# 427
Скрит текст:
Мдаа,яхта и сланина как Ви се струва  Mr. Green
представям си да ме поканят на яхта и да изкарам сланината  finger
Абе, според ДОМ е така, ама .....аз и Моето здраве сме си по-важни.    Laughing
Та, след като няма храна според моите предпочитания, ще мУам сланина  не ами.....      Mr. Green

То си е до човек, аз лично хич не се впечатлявам как ме възприемат другите.Моят комфорт и здраве са ми най-.    Simple Smile

# 428
  • SA
madlen97, аз ксилитол съм използвала, на вид и вкус прилича на обикновена захар. Не съм пекла нищо с него обаче. Ако ядеш мед , не виждам защо с него да не печеш.
Аз ксилитол си бях взела, защото уж имал и свойства на пребиотик. Но го използвах в толкова символични количества, че ксилитол, мед или захар - все тая.
А тези френски пастети в ЛИДЛ хубави ли са? В смисъл от черен дроб ли са приготвени, или имат сума ти добавени неща?

# 429
 Laughing Много сте сладки  Hug  Благодаря!

Монда,  бъш там сме, ММ е уведомен за проблема, /той няма да присъства/  и  ми стяга въдица.  newsm78

# 430
  • Пловдив
И аз да питам за яйчния фаст. Мисля да го направя за 5 дни. Само яйца и зеленчуци, нали така?
Може ли яйцата да са пържени или бъркани или само варени?
Може и масло,зехтин,сланина,бекон,крема сирене.Това се сещам за сега,нека и другите да допълнят ако се сещат и за още нещо.

# 431
А тези френски пастети в ЛИДЛ хубави ли са? В смисъл от черен дроб ли са приготвени, или имат сума ти добавени неща?

Опитах да намеря снимка в нета, ама нещо не успях....
Те са 6 различни бурканчета, опаковани в кутия, всеки пастет е различен.
Изхвърлила съм описанието на български, но съдържанието изглежда прилично.
Например:
Terrine de chevreuil:gras et gorge de porc,foie de porc,viande de chevreuil 20%, fine Champagne 2%, sel, proteines de soja, epices, muscade, poivre.

Confit de foie de porc:foie de porc 40%, gras et gorge de porc, poivons rouges 8%, olives 2%, sel, epices, muscade, poivre.

# 432
Laughing Много сте сладки  Hug  Благодаря!

Монда,  бъш там сме, ММ е уведомен за проблема, /той няма да присъства/  и  ми стяга въдица.  newsm78
ако не ти се получи с въдицата, на повечето кейове и пристанища има места за рибарски лодки- отиваш и си я купуваш изчистена. Даже ако  е непозната за теб риба, ще ти каже и как да я приготвиш. и мнооого зехтин !

# 433
ЕЛЛ, ето сайта, препоръчвам: http://hanuman.ru/yentsiklopediya-yogi

# 434
  • SA
Краси, благодаря! Щом ти ги одобряваш, значи стават  Simple Smile.
Скрит текст:
Като говорим за продукти, да споделя и аз любимите си открития до момента.
Най-после намерих сардини, които да ми харесват - в Кауфланд, "Blue bay" се казват, има 4 вида, от които купувам с лимон и с някакъв сос piri piri.
И едни шоколади от Т-маркет -  Terravita със 77% какао:

Има и една разновидност с чили и портокал с много интересен лютив вкус.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 16:31 от Kameloth

Общи условия

Активация на акаунт