НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 315
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Кул уич, виж книгата "Тихите убийци на мозъка" на Дейвид Пърлмътър. Peace
Намерих, прочетох резюме и мнения. Мисля, че ще свърши работа, благодаря ти!
А да се намира в електронен вариант?

# 571
  • София
Честно казано, нямам идея. Не съм търсила, имам я на хартия и така съм я чела.

# 572
Синеока, браво, чудесен резултат!  bouquet

Аз за четирите почивни дни качих доволно две кила, но си го и очаквах. На лодката нямаше как да спазвам режима, то бяха купища сандвичи, кроасани, бира, хляб, полят със зехтин, абе... Но изкарах перфектно, щастливо съм и продължаваме напреТ.
Забелязах, че като се върнах, гладът за нещо сладичко в следобедните часове се върна. Общо взето три дни /вече тук и на работа/ продължих по инерция с разни бисквитки и постоянното желание да чопля нещо отново показа грозната си муцуна.  #2gunfire
От днес малко по-сериозно, наблегнах на кокосово масло, зехтин и яйца със зеленчуци, пък от понеделник ще заредя по-съществено хладилника.
Другата седмица ще пускам хормони на щитовидната, ендото ми е дала да проверим ТАТ и МАТ също как са, зема метна и един витамин Д и феритин да видим как е и така.
Отчетох се.

# 573
  • София
Не съм се отчитала и аз скоро.
За последния месец изкарах около 20 дни на различни места по различни морета. Старах се да спазвам режима, отклоненията са малки. Само алкохолът ми бе редовно отклонение.
Сантиметърът е дружелюбен. Mr. Green

# 574
Здравейте, започвам от понеделник.

Мисля да хапвам предимно зеленчуци, сирене и яйца.

# 575
  • Бургас
Здравейте, започвам от понеделник.

Мисля да хапвам предимно зеленчуци, сирене и яйца.
Яж месо, мазно месо! иначе само си мислиш, че следваш НВ-ВМХ

# 576
  • In transit
Синеочка, браво на теб!  Hug

Момичета, качих едно филмче с превод как да се храним нисковъглехидратно. По-скоро е за новите момичета, които все се лутат какво да ядат и не винаги прочитат добре първа страница Simple Smile
http://www.dailymotion.com/video/x4db8by_how-to-eat-lchf-%D0%BA% … 2%D0%BC_lifestyle Приятно гледане!

# 577
Mikkey,благодарско! Hug bouquet bouquetМного ми хареса.

# 578
Аз имам въпрос относно алкохола - по-точно виното Simple Smile Как влияе то на режима? След 20 дни относително чисто хранене, нямам почти никакъв резултат, а имам да свалям около 30 кг, т.е. се предполага, че поне в началото трябва да паднат някакви за по-кратко време. Та, опасенията са ми, че именно чашата бяло вино вечер е може би това, което е попречило. Дали е така?

# 579
Аз имам въпрос относно алкохола - по-точно виното Simple Smile Как влияе то на режима? След 20 дни относително чисто хранене, нямам почти никакъв резултат, а имам да свалям около 30 кг, т.е. се предполага, че поне в началото трябва да паднат някакви за по-кратко време. Та, опасенията са ми, че именно чашата бяло вино вечер е може би това, което е попречило. Дали е така?

За себе си съм се убедила, че виното не е проблем. Но това нищо не означава, при теб може да не е така. Имай предвид, че бялото вино има повече въглехидрати от червеното. Розето откъм въглехидрати е между бялото и червеното.

# 580
  • In transit
ако обясниш и какво разбираш под "относително чисто хранене" защото звучи много относително  Mr. Green
Освен това хиляди пъти е обяснено, че за 20 дни са малцина хората, които имат някакъв резултат за толкова кратко време и обикновено той е смъкната вода.
Относно виното като имаш опасения го спри...но е хубаво да напишеш и все пак какво ядеш иначе няма как да ти помогнем и да кажем къде грешиш.  Peace

# 581
Мики, дано повече хора изгледат филмчето. Ясно и просто е обяснено всичко, което трябва да знаем, за да се храним правилно ВМ-НВ. В повечето случаи сами си усложняваме нещата.   Hug

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 14:35 от svetty1980

# 582
Благодаря за отговорите! Аз съм се хранила така и преди бременността, така че не ми е чуждо - ям месо, бекон, сланина, масло, яйца, сметана, зеленчуци. Като казвам "относително чисто" имам предвид, че за тези дни се е случвало веднъж да ям суши, два пъти ягоди със сметана, и няколко пъти съм яла месото със сос барбекю, в който има добавена някаква захар. Не съм консумирала никакво сладко, хляб и т.н. Реших, че явно проблемът е във виното, защото даже вода да е, трябваше нещо да сваля. Според приятеля ми, който вече повече от година ме търпи с 30 кила отгоре  Mr. Green проблемът е, че не спортувам. Той казва, че не можело само с диета. Аз, обаче съм чела, дори и тук съм виждала коментари по темата, че всъщност физическото натоварване няма чак такава роля за отслабването. Греша ли?

# 583
  • In transit
Принципно не грешиш, но пак е индивидуално за всеки човек. Зависи и колко се движиш като цяло през деня. Аз например почти два месеца не съм ходила на фитнес, преди ходех редовно. През деня нямам кой знае какво движение и започнах да излизам всеки ден и да ходя поне по 5-6 км. Вкъщи правя йога или пилатес. Забелязах, че дори един ден да прескоча да не изляза и веднага задържам вода на бедрата. Така, мен ако питаш... хубаво е да се спортува и мисля от другата седмица да се върна в залата, но и ще продължа да се движа колкото мога повече. Освен това спорта е полезен когато отслабваш, първо защото ще ти помогне да забърза метаболизма, второ защото ще ти стегне кожата и няма да и позволи да увисне, а ти казваш, че имаш 30кг да сваляш, което не е малко.
Друго важно при теб е дали кърмиш? И може да пробваш да ограничиш млечните, на някои им пречат... това се сещам засега.  Hug

# 584
  • Пловдив
Другото,което аз се сещам е,да не би въпреки правилната храна,количествата ти да са твърде големи?

Общи условия

Активация на акаунт