НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 308
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
и аз да кажа за виното Laughing
-от него задържам вода
-признавам си Embarassedям повече ooooh!я малко месце или сиренце да си допия виното,а сега малко вино да си доям сиренцето
 (като циганина с хляба и сиренето  Joy)
виж линка ,който постоянно давам (от блога на Шоки,съветите на Ана Хален)
да си свериш "часовника" за количество и съдържание на чинията ти
там се споменават и причините за повечкото кила
ако наистина имаш +30 кила,забрави спорта ,а започни да ходиш,увеличавай всеки ден и ако можеш и колкото можеш редувай бързо-бавно ходене
прави си масажи:хващаш си месата с две ръце и въртиш (боли Confused) (не знам как се казва на български този масаж,на френски е "палпе-руле") 

# 586
  • София
Гледах и в темата с рецептите, но не намерих нищо. Имам един зарган 800 гр. Дайте идея как да го приготвя, моля.

# 587
Mary Stuart, да не ядеш някакви обработени меса (колбаси) и да прекаляваш с млечните? Другата опция би била наистина количествата. Тук момичетата не са много фенове на броене на калории, но ориентировъчно може да си сметнеш колко са ти нужни за сваляне. Аз ползвам формулата на Харис Бенедикт.

А за фитнеса: помага. Но в този случай не се качвам на кантара, защото мускулите ми те уплътняват, а те тежат. Тренирам по веднъж седмично мускулни групи в комбинация и един ден имам само кардио.

# 588
Гледах и в темата с рецептите, но не намерих нищо. Имам един зарган 800 гр. Дайте идея как да го приготвя, моля.

Ако е по-дребен за пържене, едрият за скара. Аз втория начин бих избрала, защото обожавам риба на скара, а специално зарганът е великолепен. Подправки почти никакви - сол, черен пипер, лимон.

# 589
  • София
Благодаря ти, големичък е - един рибок е 800 гр, ще го метна на оребрения тиган поради липса на истинска скара.

# 590
Чудно! Вече си го представих Simple Smile

# 591
Ааа, тая работа няма да стане така - вчера и днес се опитах да поработя в градината, то не беше едно пъшкане, едно охкане, задух, мимими, дръндръндрън.
Зачетох се пак в 4-седмичното предизвикателство на Жабот от миналата година и мисля да се пробвам. Още повече, че една от причините да не спазвам режима изцяло вече не е налична. Та така, вече без извинения, стартирам от
44 год, 170 см, 77 кг, с АИТ
подгръдна 92 см
талия 83 см
питон 102 см
ханш 108 см
бедро 63 см
имам и налична снимка, не е за гледане.
По два-три пъти седмично каланетика, градинарстване, разходки по 5-6 км. Друг спорт не ме влече.

Какво сме днес - 29-ти май. Ще видим какво е положението към края на юни.

# 592
  • София
Какво е питон?

# 593

Grinning
Онова поясче около пъпа, дет стърчи във всички посоки. Казваме, че там се е увил питон.  Simple Smile

п.с. ххахаха, да си прибираш родата, ейййй!

# 594
  • София
Мери СТюарт, според мен причината за неотслабването е комплексна. От една страна, вероятно прекаляваш с количествата, възможно е и с мазнините. От друга, липсата на движение наистина пречи. Не само по-бързия метаболизъм, но и това, че мускулатурата не гори толкова калории в покой, когато не се стумилира редовно.
Също смятам, че за твоите кг е най-добре да правиш разходки, ако можеш интервални  Wink Т.е ходиш 1-2мин. нормално, след това 1-2 мин. на макс.  Но все още за по-сериозно трениране мисля, че е рано и по-скоро ще си навредиш.

# 595
  • Варна.....
И при мен подобно на Мери Стюард резултати няма след един месец на режима.
За да не прекалявам с храната пиша храната си и в хронометър - мазнините ми са обикновено около 50- 55%, въглехидратите около 18-20. Движа се около 1300 калории, при нужни 1500.
Намалих млечните до кашкавала с масло сутрин.
Спортувам.
Може би има значение, че преди това бях в постен период. Сега дори и в постните дни имам достатъчно мазно- авокадо, риба, маслини.
Не се отказвам за сега, но е факт, че е доста демотивиращо да няма резултати.
А тук момичетата споделят наистина впечатляващи резултати.

# 596
  • Има много детски смях.
Отдавна не съм писала, но ви следя редовно.
Момичета, качих едно филмче с превод как да се храним нисковъглехидратно. По-скоро е за новите момичета, които все се лутат какво да ядат и не винаги прочитат добре първа страница Simple Smile
http://www.dailymotion.com/video/x4db8by_how-to-eat-lchf-%D0%BA% … 2%D0%BC_lifestyle Приятно гледане!
Много благодаря за което!!! Покрай този линк попаднах и на сайта dietdoctor и от снощи не мога да се откъсна от него. Чета, ровя, попивам. Много полезно инфо накуп, поне за мен.

# 597
Mikkey, и аз сега изгледах клипчето. Много полезно! Благодаря ти за труда и че го сподели с всички нас!

# 598
Причина за задържане/неотслабване може да е и липсата на сън/недостатъчният сън.

# 599
При мен видим и "кантарен" резултат имаше реално след първия месец.
Но аз и не съм очаквала друго, предвид по-либералното ми хранене.
Мисля, при по-стриктно, като при Джема, няма как да няма резултат.
Може да не е от ден първи, но рано или късно....
Сега, ако някой гони бързи и незабавни резултати, точно тук едва ли ще се случат.Поне не с повечето.

При мен твърдо по 2 кг на месец си отиват.И на мен ми се иска да са повече, ама пък и не ща да съм "на диета".    Laughing  Не меря количества, не следя калории, не следя % съотношение М-П-В, но явно не бъркам, или поне не много, щом има резултат.
И най-важното, заради което съм тук-кръвното:засега си "кротува" на нормални стойности, дано и занапред да е така.     Praynig

Общи условия

Активация на акаунт