НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 105

• 110 306
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
tais, това съотношение между макронутриентите според мен не е високомазнинно хранене. И в първия пост пише: "Стремете се процентът на мазнините ви да бъде минимум 60% от дневните калории."

При мен с такова либерално хранене нямаше промяна в килограмите. Да, чувствам се добре, но толкова.  Започнах да отслабвам, когато увеличих процента на мазнините,  и намалих въглехидратите (домат или краставица, и то само за гарнитура) И ПРОТЕИНИТЕ.

# 601
# 602
Здравейте! Embarassed
И аз се присъединявам да кажете мнение за 2-та книга и тези:
http://www.colibri.bg/knigi/776/d-r-majkyl-mozli-mimi-spensyr-ch … et-ili-dietata-52
http://www.colibri.bg/knigi/756/d-r-loryn-kordejn-paleo-dieta
Благодаря предварително! Hug

# 603
  • Варна.....
tais, това съотношение между макронутриентите според мен не е високомазнинно хранене. И в първия пост пише: "Стремете се процентът на мазнините ви да бъде минимум 60% от дневните калории."

При мен с такова либерално хранене нямаше промяна в килограмите. Да, чувствам се добре, но толкова.  Започнах да отслабвам, когато увеличих процента на мазнините,  и намалих въглехидратите (домат или краставица, и то само за гарнитура) И ПРОТЕИНИТЕ.
Благодаря за споделеното.
Очевидно ще се яде масло с лъжицата, защото иначе не виждам как ще вдигна още мазнините.
Въглехидрата ми също е само от салата (зеле, зелена, домат, краставица, поляти със зехтин).
Не се чувставам недоспала, така че едва ли е от това.

# 604
  • ES
.... Започнах да отслабвам, когато увеличих процента на мазнините,  и намалих въглехидратите (домат или краставица, и то само за гарнитура) И ПРОТЕИНИТЕ.
Дай един примерен грамаж за мазнини, въглехидрати, протеини за едно ядене или за ден, че така в проценти много относително.

# 605
Точно процентите са важни все пак, защото хората сме с различни ръст, тегло, физическа активност и т.н.

Но - закуската ми е 2 бъркани яйца с 1 с.л. масло и 30-40 гр. мазно овче сирене, 6-7 средноголеми маслини. Или 2-3 варени яйца пак с масло.
Обяд: пилешко бутче (само долната част) с кожата (мазнина не слагам допълнително, защото тези, които вземам, са доста мазни), 1 домат, десетина маслини или 1 авокадо.
Следобедна закуска: 1 варено яйце с масло
Вечеря: свинска пържола с тлъстината, зелена салата или домати и краставици със зехтин (само че салатата вече само за гарнитура, преди ядях доста повече от нея).

Това е примерно меню, не е всеки ден едно и също, разбира се. Пия и по две кафета с мляко.

# 606
Благодаря на всички за съветите! Днес преместих една дупка на колана - явно има напредък, но на кантара ще се отрази със закъснение Simple Smile

# 607
  • София
Благодаря на всички за съветите! Днес преместих една дупка на колана - явно има напредък, но на кантара ще се отрази със закъснение Simple Smile

Кантарът няма никакво значение, ако размерът на дрехите намалява.
Аз съм свалила 2-3 кг, но см от талията са 7-8.

# 608
  • ES
Благодаря. Mozzie  bouquet

# 609
  • ES

Кантарът няма никакво значение, ако размерът на дрехите намалява.
Аз съм свалила 2-3 кг, но см от талията са 7-8.
Абе не можеш все 100 кг да сИдиш и да стягаш дупките. И аз като Мери Стюърт бавно свалям, може би защото до сега все на диети с бързи резултати съм била и сега ми се вижда баааавно

# 610
  • София
От книгите, чела съм Зоната и Палео-то на Кордейн. И от двете има какро да се вземе, но и има доста доказано невярни неща. Например Кордейн отрича мазнините в тази книга.

# 611
За холестерола е казвано много пъти, но да попитам за триглицеридите -
Скрит текст:
могат ли да се увеличат при отслабване? Правих си други изследвания и реших да си пусна и липиден профил - за 8 месеца са станали от 0.44 - 0.87. Това все още е доста под 1.7, но е двойно... HDL ми е 2.20, общият холестерол - 7.41 - общо взето не са се променили от началото на режима. Трябва ли нещо да ме притеснява?

# 612
  • В полите на Пирин планина
Многократно е писано в темата, че по време на отслабване не е добре да се правят изследвания, а да се чака теглото да се стабилизира и тогава.  Peace Според мен важи за целия липиден профил.

# 613
  • София
Съвестно ми стана, че само ви чета, а не пиша  Embarassed
Както винаги денят ми започва с чаша кафенце и темичката ни - казвам го, за да знае всяка една от вас, че има хора, които с 4 очи четат тук - учат нови неща и се радват на чуждите успехи - и за отслабване и за справяне със здравословни проблеми  Grinning

Аз - да чукна на дърво - продължавам да съм във фазата, в която отслабвам. Меря се на всяко първо число - а то това било утре - и се радвам на минусчетата в см.
Може би защото се затопля, но апетитът ми никакъв го няма.
Ако не се насиля да ям, мога да изкарам цял ден на един-два таратора.

Това е от мен, хубав ден на всички ви  bouquet

# 614
Вивиан,благодаря ти! Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт