Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 650
  • 751
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Как съм изпуснала новата тема! Това за ув филтрите го бях чела много отдавна , преди години... и в един момент го бях забравила. Резултатът е, че имам няколко крема с химични филтри...

# 181
  • София
А защо Ланкастър да са най-добри в слънцезащитата? Това не е ли само реклама...

# 182

Те са едни от първите, които разработват слънцезащитата в козметиката Peace

# 183
  • София
Това за първите е вярно, но каква е гаранцията, че след това не са ги изпреварили други компании? Не че знам кои са те де... Но съм ползвала 2 години само Ланкастър и стигнах до извода, ч не са нещо особено , особено за цената си.

# 184

Те са едни от първите, които разработват слънцезащитата в козметиката Peace

Това, че са първите, не ги прави най-добри. Даже кремът им за чувствителна кожа е с коктейл от химични филтри.

Малко повече инфо по въпроса. И да вметна, че с минаралните също трябва да се внимава, да не са наночастици. Има вариант и само с натурални масла (но за мен това не е всекидневен вариант за лицето). Друго: трябва да си набавяме вит. Д, да избягваме солариумите, може да се примат вътрешно неща, които увеличават поносимостта ни към слънцето.

http://www.ewg.org/2015sunscreen/report/the-trouble-with-sunscreen-chemicals/
http://wellnessmama.com/55366/sunscreen-is-harmful/
http://draxe.com/75-of-sunscreens-are-toxic-what-to-do-instead/

# 185
  • Бургас/Пз
На мен белият филм , който правят минералните кремове не ми пречи. Проблемът ми е , че съм със смесена кожа и дори и с матиращ ФДТ лъсвам точно след 1 час. Лятото е много неприятно, а и именно поради факта, че не попиват в кожата в един момент фдт започва да се свлича. За сухите кожи със сигурност ще е ок, защото няма да им причинява дискомфорт, но за по-мазните и за мен лично това ми е проблем. Ужасно е един час след като съм си сложила грима да изглеждам размазана Sad Със сигурност обаче за плажа ще си взема с минерален екран, поне там да е защитена кожата. То и без това в работните дни ми се събира не повече от 1-2 часа за целия ден да съм на вън и то не на слънце.

# 186
ани, и аз съм със смесена кожа, но с правилните тоник, серум, фдт, нямам този проблем. Гримът ми е бетон от рано сутрин до късно вечер (ако се налага).  Peace

BBеlla, да те питам за серумите на Hylamide. Пишеш по-рано, че ползваш серума и след това бустера. А след това нанасяш ли крем (дневен или нощен)? Sub-q за очи ползвала ли си?

А някой ползвал ли е това:

http://niod.com/product/multi-molecular-hyaluronic-complex-15ml

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 13:55 от Епона

# 187
Бях се спряла на Аквафлуида на Биодерма за лицето през лятото, но сега с тези минерални филтри ме хвърляте в размисли. С лунички и бяла, смесена кожа съм . към кои продукти да се насоча?

Епона, би ли споделила правилните продукти които си открила за себе си. Виждам че и ти си със смесена кожа,  bouquet

# 188
Епона не съм Bella ,но ползвам същите серум и бустер,като според описанието на марката бустера замества крема.Мога да кажа,че съм много доволна от продуктите им.

# 189
Libertad, споделям аз какви неща ползвам, без да твърдя, че са най-правилните, най-хубавите или най-добрите. На мен и моята кожа в момнета ми действа най-добре. Също така, вътрешно приемам доста неща.

Сутрин:
- измивам лицето с вода
- минавам с тоник Rossi с чаено дърво и хамамелис
- изчаквам малко
- на околочния контур нанасям серума на Криастиян Бретон против тъмни кръгове
- на лицето нанасям серума Perfect+ на Филорга
- изчаквам поне 10 мин.
- нанасям минералната слънцезащита на Юриаж 50+
- изчаквам малко
- нансям ФДТ - MAC nourishing moisture waterproof foundation
- гримирам (очи, руж, пудра или метеорити и т.н.)

Вечер:
- разгримирам очи с двуфазния лосион на Юриаж
- минавам лицето с мицеларната вода на Биодерма
- къпя се
- минавам с Кларисоник четката с измивания гел на Юриаж
- на околочния контур нанасям серума на Кристиян Бретон против тъмни кръгове
- на проблемните зони нанасям гел 2.5% бензоил пероксид
- изчаквам поне 10 мин.
- на околочния контур нанасям крем (Биокарите, Ла Прери, Филорга, Кристиян Бретон и др., редувам)
- на лицето нанасям серум (доскоро порусках тази стъпка, но открих колко е важна; сега взех серума на Биокарите, много ми харесва, но се оглеждам и за други варианти)
- изчаквам поне 10 мин.
- на лицето нансям нощен крем (Скин Абсолют или Слийп&Пийл на Филорга, понякога някой друг).

Ако не излизам и/или не гримирам лицето, малко се различават нещата.

Patence, мерси за включването! Тоест, ако искам да взема нещо, което на слагам преди нощния крем, който си ползвам попринцип, то трябва да взема sub-q серума, а не бустера, така ли?

# 190
Да,точно така.Аз ползвам серума понякога преди бустера,а понякога преди друг крем.А когато усещам кожата си по -мазна от обикновено оставам само по серум ,който премахва лъщенето без да пресушава.

# 191
  • Sofia
   Ей, ще ме навиете и мен да взема този серум и бустер. Много сте зарибяващи, значи! Naughty Laughing

# 192
   Ей, ще ме навиете и мен да взема този серум и бустер. Много сте зарибяващи, значи! Naughty Laughing
И мен така ме зарибиха в предната тема,ама не им се сърдя Hug Heart Eyes

# 193
Здравейте момичета Simple Smile Епона, благодаря за отговора за серума в другата тема Simple Smile Имам още един въпрос към теб: какъв и откъде е гела с бензоил пероксид, който използваш?
Аз съм с мазна кожа, много проблемна и с лесно запушващи се пори. Досега не бях ползвала слънцезащитен крем за лице, защото резултата е все едно съм се намазала с олио Sad Пробвах този крем-гел от мостра и съм силно впечатлена- никакво омазняване. http://apteka.framar.bg/30048516/еуцерин-слънцезащитен-крем-гел-за-мазна-кожа-spf-30-50-мл.
Прочетох по-назад дискусията за минералните и химичните филтри. Може ли някоя от вас да ми каже този крем с какви филтри е?

# 194
mima, гелът е 2.5% без марка, правен е от аптека в София. Пиши на ЛС.
Този слънцезащитен на Юсерин е с химични филтри.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт