Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 609
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Aз да кажа, че и минералните филтри не предпазват от слънчевите петна на 100%, за съжаление... Особено за кожи, склонни към пигментации, като моята... Едно лято се мъчех с такъв крем на Авен 50+ фактор, белеех, мазнеех и пак петната се появиха... Но поне тези кремове се водят био и не предизвикват алергия, затова са подходящи за бебета и деца... Имам чувството, че никаква слънцезащита не би предотвратило петната при мен поне, сменила съм много марки и нищо не помага... Сега се замислям да пробвам на Bioderma  50+ или с минералните филтри или другата, каквато намеря тук в аптеката... И да си пазя лицето доколкото е възможно от слънцето, а на есен ще се изсветляваме отново... Mr. Green На мен крема Sleep and pell и мезо маската на Филорга ми действат леко избелващо, освен това имам ампулите на Eucerin и един избелващ крем на Талго. Избелващо ми действа серум вит.С минат с уред с инфраред... Peace

За питащите за продуктите на Hylamide, аз съм една от недоволните... Никакъв ефект, имам серум и Finisher HA Blur. Второто е само 30мл и е страшно неикономично, много силиконово и заглажда наистина кожата, но и запушва порите, поне при мен... Избиват ми 1-2 ситни пъпки по бузите всеки път при неговото ползване... Може би е по подходящ при неравна, груба кожа с изразени пори и несъвършенства, за да ги прикрие... Аз нямам такива и не виждам и ефекта му... За серума също не виждам разлика преди и след, а миризмата му е отвратителна и ме дразни, особено сутрин... Пише, че се ползва сутрин и вечер преди крема за лице.... Не бих купила отново... Wink

# 196
lunna pateka, за subq серума пишеш, нали? Колко време си го ползвала досега? Никаква хидратация ли не усещаш от него?

# 197
  • Бургас/Пз
ани, и аз съм със смесена кожа, но с правилните тоник, серум, фдт, нямам този проблем. Гримът ми е бетон от рано сутрин до късно вечер (ако се налага).  Peace

Да, може и така да е, сигурно бъркам някъде. Ще пробвам на уриаж или биодерма, които си писала може пък досега просто да не съм попадала на правилните. За останала грижа нямам съмнения, защото когато съм само с нея го нямам този проблем. Единствено като сложа слънцезащитния и се получава този проблем със свличането и прекаленото омазняване. Това и беше причината да си купя с химични филтри. Обаче ето , че си има обяснение, защо те не пазят така, както ми се иска Simple Smile Така , че ще пробвам задължително и други с минерлни филтри, все ще намеря моят  Peace Peace
Благодаря ти за споделеното инфо  Hug

Скрит текст:
Какъв ти е фдт-на?  Blush

# 198

Скрит текст:
Какъв ти е фдт-на?  Blush

Епона е написана...
нанасям ФДТ - MAC nourishing moisture waterproof foundation.

Благодаря много Епона. Много полезна информация,  bouquet

# 199
  • Бургас/Пз
Епона е написана...
нанасям ФДТ - MAC nourishing moisture waterproof foundation.

Много благодаря  Blush Blush, върнах се и  намерих поста, не знам как съм го пропуснала, изобщо не съм го видяла. Понякога през телефона не ми отваря новите непрочетени, а направо на последната страница отивам.

Епона, според теб този http://www.biotherm.com/women-care/sun/by-category/sun-protectio … f-50-pf14020.aspx  с минерален филтър ли е, в описанието пише "текстура без масло , която е обогатена с минерален силициев диоксид" - това достатъчно ли е ?
Много ти благодаря за всичко , което си изброила стъпка по стъпка  Hug

# 200
ani, да на МАС ми е фдт. Преди бях с Ревлон фотореди, но той не беше така издръжлив, а след това му смениха формулата, замениха минералните екрани с химични филтри, а и цвета промениха. Нямаше как да го ползвам вече.

Този слънцезащитен на Биотерм е с химични филтри и то доста. Има малко титаниев диоксид, но е нано, което пък не е много добре. Разбирам притесненията ти за мазнеенето. Не мога да гарантирам, че с Биодерма или Юриаж минералните няма да го има при теб.

И пак да уточня, че това са моите стъпки, които са ок за мен. Не твърдя, че са правилни или подходящи за някой друг. Споделих, защото бях попитана.  Peace

# 201
  • Бургас/Пз
ani, да на МАС ми е фдт. Преди бях с Ревлон фотореди, но той не беше така издръжлив, а след това му смениха формулата, замениха минералните екрани с химични филтри, а и цвета промениха. Нямаше как да го ползвам вече.

Този слънцезащитен на Биотерм е с химични филтри и то доста. Има малко титаниев диоксид, но е нано, което пък не е много добре. Разбирам притесненията ти за мазнеенето. Не мога да гарантирам, че с Биодерма или Юриаж минералните няма да го има при теб.

И пак да уточня, че това са моите стъпки, които са ок за мен. Не твърдя, че са правилни или подходящи за някой друг. Споделих, защото бях попитана.  Peace

bouquet bouquet И въпреки че това е твоята "формула" , си нямаш представа колко е от полза споделеното от теб  Hug
По принцип на Биодерма нещата , които съм ползвала повечето са ми харесвали, така че имам надежда  Crazy Flutter

# 202
Дано...
Аз на Биодерма ползвам този:

Мисля има и други, но като състав този ми допадна.

# 203
Епона, хареса ли ти на биокарите кремът за околоочен контур? Гледам, че имаш солиден опит с висок клас продукти за зоната, интересно ми е как се представя биокарите? При тази цена смешна...много искам да прочета добър отзив и да го купя.  Simple Smile

# 204
Епона, не е този серума, който ползвам.. Имам това
http://intl.target.com/p/hylamide-glow-radiance-booster-1-fl-oz/-/A-49119318

За него писах, че не виждам ефект, а го мъча от доста време.... Laughing

# 205
  • Велико Търново
Епона, този крем на Уриаж ли ползваш - http://apteka.framar.bg/30025101/%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%B6- … -50-%D0%BC%D0%BB- ?
Стъпките ти в грижата за лицето сутрин и вечер са същите като моите Wink - и аз преоткрих серумите, но сутрин вместо тоник, напръсквам лицето си с термалната вода на Юриаж - действа ми много освежаващо; после, като изсъхна нанасям серум, околоочен + крем.

# 206
lunna pаteka, действително за заличаване на петна казват, че най-добре действат продукти с витамин С, но доколкото знам е важно технологията за запазването му в продукта да е добра и да е в такава форма, че да прониква в кожата. Аз съм била много доволна от това, определено маха петна:
Скрит текст:

Сега започнах и едни ампули на филорга с вит. С, ще видя и те дали ще имат ефект Peace

# 207
  • София
Епонка, наистина е много полезно това, което споделяш, благодаря ти  Hug
Аз също ще си взема за плаж продукт с минерален филтър, за градски условия май ще си карам с химичния, чак толкова не съм навън.
А кой от лосионите за тяло са с хубав състав, можеш ли да препоръчаш? Детски вариант също   Praynig

Момичета, питах и в темата за уредите, да попитам и вас. Ползвали ли сте мезо/дермаролер? Има ли ефект, как мислите? Аз ползвам този на Филорга, но мисля, че намаляване на фини линии или леки бръчици не съм забелязала. Той е с много мънички иглички, които май вече се поизносиха и се замислям да си взема уред с малко по-дълги иглички. Ще се радвам да прочета имате ли опит, впечатления, ваши, на приятелки и т.н от уредчето  Hug

# 208
  • Canada
Епона, много полезна информация за слънцезащитата, благодаря  bouquet
В България съм в момента и задължително ще потърся двата крема.

Най-добрата защита с минерални филтри, която съм ползвала е на Colorescience. Но трудно намирам продуктите и цената е сериозна  Peace
Тяхнята пудра ме спаси миналата година от жаркото кубинско слънце.

# 209
lunna pateka, то това е един от бустерите. Сега е ясно.

babyeyes, да много ми харесва. Да ти кажа дори на моите очи се отразява по-добре от Eye and lip contour cream на Ла Прери, който ползвам доста време вече. А за сравнение в ценатаи дума не може да става. Направо си е бижу това кремче.

Бисквитка, не. Този е с химични. Минералният е бял:

Вив, аз ползвам едни и същи и за лице, и за тяло, и за детето. За себе си ако ползвате химичен, то за детето задължително минерален (или друг без химични).

Fonce, о да! Продуктите на Colorescience са супер. Но от България е трудно и скъпо сдобиването с тях, за съжаление. Иначе щях много техни неща да ползвам. Точно пудрата няколко пъти я заглеждах и все й се канех да поръчам, поне нея.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 12:34 от Епона

Общи условия

Активация на акаунт