Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 588
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря Епонка  Hug

# 211
Епона, записах си и двата крема Биодерма и Юриаж, благодаря. Да разбирам ли че след като ги сложи, изчакаш и отгоре сложиш фдт и грим, не си личи белеещо лице? Ще ги използвам под дневния ми грим и не искам да си личи.

а за този някакво мнение?

По някое време на деня след като си с грим, как подновяваш защитата? Пудра или нещо друго?

Очаквам предложения, защото за по 12ч на слънце и то цяло лято вече съм се хванала за главата каква защита да търся, без да причиня големи вреди на кожата ooooh!

# 212
Libertad, да. Слагам слънцезащитата, изчаквам малко, гримирам и бялото не личи изобщо. Но фдт-ът ми е доста покривен.
Този спрей на биодерма не съм пробвала, добре изглежда.
И аз покрай конете прекарвам много време навън, но не подновявам нищо. Минералната защита не се поема в кожата, нито се разпада при контакт със светлината. С фдт и пудра е бетон цял ден.
Вече ако човек е на плажа, спортува, плува и/или се поти обилно, трябва да се подновява.

# 213
Аз да попитам какъв слънцезащитен да взема все пак за градски условия? Когато отивам до офиса и се връщам от работа, не съм за дълго на открито... Когато разхождам кучето или се разхождаме в почивните дни с децата, просто няколко часа навън... Не става въпрос за плажа и морето... Mr. Green
Намерих ги и двата слънцезащитни крема на Биодерма и Юриаж с минералните филтри, но има и на Биодерма Aquafluid 50+, който е с цвят, но е с химични филтри... Та сега си мисля и се чудя, искам слънцезащитен крем+пудра и какво да избера...   newsm78  Може би флуида с цвят ще ми спести сутрин ВВ-то или ФДТ, а когато тръгвам от работа да си сложа една пудра отгоре само...  Rolling Eyes
Някой ползвал оцветяващия флуид на Биодерма да каже дали е достатъчен като покривност и дали е естествен цвета или стои като маска на лицето?

# 214
Аз нещо не мога да се ориентирам с тези химични и минерални  филтри newsm78
Ползвам ето този  слънцезащитен крем
http://apteka.framar.bg/30048381/%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%B2%D0%B8% … 0%B0-spf-50-50-ml
Той с какви филтри е?

# 215
lunna pateka, аз ползвам оцветения аквафлуид на биодерма, светлия вариант. Слива се добре с кожата, стои естествено, няма висока покривност, несъвършенства по кожата не покрива и ползвам локално коректор, където е необходимо. За изравняване и освежаване на тена за мен е перфектен, но аз не обичам тежки и високопокривни продукти. Приятен е са носене, аз съм с комбинирана към мазна кожа и без пудра отгоре не го нося. Аз обаче лъсвам бързо от почти всичко.
Някои момичета споделяха, че са взимали мостри преди покупката, но аз лично не успях да намеря и го взех без да пробвам предварително.
Надявам се да съм ти била полезна.  Wink

# 216
Dancer, с химични филтри. Има и нано титаниев диоксид, който е минерален екран, но в нано вариант не е за предпочитане.  Peace

# 217
Аз имам моста от оцветения флуид на Биодерма по препоръка но Бубанка и ще го пробвам когато има слънце. Искам да си взема от него, но безцветния вероятно. Бил много хубав, дано не лъщя много бързо и прекалено много.

# 218
 L i m a, благодаря ти... И аз не обичам силно покривни и тежки ФДТ и пудри... Слагам лек ВВ- или СС-крем и лека пудра отгоре за фееричност... Joy За това и не искам това наслагване на продукти - серум+околоочен крем+дневен крем+слънцезащитен крем+ВВ-крем+пудра... Да не говорим за коректори, основи за грим и т.н. Става такова мазало, то и затова лъсва лицето в жегите особено... Лятото свеждам нещата до дневен крем+слънцезащитен крем и пудра... За да се спести ВВ-крема е удачно да се вземе оцветен слънцезащитен крем, стига да се уцели цвета разбира се... Като знам как трудно си пасвам с цветовете на ВВ и СС-кремовете, затова попитах дали стои естествено...  Peace

# 219
  • София
Препоръчайте ми околоочен на Christian Breton, моля. Нямам бръчки, само са ми често много уморени очите от дълга работа на компютър, четене, а и недоспиване. Когато ползвам кофти околоочен ми се появяват фини линии и тъмни сенки. Имат много околоочни и серуми и се обърках Confused
От бюджетните си бях взела laser renew на лореал и се оказа доста добър. Иначе сега съм с Оптимайс на Филорга и един на Галеник и съм доволна  Peace

# 220
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Досега слънцезащитните грижи никога не са ми били приоритетни обаче миналата година ми се струпаха лунички под очите и дори сега се забелязват,макар и доста поизбеляли.Между другото избелващата линия на Герлен Blanc de Perle не прави абсолютно нищо и не си давайте парите.Нощната маска се бели на люспи още на 10-тата минута(абсурд да се спи с нея),почистващия гел -съвсем стандартен гел,а капките серум са нищо за $150/160.Аз и като цяло за бяла козметика не разчитам мн на Герлен,макар орхидеята серия да е страхотна.

С майка ми тази година ще пробваме на Ла рош Anthelios 60,тубичката за лице.На нея пък и излизат червени петна по шията и деколтето.Не стават кафяви,но я сърбят и са доста червени.Абсолютна алергия.

Имам и един натурален на Алба Ботаника 45 спф с лавандула.И двата на правят бяло лицето.

# 221
Аз да попитам какъв слънцезащитен да взема все пак за градски условия? Когато отивам до офиса и се връщам от работа, не съм за дълго на открито... Когато разхождам кучето или се разхождаме в почивните дни с децата, просто няколко часа навън... Не става въпрос за плажа и морето... Mr. Green
Намерих ги и двата слънцезащитни крема на Биодерма и Юриаж с минералните филтри, но има и на Биодерма Aquafluid 50+, който е с цвят, но е с химични филтри... Та сега си мисля и се чудя, искам слънцезащитен крем+пудра и какво да избера...   newsm78  Може би флуида с цвят ще ми спести сутрин ВВ-то или ФДТ, а когато тръгвам от работа да си сложа една пудра отгоре само...  Rolling Eyes
Някой ползвал оцветяващия флуид на Биодерма да каже дали е достатъчен като покривност и дали е естествен цвета или стои като маска на лицето?
Редактирам се- Биодермата няма покривност почти никаква ( при мен)

Аз имам този на Биодерма оцветения, но е ужасен. Партидата ли е кофте, незнам, но моя стои като пресечен. Излиза все едно вода и крем от тубичката, трудно се разнася...абе кофти е.
Аз сега взех на Шисейдо 50+ за градски условия. Много е хубав.

# 222
И аз да се изкажа за слънцезащитата - последно си взех Аквафлуида на Биодерма, от който се изпъпчих цялата (иначе бих могла да сравня с Екрана, например - доста лек и приятен за носене)

Екранът си ми остава фаворит, иначе сега А-Дерма са пуснали нова линия, много ми харесаха нещата, заредих се с тестери и вероятно ще го купя.
Скрит текст:
май беше този:

За градски условия си взех Шисейдото с 50 фактор, но ми се струва тежък - далеч не е като перце, поне на моята мазна кожа (но е страхотна база за грим, страхотна! Затова и ще си го ползвам). Екранът повече си ми харесва, но този е по-добра основа и хидратира, мога да си го ползвам като основна грижа (а Кларанса самостоятелно ми изсушава)
Скрит текст:
Пак от цитирания по-напред блог, но само тук има мнение на Бг май:
http://-spam252-/2016/03/my-sun-story-shiseido-urban-enviorment.html

Lancaster не харесвам и никога не съм харесвала  Sick нищо особено

Иначе нямам против химичните филтри, имам пост в блога на дълго и на широко по темата:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 01:07 от Holly Pink

# 223
Holly pink, виж линковете, които съм пуснала по-напред. Проблемът на химичните филтри не е само това, че някои хора имат алергия към тях.  Peace
Но сз спирам вече по въпроса да коментирам...

Какви продукти за тяло ползвате? Душ-гел, маска, лосион, специфични грижи?

# 224
Епона, доволна ли си от крема на Бретон за тъмните кръгове? Има ли видима разлика?
И ако може линк да видя кой е точно... bouquet

Общи условия

Активация на акаунт