Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 587
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, по темата за слънцезащитата - тази година ще подходя още по-внимателно. Миналата година се сдобих с тъмни петна, и за съжаление съм почти сигурна, че сама съм си виновна, използвайки околоочен spf крем, останал от края на миналия сезон. Тук има интересни изчистени предложения с минерален филтър, не се предлагат в Бг, но могат да се поръчат от iherb или английски сайтове http://goop.com/the-8-best-clean-sunscreens/
В момента ползвам за дневна грижа, като база за грим shiseido urban 30 spf. За мен е много лек, но предполагам защото е само 30 фактор.

# 226
Епона, доволна ли си от крема на Бретон за тъмните кръгове? Има ли видима разлика?
И ако може линк да видя кой е точно... bouquet
Ползвам го от 2 седмици и е рано да кажа за дългосрочни резултати. Препоръчват да се ползва 8-10 седмици. Направила съм снимка "преди" и на втория месец ще направя снимка "след", за да преценя дали има резултат. Сега не съм сравнявала. Единственото, което се забелязва е, че има лек моментен ефект. Тоест след като го нанеса, кръговете ми стават малко не чак толкова изразени, една идея, но се забелязва.
Ето този е:
http://www.arlen.bg/product/3299/serum-korektor-pri-tamni-kragov … rector-15-ml.html

# 227
Благодаря, Епона. Пиши пак след две седмици как е  Grinning

# 228
  • Чукарландия
BBеlla, да те питам за серумите на Hylamide. Пишеш по-рано, че ползваш серума и след това бустера. А след това нанасяш ли крем (дневен или нощен)? Sub-q за очи ползвала ли си?

Да. Нанасям серума. Изчаквам 10-ина минути, след това нанасям бустера. Отново изчаквам 10-ина минути и нанасям слънцезащитен крем, като го смесвам с фон дьо тена (в случая Biotherm Créme Solaire Dry Touch SPF 50), но сега си поръчах минерално мляко за лице АВЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТНО МИНЕРАЛНО МЛЯКО SPF 50+, т.к. ме зарибихте. Mr. Green

Епона, какво ще кажеш за състава на това минерално мляко? Добро ли е? Hug

# 229
А вечер ползваш ли ги? Как?  Mr. Green Аз се чудя дали ще е ок subq на лицето и очите, след това нощния ми крем на лицето и кристиан бретон против тъмни кръгове на очите?

Проверих съдържанието в сайта на Авен и изглежда ок. Simple Smile Във Фрамар обаче пише, че е само с титаниев диоксид, което е непълна защита. Съмнявам се да е вярно. Провери за всеки случай дали има и цинк оксид.

# 230
  • Бургас/Пз
Епона, аз ползвам само бустера, но тъй като след нанасяне ми опъва кожата, изчаквам малко и си нанасям нощния крем. Според теб каква е разликата между бустера и серума?? И дали бустера може да се комбинира с друг серум? Чудя се за Биокарите, но ми се струва, че три продукта един върху друг ще ми дойдат в повече  Rolling Eyes

# 231
  • Чукарландия
А вечер ползваш ли ги? Как?  Mr. Green Аз се чудя дали ще е ок subq на лицето и очите, след това нощния ми крем на лицето и кристиан бретон против тъмни кръгове на очите?

Проверих съдържанието в сайта на Авен и изглежда ок. Simple Smile Във Фрамар обаче пише, че е само с титаниев диоксид, което е непълна защита. Съмнявам се да е вярно. Провери за всеки случай дали има и цинк оксид.

Аз ползвах за очите SubQ Eyes, но много за кратко и не мога да дам мнение. След това ми пристигнаха кремовете на Бретон и минах на тях. Mr. Green

Лошото е, че вечер съм супер изморена, заспивам почти права и в движение, та ме домързява и не слагам нощни кремове. Единствено около очите слагам сега и то от скоро от серума против тъмни кръгове и кремчето против подпухване на клепачите (пак на Бретон). Peace

За Авен - ще проверя, когато го получа. Благодаря! bouquet

ПП Сега се сещам и затова редактирам: един единтвен път ползвах вечер преди лягане SubQ Eyes. На сутринта не можех да си отворя клепачите - толкова мазна ми беше кожата около очите. Ужас. Но през деня като си го ползвах всичко си беше ок. Peace

# 232
  • Чукарландия

Сега пък в сайта на Авен видях, че млякото е за тяло, не споменават лице. А аз си поръчах него, като мислех, че е за лице и т.к. имам смесен тип кожа, предпочитам нещо по-леко като текстура, а сега?!?  ooooh!
Дали мога да го ползвам на лицето? Как мислите? Ех, че ме е яд.

# 233
А от Deciem в пощата ли идват нещата или с куриер?

Бела, аз в сайта им гледах имат два варианта: един за лице и един за лице и тяло http://www.aveneusa.com/products/categories/sun-care (най-долу двата). Дай линк точно към този, който си поръчала?

# 234
  • Чукарландия
От Deciem с куриер на Български пощи пристигат нещата. Peace

Това е млякото, което поръчах. Hug

# 235
Съдейки по това е за тяло само наистина. Може би нещо в текстурата, но като състав е доста сходно с крема. Само дето в немския сайт наситина нещата са само с нано титаниев диоксид. Нано не е особено добре, а това, че няма цинк оксид значи, че дългите ува лъчи ще могат да навлизат в кожата.

# 236
  • Бургас/Пз

Сега пък в сайта на Авен видях, че млякото е за тяло, не споменават лице. А аз си поръчах него, като мислех, че е за лице и т.к. имам смесен тип кожа, предпочитам нещо по-леко като текстура, а сега?!?  ooooh!
Дали мога да го ползвам на лицето? Как мислите? Ех, че ме е яд.

Бела, обади се в сайта , ако не са го изпратили да ти го сменят с този за лице

# 237
  • Чукарландия
Благодаря момичета, ще го изразходвам за тяло. Да съм чела предварително, преди да поръчвам! Mr. Green

# 238
  • Велико Търново
Аз днес проверявах за крема с минерални филтри на Юриаж, за който писахме по-рано - има го в 100 мл. опаковка , и сега покрай Бела се зачудих дали и той не е за тяло, в по-малки разфасовки нямаше /за аптеки Субра говоря/ Thinking

# 239
Бисквитка, моят е 100мл. и става за лице и тяло.  Peace

http://www.uriage.com/BG/bg/продукти/bariesun-creme-minerale-spf50-1

Общи условия

Активация на акаунт