Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 498
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Мен пък козметичката ми каза, че с моята мазна кожа (на 30) не трябва да ползвам никакъв крем вечер, а да оставям кожата да почива.  newsm78 Също да почиствам първо с измивен продукт и вода, после мога да мина допълнително с тоник/мицеларна вода и памучен тампон. Но да не махам фдт с памук, защото само се набивал по-навътре така. Също и да не ползвам Кларисоника повече от 1 път седмично, че това било прекалено ислна ексфилиация за всеки ден. Но пък така не си чувствам кожата достатъчно чиста...  newsm78

Вие какво мислите по тези въпроси?

Вив, добре че има мострички. Явно не е за твоя тип кожа този крем!  Hug

# 301
  • София
Мен пък козметичката ми каза, че с моята мазна кожа (на 30) не трябва да ползвам никакъв крем вечер, а да оставям кожата да почива.  newsm78 Също да почиствам първо с измивен продукт и вода, после мога да мина допълнително с тоник/мицеларна вода и памучен тампон. Но да не махам фдт с памук, защото само се набивал по-навътре така. Също и да не ползвам Кларисоника повече от 1 път седмично, че това било прекалено ислна ексфилиация за всеки ден. Но пък така не си чувствам кожата достатъчно чиста...  newsm78

Вие какво мислите по тези въпроси?

Вив, добре че има мострички. Явно не е за твоя тип кожа този крем!  Hug

Аз до колкото знам кожата регенерира през нощта и затова е хубаво да подпомагаме процеса с някакви козметични продукти - крем, серум ... /това по пътя на логиката, без да имам претенции, че мнението ми е професионално/

# 302
  • Чукарландия
Епона, а как махаш фдт от лицето си? Направо с измивен продукт ли? Hug

Аз имам смесен тип кожа и нямам нужда от крем през нощта. На сутринта кожата ми нито е суха, нито опъната. А ако сложа нощен крем, на сутринта от мазнотия не мога да се видя в огледалото. Mr. Green

Нощните кремове са по-богати, тежки и ми утежняват. Peace

# 303
Епона, съгласна съм, че първо трябва да махаш с измивен продукт - гел или пяна, а после да минаваш с тоник или мицеларна вода.
Не съм съгласна да не слагаш крем през нощта - нещо леко под очите и някакъв серум или лек гел, които да не ти тежат, ми си струва по-добър вариант; аз, ако не си сложа нищо преди лягане, първо ми опъва, а сутрин се събуждам по-мазна
За кларисоника - според мен 2 пъти в седмицата е по-добре, дори и три пъти, но на мазна кожа веднъж е малко. Всеки ден ми се струва много макар, че знам, че някои го правят /Лодси например, според мен сте със сходни кожи/.

# 304
  • Пловдив

Отдавна се каня да пиша за този крем
http://www.pharmashopdiscount.com/fr/beaute-garancia-/24739-gara … 401321345264.html
не съм срещала някой да ползва бранда, аз имам само нощния крем, бяха ми изпратили мостра и след като я изразходих си го поръчах веднага, уникален за моята кожа .... една идея по-мазен ми идва, но ефекта на сутринта е поразителен ...
На Гаранциа съм ползвала единствено един рол-он против тъмни кръгове и подпухналост под очите.За тъмните кръгове не мога да кажа дали помага защото нямам,но подпухнването се повлия страхотно от него.

# 305
И на мен само това с махането на фдт ми се струва резонно и вече със сигурност така ще процедирам.

За Кларисоника каза, че с повече от 1 път седмично, бих си увредила кожата. А и нямало как да я дезинфекцирам достатъчно добре. Също и че като махам толкова агресивно мазнината с нея, кожата ще се активизира да произвежда още повече. Но мен ми се струва, че не е баш така. Ще видим. Ползвам четката вече година и половина и съм забелязала само ползи от нея. В никакъв случай не ми се е увеличило омазняването, дори напротив. Няма да я ползвам до сладващата процедура Хидрафейшъл, да видим какво ще ми каже тогава.

Иначе за нощния крем пак ми се сърува, че не е точно така. Да, кожата ми е мазна, но не ми се струва, че това й е достатъчно. В смисъл, мисля си, че в кремовете има доста полезни съставки, които няма как кожата ми сама да си произведе.
А това за пропуснкането на нощни крем, защото тогава кожата спи, го бях чела и някъде в нета. Явно е някаква нова мода.

Да си прозная доста се пообърках. Тъкмо започнах да виждам реален ефект върху подобрение на кожата ми от грижите, които запичнах да полагам и някой ми казва, че всичко това е грешно и не трябва нищо да й правя.
Преди време минах и през през такъв период, но не беше особено добре...

# 306
  • Велико Търново
Прави така, както го чувстваш най-добре bouquet
Моята процедура е следната : сутрин - мия лицето само с вода, после напръсквам с термална вода, изчаквам да изсъхне и нанасям околоочен крем + серум. Докато си изпия кафето, серумът е попил и нанасям дневния/обикновено, слънцезащитен/ крем; след това се гримирам/ако излизам/ - ФДТ/ВВ крем, и т.н. Вечер - измивам лицето с гел/пяна, обтривам с мицеларна вода или тоник, изчаквам 5-10 мин., нанасям околоочен крем, серум за лицето и след още 5-10 мин. - нощен крем. На сутринта не ми е мазно лицето, напротив - кожата ми е мека, подхранена. Да допълня, че съм със смесена кожа Peace
Сега ще си купя почистваща четка за лице. Колко пъти седмично е добре да я ползвам?

# 307
  • София
За кларисоника - според мен 2 пъти в седмицата е по-добре, дори и три пъти, но на мазна кожа веднъж е малко. Всеки ден ми се струва много макар, че знам, че някои го правят /Лодси например, според мен сте със сходни кожи/.
От почти 5 години (дано не се лъжа за годините) и сутрин, и вечер го ползвам. Дори в момента съм с Deep Pores глава. Не усещам прекалено ексфолиране, добре ми е кожата. Е, естествено слагам крем след това, но аз винаги съм го правила, дори преди да започна да ползвам Clarisonic изобщо.

# 308
  • София
За четките, аз си мисля, че честотата на употреба е индивидуална. В началото ползвах четката всеки ден, вечер, но установих, че ми действа изсушаващо и разредих на 2 пъти седмично, понякога 3. Кожата ми е суха.

# 309
Здравейте  Hug
Влизам да попитам, дали някой е ползвал серията Youth liberator / YSL, и ако да - на колко години е и с какъв тип кожа.
Прочетох ревюто на Paula's choice за серума, който ме интересува на този етап  - според блога съвсем обикновени и нещадящи съставки са тези, които са в голямо количество - алкохол, парфюм, без нищо кой знае колко иновативно и т.н. - описанието беше като на доста посредствена серия с евтини съставки, които бяха написали че въобще не оправдават цената си, и му бяха дали 1 от 5 звезди, с препоръка да се отбягва.
В същото време по всякакви ревю форуми, които четох, продукта е с 5 звезди - пишат хората невероятен серум, най-добрия продукт, и т.н. - не видях нито едно мнение, различно от възторжено, а изчетох доста. Следователно страшно много се бях ентусиазирала това да е следващия ми серум, но ревюто на Пола доста ме разколеба.
Скин Бест/ Biotherm е алтернативния ми избор, ако този се окаже недобър.
Ако някой е ползвам някоя от двете серии, ще съм благодарна за мнение  Hug

# 310
  • на последния етаж
Какви са впечатленията ви от тези ексфолианти:

Трябва ми такъв, подходящ за суха и чувствителна кожа.

# 311
Скрит текст:
Здравейте  Hug
Влизам да попитам, дали някой е ползвал серията Youth liberator / YSL, и ако да - на колко години е и с какъв тип кожа.
Прочетох ревюто на Paula's choice за серума, който ме интересува на този етап  - според блога съвсем обикновени и нещадящи съставки са тези, които са в голямо количество - алкохол, парфюм, без нищо кой знае колко иновативно и т.н. - описанието беше като на доста посредствена серия с евтини съставки, които бяха написали че въобще не оправдават цената си, и му бяха дали 1 от 5 звезди, с препоръка да се отбягва.
В същото време по всякакви ревю форуми, които четох, продукта е с 5 звезди - пишат хората невероятен серум, най-добрия продукт, и т.н. - не видях нито едно мнение, различно от възторжено, а изчетох доста. Следователно страшно много се бях ентусиазирала това да е следващия ми серум, но ревюто на Пола доста ме разколеба.
Скин Бест/ Biotherm е алтернативния ми избор, ако този се окаже недобър.
Ако някой е ползвам някоя от двете серии, ще съм благодарна за мнение  Hug

Може и да не съм права, но отзивите на Пола са винаги такива за продукти, които не са американски, или поне аз такава зависимост съм забелязала. Американските марки са супер според нея, другите все имат някакъв кусур и не си заслужават парите.

# 312
  • София
Лита, имам първия ексфолиант. Много са фини частиците за моя вкус. като маска за лице е приятно, но като ексфолираща грижа за мен не става.
От серума и аз се  интересувам. всъщност цялата бяла козметика на Армани ме интересува. У нас къде може да се намери?

# 313
  • София
Лита, ексфолианта праскова на мен ми идва прекалено лек. От тези на Апивита по-доволна съм от този с маслини ако не се лъжа. Хубавото е, че марката предлага и дозички, които можеш да пробваш. Имам спомен, че и този Био Нукс е много лек, прекалено течен. Ще ми е интересно да чуя отзиви за третия, доволна съм от серията като цяло.

И аз съм в търсене на добър ексфолиант, а междувременно можеш да пробваш да ексфолиираш със сода  Heart Eyes

# 314
  • на последния етаж
Благодаря, момичета!  bouquet
Дано има и още отзиви. Simple Smile
За този с маслини на Апивита, прочетох, че е подходящ за мазна кожа и се опасявам да не ми я изсуши.  Thinking
За ексфолианта на Нюкс с рози срещнах някъде добри отзиви - вие какво мислите за него?

Общи условия

Активация на акаунт