Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 825
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Чукарландия
Има го и в България. Peace

Основно се използва за лечение на акне - аз нямам такова. Hug

# 631

В една единствена аптека, която сама го произвежда и дори не става ясно дали е регистриран (обзалагам се, че не) - не, мерси  Peace Нищо регистрирано с бензоил пероксид не се предлага в България и всичко с наличието му е изтеглено от пазара не случайно

# 632
Минерални или гарантирано стабилизирани химични, комбинация от химични и минерални, ако кожата не реагира.

Бензоил пероксид има в България. Въпросната аптека го произвежда по поръчка. На принципа, както други аптеки правят гранофорин...

# 633
Здравейте момичета,

от днес следя темата с интерес. /е не само тази/ Искам да Ви попитам какъв крем или вода да си взема за по мазна кожа на лицето.

Благодаря Ви предварително.  Rolling Eyes

# 634
  • Canada

В една единствена аптека, която сама го произвежда и дори не става ясно дали е регистриран (обзалагам се, че не) - не, мерси  Peace Нищо регистрирано с бензоил пероксид не се предлага в България и всичко с наличието му е изтеглено от пазара не случайно

Холи, от кога е това? 2010 като заминавах за Канада продукт с бензоил пероксид ми беше изписан от дерматолог, купих го от регулярна аптека в Бизнес парка в София. БП беше името, процентът за съжаление не го помня  Peace

Тук ги продават масово, в супермаркетите дори  Mr. Green

# 635
Foncé, знам, да - там дори линиите на Нютроджина и Clean & Clear имат продукти с неговото съдържание.
В България изтеглиха всички продукти, които го съдържат, както и не се внася нищо с неговото съдържание. Акне Б5 беше мисля най-познатото тук, но го изтеглиха и спряха от производство 2013-4 по спомен.
Ще те излъжа за причината, но преди години доста страни в ЕС го забраниха (сещам се за Словения), тъй като го определиха като канцероген и много спряха производството.

Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 16:57 от Holly Pink

# 636
Здравейте, дами! В търсене съм на душ-гел и лосион или крем за тяло с максимално изчистен и натурален състав, които добре да хидратират кожата. Много ще съм благодарна да чуя препоръките ви  bouquet

# 637
Здравейте, дами! В търсене съм на душ-гел и лосион или крем за тяло с максимално изчистен и натурален състав, които добре да хидратират кожата. Много ще съм благодарна да чуя препоръките ви  bouquet
Препоръчвам ти от серията Клоран.Чудесно хидратират и са много нежни към кожата.Аз си ги купувам от аптека.
http://apteka.framar.bg/30011748/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … 200-%D0%BC%D0%BB-
http://apteka.framar.bg/30061971/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … 400-%D0%BC%D0%BB-

# 638
Препоръчвам ти от серията Клоран.Чудесно хидратират и са много нежни към кожата.Аз си ги купувам от аптека.
http://apteka.framar.bg/30011748/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … 200-%D0%BC%D0%BB-
http://apteka.framar.bg/30061971/%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … 400-%D0%BC%D0%BB-

Благодаря много за предложението, но състава не ме устройва - минерално масло, парабени, феноксиетанол и т.н. Искам нещо максимално чисто и натурално.

Някоя от вас ползвала ли е африкански черен сапун, чета добри отзиви от разни чужди блогове?

# 639
  • Чукарландия
Искам нещо максимално чисто и натурално.

Някоя от вас ползвала ли е африкански черен сапун, чета добри отзиви от разни чужди блогове?

Такива продукти, максимално чисти и натурални има в http://www.iherb.com/.
Африкански сапун не съм ползвала, но си купувам оттам много други лосиони и кастилски сапун - течен и твърд, с изчистен състав. Страхотен е.  Peace

# 640
  • София

Да, аз вечер си мия лицето с него. Ползвам този на Pasuca (има го в zoya).
Доволна съм, защото почиства добре лицето, но никога не го ползвам върху кожа, която е без олио. В противен случай би пресушил много - не ми се струва много мек продукт. Чистя лицето първо с олио и после с измивно средство по принцип.

Другата особеност на черния африкански сапун е, че доста омеква, дори и стоейки в шкафа в банята.

Много хора са по-доволни от сирийските сапуни със зехтин и лаврово масло.

Последна редакция: пт, 19 авг 2016, 17:17 от Harpalike

# 641
За тяло си взех след прочетено ревю черния сапун на Локситан и ми допада много  Heart Eyes Оставя кожата скърцащо чиста, но не изсушена, а аромата е Прованс стил. Текстурата е като карамел и не оставя филм като един био подобен, който пробвах. За дълбоко почистване е идеален и замести Ейвънския ми, по който скърбя от години

# 642
Аз ползвам течен черен африкански сапун за лице и някой път коса. Първо почиствам лицето с комбинация от масла, после със сапуна. Така ми е идеално почистено, а и балансирано.

# 643
Аз ползвам течен черен африкански сапун за лице и някой път коса. Първо почиствам лицето с комбинация от масла, после със сапуна. Така ми е идеално почистено, а и балансирано.
може ли да покажеш снимка?  Hug

# 644
Сирийските сапуни  изсушават кожата, за хидратация и дума не може да става.
На L'Occitane съм ползвала лосиони за тяло добре хидратират , в общи линии каквото и друго да пробвам винаги се връщам към тях, те имат други продукти, които не ми понесоха
Африканския не съм впечатлена, нищо особено.
От сапуните на lush съм в пъти по- доволна.

Общи условия

Активация на акаунт