Лидл 83- Великденска

• 129 746
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Скоро касиерка в Х.Димитър коментираше с охраната как жена върнала протрити дънки от носене и ги приели, защото имала касова бележка. Просто бях изумена и на наглоста на клиентката и на политиката на магазина 😕

# 661
  • Перник
Скоро касиерка в Х.Димитър коментираше с охраната как жена върнала протрити дънки от носене и ги приели, защото имала касова бележка. Просто бях изумена и на наглоста на клиентката и на политиката на магазина 😕

Няма ли определен срок, в който може да се върне стока? Ако не се лъжа - по закон е 1 месец  newsm78
Аз може да имам касова бележка и от по-миналата година.

Даам, можело, казва законът: "Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното."

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 14:44 от SvetlaK

# 662
Ако в 1 месечния срок връщащата не е сваляла дънките от д-то си - ще се протрият като нищо.
Писнало и, върнала, приели ги.
Дано поне ги е изпрала.

# 663
Ми после гледайте добре по разпродажбите Simple Smile
Между другото, няма ли да има скоро шатра разпродажба някъде?

# 664
На разпродажбата на Ботевградско, касиерките ми казаха, че до месец-два ще има в Младост.

# 665
Здравейте, отскоро от време на време пазарувам в Лидл и съответно ви чета. Бих искала да попитам дали сте виждали изостанали в магазините в София от малките прахосмукачки, които се зареждат и бяха по 44лв. Благодаря

# 666
e че да върнеш нещо не трябва ли да си е с етикета? как ще носи цял месец дънките и то с техните огромни етикети. Има просто много злобни продавачки и не бих вярвала много на коментарите им.

# 667
  • Перник
Май не е задължително да е с етикет. На H&M в бланката за връщане на продукти има опции "събра се след пране" и "отпусна се след пране". А след като една дреха е прана, няма как да има етикет, но явно може да бъде върната.

# 668
е да ама в такъв случай едва ли дрехата отива пак за продан  newsm78
Пък и не съм съгласна че е нормално дънки да се протрият,ако ще и 1 месец нон стоп да ги носиш. ми ако са се протрили си заслужават връщането.  Naughty

# 669
Според мен отиват на разпродажбата в палатката, а след това- брак или де да знам...

# 670
до сега не съм ходила на разпродажба и не знам как изглеждат нещата,които се предлагат там. Така че за това може и да сте прави и пак не ми звучи правилно,върнати ок, ама с етикет и т.н. ,но неща със свален етикет за мен е напълно неприемливо да се връщат и след това пак да се продават.Но това си е моето виждане на нещата.

# 671
И аз си купих една кора яйца - нищо им няма  Simple Smile Стига да не са на слънце и с нарушена цялост на черупката, яйцата всъщност не се развалят толкова бързо. Баба ми си съхранява яйцата от кокошките в мазето. И след 2-3 месеца са си ОК  Peace

Тооочно това щях да пиша и аз, купихме си макар предишни години да ме е притеснявало и мен това, че не са в хладилник, но в последствие видях, че навсякъде е така и това за бабите ... и  моята така ги съхраняваше и всичко си беше наред. Още повече яйцата са в сектора с охладителните витрини и не знам как точно могат да преустроят магазина, за да поберат в хладилник един палет с яйца  Tired

Някой беше дал цитат от закона, но това НЕ важи за директната търговия на място в търговския обект (когато осъществяваме информиран избор) , а важи за онлайн пазаруване и рекламация, затова е и тази думичка там ... еди какъв си период от "доставката"  Peace  Покрай форума и тези теми за пазаруване, няколко пъти препрочитам закона и никъде няма подобни точки, в които се казва, че потречителят има право - законово - да връща стока в изправно състояние и вид и всичкото й да е наред, само защото не му харесва. Това, че се позволява и практикува в определени магазини, е защото търговецът така е преценил, не защото е длъжен Wink

Като цяло мнението ми относпо връщането на храни се препокрива с вече изказаните, най-вече с това на blue.angel

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 18:43 от Moringa

# 672
  • WonderLand
Toва с връщането на продукти, без значение дали са хранителни или не не е само в Лидл, в много други български вериги можеш да върнеш закупена стока ако не ти харесва, не ти трябва и т.н., дори една от големите вериги, не си спомням коя, беше присвоила политиката "no questions asked"  при връщане на стока, тоест връщат ти парите без да питат какво и защо. Това е право на личен избор на търговеца разбира се и не навсякъде е така. Влизала съм в много магазини, където си има огромни табели, че закупено не се сменя и връща. Но имайте предвид, че Лидл все пак си работи по немски стандарт и политиката за връщане и замяна на стоки е една и съща както там така и тук, та не се изненадвайте, че биха приели храна, ако всичко ѝ е наред.

Колкото до дънките - ако са протъркани за месец само значи или качеството е лошо, или са дефектни. Такива неща разбира се, че няма да се върнат на щандовете. Все пак защо иначе всеки път когато купувам нещо, което не е хранителна стока, особено ако са нещата от промоциите, на касата ще ме предупреждават да си пазя касовата бележка в случай, че размисля в следващите 30 дни. Какво правят след това с върнатата стока си е тяхна работа. Аз никога не съм виждала по кошовете и рафтовете неща, които са носени, смрадливи, прани, нагризани, опитани и т.н. да се продават на нормални цени. Виждала съм отворени кутии, неща със скъсани опаковки и етикети, липсващи части, неща с изтичащ срок на годност и т.н. в секторите където са -30%, който купи - купи.

На яйцата нищо им няма - какво мислите ги правят на село като почнат да снасят кокошките  Mr. Green Не се развалят бързо ако се съхраняват сурови на тъмно. Издържат с месеци.

# 673
  • Mostly in my mind
Вчера видях едни нови ябълки. Някакви италиански май бяха. Розови. В картонена тарелка с фолио за 4,50 лв/кг някъде беше. Някой опитвал ли ги е? Какви са на вкус?

# 674
  • Русе
До кога им е срока на годност на корите с яйца? И още ли има от тях?
При нас са с трайност до 17.05. Един палет има. Стои там, където свършва хладилната витрина, на входа на служителите, от където изкарват стоката. Ама то това съхранение на тъмно и на хладно ли е newsm78

Общи условия

Активация на акаунт