Мами в Италия 4

• 15 267
  • 269
  •   1
Отговори
# 135
  • Italia
Здравейте на всички понатежали и позакръглени mamme italiane Hug

Аз да не се хваля много, че от 2 седмици съм на диета, ама резултат цъ Crossing Arms Щото толкова я и спазвам диетата... Ама сега пак започвам отначало "и така до края на света"... Това май беше от някаква комунистическа песен Laughing

А като чуя pastiera napoletana винаги ме напушва на смях Mr. Green
Имаме един приятел, който живее близо до нас. Казва се Patrick, а майка му говори с един супер странен акцент - по-точно с типичния акцент на германка, която говори италиански. Та предвид акцента и името на синчето й, всички смятахме, че тази жена е от немско Wink
Веднъж на някакъв купон у Патрикови се появява майка му и казва:
Атесо ви фачо аседжаре ун типико толче тал мио паесе
... И всички си мислят някакъв щрудел ще да е ...
ла пастиера наполетана!
 Shocked Joy Shocked Joy Shocked
Ами оказа се, че жената наистина е наполетанка, ама защо говори така не се знае hahaha

Може жената да е родена в Швабско,де да знаем. Едно време страШно много Южняци са ходели да ба4кат в Германия,Белгия,Холандия та може тя да е дете на емигранти  newsm78

# 136
хай Привети от България!
днес вече съм на работа и мога да се 'обадя' от тук.
ужасното е, че София не ми харесва.
чуствам се виновна, от вчера броя миговете до 5ти, когато Дамиано ще дойде. просто съм стиснала зъби. дано се подобри и времето и настроението ми, но без Д ми е много тежко. свикнах да сме заедно и да сме заедно в нашия дом. тук ми се струва страхотен хаос и мръсотия, а са минали само 4 месеца , откак съм се пренесла в Италия. явно не съм добър човек. единственото, което от вчера ме утешава е контакта с любими хора тук.
поздрави от мен и до скоро.

агнешкото ми стана вълшебно!!!!
с червен пипер и масло, никакъв розмарин!
  chef  bouquet

# 137
тук ми се струва страхотен хаос и мръсотия, а са минали само 4 месеца , откак съм се пренесла в Италия. явно не съм добър човек.

агнешкото ми стана вълшебно!!!!
с червен пипер и масло, никакъв розмарин!

Лени и аз отдавна се чувствам така в България ,така,че не мисля че добротата се измерва по този начин...добре,че са близките ми ,иначе може би изобщо не бих се връщала..

А за агнешкото и ние го направихме по така и стана страхотно ,ще добавя и с малко винце! Wink  chef

# 138
не знам джорджия,
просто си мисля, че нещата се промениха твърде много за твърде кратко време.
за 2 месеца ( декември и януари) напуснах работа, пренесох се в Италия, татко почина, 8 дена по-късно се оженихме, спечелих интервюто за работа и тн. 
от пълен стрес и натоварване в софия 'паднах' на спокойствие и липса на почти всякакви контакти.
не можеш да си същия човек, ако ти се струпа всичко за по-малко от 40 дена.

# 139
Лени, на мен за подобен брой неща, случили се наведнъж ще ми трябва една година да ги осмисля  newsm78

Я сега мацки като стана въпрос за пътувания, аз сега да кажа и да питам нещо. Днес купих самолетни билети за мен и благоверния за рождения му ден, излишно е да казвам, че той не знае.  Blush Ще го водя в Братислава за 2 дни. Никога не сме били там. Ще се намери ли някоя добра душа да пораздуе за дестинацията и какво е хубаво да се види? И друго - имам ли нужда аз от някакви визи-мизи? (според мен - не, ама знае ли човек  Thinking )
В момента сърфирам из нета в търсене на приличен братиславски хотел.

Айде до скоро!

# 140
Лимоновото дърво дето ви казах остава като подарък ей  Wink
Пътуването е нещо средно между рожден ден и годишнина от сватбата  Grinning

# 141
Я сега мацки като стана въпрос за пътувания, аз сега да кажа и да питам нещо. Днес купих самолетни билети за мен и благоверния за рождения му ден, излишно е да казвам, че той не знае.  Blush Ще го водя в Братислава за 2 дни. Никога не сме били там. Ще се намери ли някоя добра душа да пораздуе за дестинацията и какво е хубаво да се види? И друго - имам ли нужда аз от някакви визи-мизи? (според мен - не, ама знае ли човек  Thinking )

Виза определено не ти трябва.Знам,че доста народ ходеше до Братислава,за да отскочи после до Виена,която е на около час път с влак.Обаче и в там има какво да се види.Интересен е стария град,има доста дворци-в единия Наполеон е подписвал мира с австрийския император около 1800 год .Мисля,има и един дворец на Дунав в стил рококо,интересен и замъка Братиславски храд(  newsm78 не помня вече дали някой от горните не се казваше така..), замъка Девин, в който са живели Кирил и Методий.Пълно е с музеи,има един със стаите за мъчния...както и музей на производителите на вина..
Мисля,че по-евтините хотели са на североизток от центъра на града .Иначе има интересни неща и за ядене и за гледане.Така,че няма да се отегчите!
  Изобщо приятен спомен имам оттам.
  Хубав избор си направила.  bouquet

# 142
мерси много!   bouquet

# 143
Лени, на мен за подобен брой неща, случили се наведнъж ще ми трябва една година да ги осмисля  newsm78

В момента сърфирам из нета в търсене на приличен братиславски хотел.

Айде до скоро!

МММ, аз съм била по-миналата година в Братислава на семинар за ХИВ/СПИН, ама не помня как се казваше  хотела беше в центра. имат китно центърче, много приятно , малко е, обикаля се за 40-50 мин. максимум.
Иначе всичко прилича на Дружба 2 , гледката е предимно соц -
особеното е, че с Виена са на 45км. Това са 2те най-близки столици.  та затова ти препоръчвам една разходка с лодка да направите до Виена. Иначе не знам какво ще правите цял ден в Братислава.
Помня, че беше скъпичко, ама сега може да ми се струва и по -евтино, Д. знае 2 и 200.   Wink
Храната не ме беше впечатлила, ядях си в Макдоналдс. От Словашки червен кръст ни водиха в ирландска кръчма. 

Приятно пътешествие!

# 144
Мами,
пък който си седи в 'талянско, изпуска купона Mr. Green
Днес в центъра на Софията се срещнахме аз, Bella13 и lenilaf newsm19
Много готина срещичка се получи Simple Smile Поговорихме си интересни неща, разказахме си разни историйки, за permessi di soggiorno обменихме опит, посмяхме се Laughing хапнахме сладолед (моята диета пак се отлага за утре) ... и така.
На мен ми беше много мило и приятно. Девойките на живо са още по-сладки, отколкото виртуално Hug

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 02:19 от Дивиана

# 145
А така...блазе ви на вас...  bouquet
а ние с тия разстояния кой знае кога ще се срещнем на живо!Пийнете по едно пиене и за нас! Wink

# 146
Привет на всички, от доста време се покрих и не се вясвах в нета, но свеки ми беше на гости...и немаше начин, требваше да си обръщаме внимание. Сега отново всичко е наред и аз съм си free  ....
Това за наводнението е направо жестоко, Ир пиши как  са вашите. Четох че се е  получило така защото никой не изчиства каналите, а те се затлачват, просто общините в Бг са много бедни и за кое по-напред да дават пари...
Миленче, страхотна сватба и най-вече младоженката

# 147
Медеа, ето къде си се губила Grinning Да си еngage' със свеки не е лесна работа (учи форумският опит Wink)
Добре завърнала се Hug

P.S. А как си имала нерви да изчеташ всичките ни писания, не знам Joy

# 148
Вярно...аз откакто се подвизавам тук,ще станат 2 месеца вече не съм я виждала,освен на картата...така,че радвам се ,че си дошла отново тук! Hug

А за свекърви да не говорим...че цял ферман мога да напиша... Crossing Arms

# 149
на мен ми  беше свръх приятно с Ани и Калина!
Май отдавна не бях говорила, говорила, говорила....
някак събуди се моето социално Аз, което бях позабравила тия 4 месеца Joy Joy
Аз на живо съм по-хубавка от тия снимки #2gunfire  Laughing И по-скромна  Joy Joy
моята диета също се отложи - Ани все пак устоя, но аз и Кали похапнахме гофретки.... Blush

Общи условия

Активация на акаунт