Педиатър...

• 3 661
  • 31
  •   1
Отговори
Здравейте,бъдещи мами!
Искам да Ви попитам кога избрахте педиатър за вашите бебчета? Simple Smile

# 1
Личната ми лекарка е педиатър, та нямах колебания. Поразпитай приятелки и си прецени. Мисля че след като родиш в болницата ще те питат кого си избрала. Като ви изпишат, до 24 часа педиатърът трябва да посети бебето.
Леко раждане!

# 2
  • София
Здравейте,бъдещи мами!
Искам да Ви попитам кога избрахте педиатър за вашите бебчета? Simple Smile

В 9 месец отидох и си избрах педиатъра. Преди това проучвах и най накрая се спрех на конкретен лекар. Хубаво е преди да си родила да отидеш и да говориш с конкретния лекар дали ще има възможност да поеме детето и да му вземеш координати за да се обадиш като родиш и да Ви посети вкъщи.

# 3
Благодаря много!

# 4
  • София
Педиатъра на дъщеря ми го избрахме в деня на изписване... малко на сляпо. Смених я когато дъщеря ми стана на 8м. Сменихме я, защото трябваше да минем на платен прием и самата педиатърка ни предложи това.

Със сина ми педиатърката се знаеше още по време на бременността ми. Заведох дъщеря ми на преглед при педиатърката ѝ. Мед. сестра и лекарката не знаеха, че съм бременна. На излизане от кабинета педиатърката рече "и ви чакаме с бебето" Simple Smile

# 5
Малко по-рано започнете да търсите, защото лекарите имат много пациенти и понякога се оказва, че не приемат нови. Така остава малко време за реакция. Хубаво е като наближи термина да се чуете и уговорите как ще процедирате за домашното посещение. Нашата нямаше проблем да дойде и в почивен ден. Реално ни посети 3-4 часа след изписването. Леко раждане!

# 6
Първия път личната ми лекарка беше педиатър, дойде и в деня на изписването, но само допринесе повече за общия хаос.

Втория път нещо се замотах и намерих педиатър чак около месец след раждането, дотогава отидох 1-2 пъти във Вела, с платения абонамент. И без това беше неясен календарът с ваксините.

И с второто, и с третото бебе се разбрахме, че няма смисъл от домашно посещение: в РД сутринта е минал педиатър, аз знам какво да го правя бебето, няма смисъл. С третото някъде след месец и половина успяхме да стигнем на живо при педиатъра.

Всички са живи и здрави.

# 7
Малко преди да родя! Доколкото зная, трябва след раждането, веднага да се запише при някой, за да може после да дойде на посещение... newsm78

# 8
Как всъщност ще запишеш дете при педиатър, след като няма ЕГН, няма име дори...може да е ангажимент да го запише.

А всъщност се чудя каква е целта на домашното посещение. Оказва се, че не е задължително.

# 9
Лекарката поема ангажимент. Реално още няма акт за раждане, няма как документално бебето да се впише като пациент, затова си има и такса за прегледа. Спомням си, че като отидохме на първата консултация, ми даде документите за избор на лекар.
Иначе първото посещение понякога може да е много важно. Не помня дали във форума или в статия четох разказа на една майка. Бебето е имало сериозен проблем (животозастрашаващ) и ако не е бил този пръв преглед, най-вероятно е нямало да оцелее. Предполагам това е голямо изключение, но все пак нищо не пречи да го има този преглед. Simple Smile

# 10
  • Варна
В 7ми месец говорих с педиатърката за прием, защото е една от най-натоварените в града и приема нови пациенти на периоди та бях щастливка за около термина ми на раждане, че ме прие. Трябваше ми време за реакция, ако беше отказала та не си позволих да чакам до последния момент.
Посещение след изпосването не сме имали като аз не исках и педиатърката също ми го предложи та така всички бяхме доволни и се разбрахме от самото начало.
Детето заведох ден след това на ДК в кабинета, което така или иначе щеше да стане дори и да дойде вкъщи.
Нямам нищо против домашното посещение, за който мисли, че има нужда и ше е по-спокоен, но в никакъв случай не е задължително.
Самото записване чисто формално става след като се вземе акта за раждане на детето и вече има ЕГН, което при нас се случи седмица след раждането.

Не помня дали във форума или в статия четох разказа на една майка. Бебето е имало сериозен проблем (животозастрашаващ) и ако не е бил този пръв преглед, най-вероятно е нямало да оцелее. Предполагам това е голямо изключение, но все пак нищо не пречи да го има този преглед. Simple Smile

Как бебе е изписано от болница животозастрашаващ проблем?

# 11
Как всъщност ще запишеш дете при педиатър, след като няма ЕГН, няма име дори...може да е ангажимент да го запише.

Доколкото зная, трябва след раждането, веднага да се запише при някой

То е ясно, че след като излезе от болницата и вече си има ЕГН и прочие... Peace

# 12
На мен ми е интересно как в РО при визитациите в самия ден на изписването са пропуснали животозастрашаващ проблем, а само няколко часа по-късно обикновен педиатър го открива тоя проблем при домашното посещение...

# 13
  • Куциндрел
Бяхме се уговорили преди раждането с педиатърката. На 2-рият ден от изписването дойде у дома, взе епикризата на бебето, май и моята, не помня, даде някакви указания, пргледа бебето и си замина. Пу-пу, за сега не смятам да я сменям. (4 години по-късно).

# 14
  • София/Севлиево
Бях си набелязала няколко и след раждането се записах при този,при който имаше места.Лична лекарка на детето стана друга лекарка,която ни препоръча педиатърката и от 2-3 години посещаваме само нея,не педиатърката.

Общи условия

Активация на акаунт