Най-подходящ месец за раждане

• 14 549
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
За да се избегнат алергии, болести и депресии - ранно лятно бебе  Simple Smile

# 16
Не се гледат лесно близнаци, но за щастие получаваме помощ от родителите ми (нейните родители също бяха в България за близо 2 месеца). Решихме да имаме 3 деца още като се оженихме.

По-скоро сме в надпревара с времето. Аз съм на 35, а съпругата ми е на 31 и за всяко нещо си има време, защото рисковете се увеличават с възрастта (да не говорим, че пак може да случим на близнаци заради фамилната история на жена ми а това си е по-трудна бременност).

Има време за кариера и за всичко друго - сега искаме да обърнем внимание на увеличаване на семейството, а после на всичко останало.

Близнаци на по 10 месеца и вече планирате и трето Shocked!Браво на вас трябва да са доста кротички и лесни за гледане да се решите толкова бързо

# 17
Минус детето ти да е родено през зимата е, че рождените му дни винаги трябва да се празнуват на закрито  Simple Smile

В това отношение по-голям минус е през лятото. Особено август. ooooh! Всички приятелчета са по села и морета, рожденикът иска празненство, а майките се чудят откъде да намерят гости. Направо лошо ми става като се сетя, че август идва.

# 18
Благодаря на всички за изказаните мнения! Те бяха много полезни.

Лека вечер!

# 19
Поздравления за близнаците Simple Smile Много се радвам,че разсъждавате по този начин и бързате да увеличите семейството си. И аз съм на мнение, че кариерата може да почака, а децата са по-важни. Разбира се, това си  е мое мнение, никого не искам да обидя. Но в България хората трябва по-често да мислят като вас!

# 20
  • София
Първото си дете родих през Септември, което значи че в най-големите жеги бях в 8-9 месец- мнооого криво ми беше. Второто се роди в края на Януари тази година. В най-студения ден от тази зима, имаше сняг и лед, гадна история. Изкарах я на 6-тия ден, защото времето беше вече хубаво и топло за сезона. Аз сигурно няма да имам повече бебета, но като взема предвид опита си, най-добре е да се ражда праз Април-Май. Тъкмо няма да бременеете през жегите, времето ще е хубаво за разходки, ще се разминете с вирусния сезон.

# 21
Най-добре Април- Май да се роди. Тъкмо започва хубавото време навън, а и захранването ще ви е есента, когато има всичко. Изпускате жегите и поледиците, когато ще е с голям корем.

# 22
Дъщеря ми е родена през март и смятам този месец за най-подходящия, още в края на март бяхме с количката навън. Изкарах зимните месеци на бременността вкъщи, но и без това бях трудноподвижна.

Синът ми е роден в края на септември - заради операция и нужда от почти стерилна среда след това не сме излизали навън чак до следващата пролет, беше гадно. С големия корем през летните месеци, отекли от жегата крака и високо кръвно  не ми беше никак добре.

От практична гледна точка избягвайте месец август, ако можете - времето е хубаво, но децата са се "разбягали" кой по село, кой на почивка - имам приятелка, на която детето просто не може да събере повече от едно-две приятелчета на рождения си ден и се чувства доста зле от този факт.

# 23
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми е ноември и и е криво, че не може да си празнува РД на двора или някъде другаде на открито. Иначе първата и втората зима ми бяха тежки - като се роди я изведох щом се прибрахме от родилното, че беше прекрасно времето. После обаче като сви студ и сигурно два месеца не бях излизала от вкъщи. Пълна изолация  Laughing. И гости не сме имали (освен на погачата) заради вирусите. Втората зима пък като малката искаше да дивее беше като зверче в клетка. Иначе от гледна точка на бременосттта е добре - не си с огромен корем в жегите, а още не е станало студено.

# 24
  • най-шареното място
Забременяване в началото на годината и раждане между септември и ноември.
Лятото малък корем, много плодове. Големият корем е след жегите, няма нужд от кой знае колко бременни дрехи и майката се движи на воля точно когато ѝ е най-нужно и вече е свободна. Раждането е преди студовете, детето укрепва до тях и може да се разхожда ежедневно от няколкоседмична възраст. Бебешката възраст около сядането и при прохождане е по топло и красиво време - разходките са интересни за детето, а прохождането приятно и за родителите. Втората зима вече е човече и може спокойно да играе на снега. Но не знам заслужава ли си да чакате над половин година за целта.

# 25
Смятам март-април за най-добри месеци за раждане.
Аз родих края на февруари. Времето беше топло и почти веднага можехме да излизаме по разходки.
За дрехите зависи как се кара  бременността. Аз бях на крак до последно, специални дрехи не съм купувала. Само един по-широк панталон и едно по-голямо палто за последните два месеца.

# 26
  • Варна
Аз смятам пролетните месеци за по-благоприятни за раждане.Аз родих април месец.Пропуснах големите жеги.Недостатък бих посочила зимните палта,които ми бяха тесни.Заших копчетата на едното палто по-навън,за да може да го нося.Първите разходки на бебка бяха в много приятно пролетно време.Сега прави опити за прохождане и сме навън на площадките в хубавото време.Много й харесва.
Аз съм родена края на декември.Това не е подхоящо време за раждане.Майка ми е разказвала колко време сме били затворени вкъщи заради лошото време.Но за мен най-тежко беше,че не можех да си празнувам рожденния ден,защото е празник.Всички са със семействата си.В училище почивка и не можеш и там да почерпиш съучениците си.Родителите ме успокояват колко хубаво е да си роден на такава специална дата.Не,благодаря Crossing ArmsКато по-малка всяка година по това време се сърдих на майка ми,че ме е родила точно на Бъдни вечер.

# 27
И двете ми деца са родени края на зимата - едното е последният ден на февруари, другото е края на март.
Нарочно ги планирахме така и въобще не съжалявам за избора ни  Peace
Когато бебето се роди, топлите и хубави месеци тепърва предстоят. А това е супер важно за психиката на родилката (особено при първо)  Wink Поне това е моето мнение. През пролетта, нямаш проблем да започнеш да излизаш и 10 дни след раждането. Аз започнах от рано и много скоро, вече стояхме по цял ден навън с бебето. Завъртяхме познанства и нещата бяха много приятни  Grinning
Със сигурност щях да се побъркам и страшно депресирам, ако трябваше да си стоя основно в къщи през първите месеци след раждането  Crazy
За бременеенето - бях доволна, че съм бременна зимата. Да, трябваш да си купя едно по-широко палто, но все пак ще се отделят едни 100лв, не е чак толкова непоносимо. С това палто си изкарах и двете бременности  Wink Същото важеше и за едни ботуши купени също специално за повода - малко по-голями и с удобна и стабилна подметка. Тях ги носих и след ражданията  Peace
Според мен, инвестирането на 150-200лв за едно палто и ботуши е за предпочитане, пред варианта да се потиш и да се чудиш къде да се завреш от жега, с огромен корем лятото  Sunglasses

# 28
  • София
Никакви кусури не откривам в месеца, в който е родено детето ми, а именно - началото на юни. Хем не пуфтях като бременна в жегите, хем като се роди малката постоянно бяхме навън, хем на следващото лято, когато проходи отново бяхме в движение. Просто чудничко ни се получи. Въпрос на късмет.

# 29
  • Варна
Аз бих предпочела да раждам май месец.  Така зимата се изкарва с все още не много голям корем и старите връхни дрехи. Навън е топло и бебето може да се изведе по-скоро след раждането. А и аз съм чувала, че летните бебета са по-здрави. Нашият младеж, обаче, не се получи за през май, а чак средата на юли - по време на горещниците. Еее, няма такава жега. Много е тегаво с големия корем по-жегите. Много повече отколкото през зимата.

Подкрепям това мнение. Синът ми е роден през май, времето беше прекрасно тогава, избегнах жеги с корем... По време на захранването си беше сезонът на картофите, морковите и тиквите. После като стана на 2 г. и малко беше идеалното време за махане на памперс, след като стана по-топло времето. Сега, дали е по-здрав, не мога да кажа, тръгнат ли на ясла и градина, всички деца боледуват. Рождените дни винаги ги празнуваме на открито, макар че постоянно съм на тръни дали ще вали, но засега имаме късмет винаги Grinning

Номер две го очакваме началото на ноември. Има си минуси, но пък ако есента и зимата са топли както бяха последните есен и зима, няма да е чак толкова проблемно излизането. Във Варна реално сняг и лед виждаме сумарно 5-6 дни за цяла зима, през останалото време няма проблем за разходки, стига да е подходящо облечено детето и да няма зверски вятър. Освен това, плюсът сега е, че ще изкарам по-голямата част от бременността през лятото, когато ще имам възможност за разходки и има изобилие от плодове и зеленчуци, та се надявам с тази бременност да кача по-малко килограми.

Според мен всеки сезон си има плюсове и минуси, важното е да се фокусираме върху плюсовете Grinning Пък дали ще стане когато е планирано е божа работа. При нас със съпруга ни и двата пъти стана веднага, но при много двойки не се получава от раз.

Общи условия

Активация на акаунт