Най-подходящ месец за раждане

• 14 542
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
Родих април. В интерес на истината, аз исках лятото, юли, ама то много бързо стана нашето бебе. Майка ми обратното - искала е да има бебе през април-май, а аз съм се родила юли.

Минусът на април е, че от както се е родил, искам да празнуваме рожден ден в парка и вече 3 години или вали, или е валяло и е много мокро, или духа някакъв гаден вятър  Laughing
Бременността зимата си я карах съвсем ок, не съм си купувала нови зимни дрехи, имах едно старо огромно яке и с него си се влачех. После на другата зима го закопчавах с бебето в слинг  Grinning Лед...сигурно е имало лед, помня ли, аз тогава и пеша на работа ходех, но за мой късмет - не съм падала.

# 31
Синът ми беше плануван и роден през месец май. За мен няма по-добър месец за едно дете.

# 32
При сегашните сезони жеги има основно август. 2004-та беше много приятно хладно лято, само няколко горещи дни имаше средата на август, но и те не ми помогнаха да се сгрея в оня хладилник-болницата  Joy

# 33
Според мен най-добре е бебето да се роди през зимата - между декември и февруари.

1. Зимните бебета са по-здрави, защото зимата е време за каляване на бебето
2. Когато стане на годинка и дойде времето за прохождане ще проходи вкъщи и се избягва воденето на прохождащо бебе по площадките. Когато дойде пролетта детето вече си ходи нормално
3. Майката има време до лятото да се възстанови след раждането и да е във форма за топлото време Simple Smile
4. До лятото малкото бебче вече ще е станало на няколко месеца и родителите ще са по-спокойни да го заведат на море, защото то по-лесно ще понесе дългия път и жегите

Най-вече заради т.2 е добре бебето да се роди зимата - и двете ми деца са зимни и никога не съм ги водила за ръчичка да прохождат. Вкъщи им беше доста по-лесно  Peace

# 34
Невъзможно е да сметнеш кога ще проходи бебето. Това се случва от 10 до 18 месеца, а половин година разлика са си различни сезони.
Моето се роди средата на август, а проходи ноември. За ръчичка не съм я водила, но пък си изби зъбите в коридора вкъщи, така че... каквото е писано  Laughing

Това за по-здравите зимни бебета не го знаех, обратното съм чела.

# 35
Имам от всички видове: пролет, лято, зима. Общо взето е все тая. Даже при летните ми беше по-кофти, че трябва да излизам скоро след раждането, а ме мързеше. Със зимното бебе буквално спазих 40 дни да не си показвам носа и да си лежа и се възстанових най-добре.

При наличие на близнаци изчакайте за третото, бременността изтощава тялото, трябва да има поне 18 месеца между бременностите. Аз лично изпробвах разлика от 6 месеца между 2 бременности- не бих го препоръчала, ако ще планирането да е идеално от логистична гледна точка, ама за тялото не е полезно.

# 36
Аз харесвам месец май.
Затова и планирахме второто си дете да се роди тогава.
Веднага почнахме с разходките навън, без да е много горещо или студено.
Говоря за планирано бебе до месеца, не за случайни изпълнения.  Grinning До деня не можахме да го докараме. За дати да си поговорим?

# 37
Темата е пързалка, нали?
Не може да е друго Crazy

# 38
Темата е пързалка, нали?
Не може да е друго Crazy

Е, какво ти пречи! Не е гадна, приятна е, а и е петък... Laughing
Таман навреме.
На мен постоянните петъчни са ми скучни отдавна.

# 39
Нова мода петъчна Laughing

# 40

При наличие на близнаци изчакайте за третото, бременността изтощава тялото, трябва да има поне 18 месеца между бременностите. Аз лично изпробвах разлика от 6 месеца между 2 бременности- не бих го препоръчала, ако ще планирането да е идеално от логистична гледна точка, ама за тялото не е полезно.
И аз така знам , чака се около 2 години , а пък бременност с близнаци , която по правило е по - тежка, направо си е наложително чакането.

# 41
Освен това при три деца не е гот да е малка разликата, по-добре е да са в конфигурация 2 + 1 или 1 + 2, тоест едното да е доста по-голямо или доста по-малко, за да имаш някои, които са вече поизгледани, да кажем на около 5-6. Ама да гледаш новородено, докато близнаците карат "ужасните 2" и "още по-ужасните три"...тогава никакъв сезон не те спасява, щото е явно, че на 6 мес. майката едва ли ще е във форма да му прави най-здравословните пюренца от био сезонните зеленчуци. А сезонът на Хип и Гербер е цяла година:)

# 42
  • София/Севлиево
За мен пролетта,лятото и началото на есента са най-подходящия сезон за раждане на дете.Синът ми е роден в края на юни.Сега ако си бях изкарала бременноста до край бебето щеше да се роди началото на октомври,което пак ме устройваше,но не ми се получи.Затова следващата бременност я планирам за началото на юли и дано всичко е успешно и март догодина да сме с едно(или 2) бебче.Що се отнася до разлика между децата мисля си,че най-подходяща е 4-5 години,въпреки че при моите деца ще е повече от 8,което за мен е доста голяма.

# 43
  • Sofia
Имам си твърдо мнение по въпроса.
Март-май, евентуално юни. Големият ми син е в края на април. Перфектно време. БЯх бременна през зимата, лятото бяхме навън.
Малкият - ноември. Голяма грешка, винаги съм забременявала от първи втори месец, този път очаквах, че вече като по-възрастна ще има по-голямо забавяне. НО уви - стана от първия път. Едно, че щях да се гътна бременна през лятото, второ, че големият ми син започна за боледува от изписването на бебето от болницата. В резултат на това бебо беше с бронхиолит на 4 м. И като тръгна- няма спиране - 10 месеца спазми, две болници и постоянна терапия. Ако беше роден в нормален , не толкова болестен сезон , най-малкото нямаше да започне да боледува от 4-месечен, а може би и по-рядко.

# 44
Малко ми е странна темата, особено ако я прочете някой, който опитва за бебе с години, когато и да се появи бебето, ще го обичате и ще се грижите за него, нали?
Иначе и двете ми деца са родени февруари, точно като се "освестих" от раждането, беше началото на март и започваше пролетта, та имах пролет, лято и есен по цял ден навън. Прекрасно време прекарано с бебето. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт