Най-подходящ месец за раждане

• 14 544
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
Родих синът ми на 2-ри август! Когато се говореше за бременности казвах, че не искам да съм втори или трети триместър през лятото! Колкото и хладно да е лятото все над 30 градуса ще е и бременната ги усеща като много повече! Въпреки че живеех тогава на остров и вятъра беше константа, първото нещо когато ходех някъде беше търсенето на климатик или ако бяхме на отворено място- достатъчно холям хладилник, че да вляза вътре и да се охладя!
За жалост плановете не ми се получиха и сега ще раждам средата на септември, началото на октормври!
Но и аз споделям мнението че като период астрономическата пролет е най-добре за раждане! Но пъл от друга страна наистина децата родени края на лятото са по-здрави от към имунна система и от към кокали!

# 46
  • Варна
Имам си твърдо мнение по въпроса.
Март-май, евентуално юни. Големият ми син е в края на април. Перфектно време. БЯх бременна през зимата, лятото бяхме навън.
Малкият - ноември. Голяма грешка, винаги съм забременявала от първи втори месец, този път очаквах, че вече като по-възрастна ще има по-голямо забавяне. НО уви - стана от първия път. Едно, че щях да се гътна бременна през лятото, второ, че големият ми син започна за боледува от изписването на бебето от болницата. В резултат на това бебо беше с бронхиолит на 4 м. И като тръгна- няма спиране - 10 месеца спазми, две болници и постоянна терапия. Ако беше роден в нормален , не толкова болестен сезон , най-малкото нямаше да започне да боледува от 4-месечен, а може би и по-рядко.

Ех, и при мен се получи точно така, първото дете е началото на май, второто се очаква в началото на ноември, и аз си мислех, че на дърти години няма да стане от раз, ама съм си правила сметките без кръчмаря Laughing. Но синът ми вече е на 5 г. и значително по-малко боледува, та се надявам да не носи много болести от градината. Но ако разликата между двете деца е по-малка, наистина не е добра идея второто дете да е зимно. От друга страна пък пролетта плъзват шарките, които също не са препоръчителни за малко бебе, лятото пък плъзват стомашните болести, та идеално щастие май няма.

# 47
  • София/Севлиево
Моите деца са точно планирани кога да се родят.Синът ми беше 4 месеца след аборт заченат и го изчислихме да е в началото на лятото.Миналата година,когато си взимах заповедта от инвитро фонда напълно умишлено започнах подготовката пак през септември-октомви като идеята беше да имаме бебе сега до юни,но се получи чак през януари и за жалост за кратко.Сега обаче нямам търпение пак да съм бременна и трансфера го планирам за края на юни до средата на юли, въпреки че доктора иска още май да го направим,но май месец ще са минали само 2 месеца от аборта и ми се струва, че шанса за успех е по-голям ако изчакаме още един месец.Ако изпуснем летния момент ще е през септември, и без това сина ми иска бебето да е родено като него през лятото Simple Smile Поне ще го зарадвам.

# 48
Чета темата и се чудя newsm78
Що за въпрос е това? Хора без работа и питат някакви си отнесени неща...кога било добре да се роди бебето..боже,боже ooooh!
Ако е чакано и искано, когато-тогава.

Имаше и една приказка, че когато човек си прави планове, Господ се смее отгоре Mr. Green

# 49
За мен пък беше някак важно да има максимално слънчеви месеци по време на бременността. С лятно бебе си бременна есен и зима, имаш малко пролет и това е- а е важно слънцето и нивата на вит. Д за развитието на плода.

# 50
Що за въпрос е това? Хора без работа и питат някакви си отнесени неща...кога било добре да се роди бебето..боже,боже ooooh!

Имаше и една приказка, че когато човек си прави планове, Господ се смее отгоре Mr. Green

За първото ми дете беше важно да приключа първи семестър със студентите и изпитите на задочниците!  Crossing Arms
С второто- да хойкам от първия ден на разходки по слънцето.  Naughty
Аз обичам важното да го планирам.  Thinking Господ е ако не българин, то е поне "наш човек".  Mr. Green

# 51
  • София
Това за по-здравите зимни бебета не го знаех, обратното съм чела.
При моите е точно така - малкото (лятно бебе) е по-здраво. Каката беше зимно бебе. От 2 до 7годишна възраст боледуваше непрекъснато. 2 пъти годишно беше на АБ.

# 52

За първото ми дете беше важно да приключа първи семестър със студентите и изпитите на задочниците!  Crossing Arms
С второто- да хойкам от първия ден на разходки по слънцето.  Naughty
Аз обичам важното да го планирам.  Thinking Господ е ако не българин, то е поне "наш човек".  Mr. Green

Е, аз също обичам да имам контрол над нещата...но това не значи, че винаги ми се получава Mr. Green

Малко несериозна и инфантилна ми се спрува темата, даже не малко, а доста...по-точно-въпроса, защото в темата все пак се споделят различни гледни точки....
Но лошо няма, щом има интерес...

# 53
Петък, петък, ама къде е анкетата на темата?!
Без анкета то си не може!  Crossing Arms
...
Тета75, говорим за планове.
Не за какво решил Господ въпреки тях.  Laughing
Баща ми обичаше и още обича да си говорим "за това, дето искаме да стане", па дали ше стане- това е друга тема.  Laughing Нея авторът я не обсъжда.

# 54
  • до едно тепе
Сина ми е роден началото на Януари. Беше на 15 дена като стана -25 навън и излязохме чак като се затопли. Депресията ме друсаше като за световно, бебето свикна на тишина вкъщи и навън не искаше да спи, да седи в количката и какво ли още не.
Дъщеря ми е родена началото на юли. От 10 дневна е по улиците спяща в количката. Жегата в началото я тормозеше доста, но като отмина беше хубаво. Зимата не сме спрели да излизаме. Вкъщи стояхме само в поледиците 2-3 дена и ако духа много силен вятър, защото не мога да си удържа количката.
Планирани са ми и двете бременности, но никога не съм си представяла да планирам месец, в който да се родят. На фона на хормоналните ми проблеми и цитирам ЛЛ си лекар "Цяло чудо е че сте бременна" бих казала живи и здрави. Месеца не е важен Peace

# 55
Абе не я разбирам темата и това си е...
Всяко време е удачно, щом детето е желано! Оттам нататък са ми непонятни всякакви планувания и сметки..

...
Тета75, говорим за планове.
Не за какво решил Господ въпреки тях.  Laughing
Баща ми обичаше и още обича да си говорим "за това, дето искаме да стане", па дали ше стане- това е друга тема.  Laughing Нея авторът я не обсъжда.

Тъй де, хортувате си тука както се казва по народному...Ама смисъл много нЕма. Laughing

# 56
За човека, дето пита, очевидно има. Какъв- он си знае.  Hug
Ние тука не сме свидливи... на информация!  Crossing Arms

# 57
Както е рекъл Алеко-"Разни хора, разни идеали"... Wink
Дерзайте....

# 58
...Аз съм родена края на декември.Това не е подхоящо време за раждане.Майка ми е разказвала колко време сме били затворени вкъщи заради лошото време.Но за мен най-тежко беше,че не можех да си празнувам рожденния ден,защото е празник.....Родителите ме успокояват колко хубаво е да си роден на такава специална дата.Не,благодаря Crossing ArmsКато по-малка всяка година по това време се сърдих на майка ми,че ме е родила точно на Бъдни вечер.
Третото ми дете е родено на Бъдни вечер, празнуваме сутринта с приятелчетата! Като порасне може и да й тежи, но в момента е супер!
Две от децата ми са зимата в най-големия студ. Средното е пролетта...
Ами ще противореча на 2/3 от мненията досега - зимата в най-големия студ е значително по-добре! Бебето е мъничко и както си спи (без преобличане, веднага след хранене) омотано в топли одеялца и пред блока за половин-един час, тъкмо аз повече не можех да издържа, уморявах се, посядваше/полягваше ми се, следобяда пак така... Пролетното - тръгваме да излизаме - навън топло ама с вятър, вкъщи хладец, запоти се в количката, не можеш го вдигна за ядене... прекрасно време, аз не мога да си седна на д-то на пейка и се уморявам, а ми е гузно да го прибера... Това за първите седмици/месеци...
Зимните на лято седят в количката, проветрява се глава, вратле... а пролетното бяс го хващаше през юли-август (3-4 месечно) в количката, извеждах го след 22ч за час след къпането... или сутрин 7:30 до 9...
 Зимните бебета наесен лазеха и ходеха по мебелите вкъщи... навън дъжд и кал, не ми е гузно че ги ограничавам от въздух, а те се забавляват мерейки къщата на крачки Wink проходиха бързо и лесно сами. Пролетния разбойник намрази количката от лятото и наесен без кръст оставах да го нося бутайки количка... а като пролази зимата и пролетта...не можеше да ходи, навън трябваше постоянно да се води за две ръце... а лазенето по площадките и тротоарите не е най-удобното нещо...

# 59
  • Варна

Тъй де, хортувате си тука както се казва по народному...Ама смисъл много нЕма. Laughing

Е то 99% от темите по форумите нямат смисъл, ама хората пишат в тях. Аз пък не виждам нищо лошо всеки да сподели плюсовете и минусите на определен период за раждане, пък какво ще се случи си е божа работа. Все пак, ако става дума за двойка, която няма проблеми, малко планиране няма да навреди.

Общи условия

Активация на акаунт