Най-подходящ месец за раждане

• 14 548
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
Не е до зодии, а до гени. Каквито са родителите, такива и децата Peace Живи и здрави да са!

# 76
Какво значи кога е най-добре? Ама,че тема.
Това е Божа работа, когато стане тогава,да са живи и здрави дечицата.
Планове по-добре е да не се правят.
Да, от практична гледна точка, може много неща да са по-добре, но това не е концерт пожелание.

# 77
Март-април-май. Предстои цяло топло лято за приятни разходки, а и вирусите са значително по-малко.

# 78
За мен пък беше някак важно да има максимално слънчеви месеци по време на бременността. С лятно бебе си бременна есен и зима, имаш малко пролет и това е- а е важно слънцето и нивата на вит. Д за развитието на плода.

Точно това се зачудих- децата, родени през лятото били по-здрави, защото майката синтезирала вит.Д  Thinking Реално есенните/зимните бебета са носени през цялото лято, а летните- през цялата зима. Малкият е заченат март, бях цяло лято по морета, със сигурност съм синтезирала промишлени количества вит.Д  Simple Smile
А дете, родено през юни, примерно, не "хваща" почти нищо от лятото в пренаталния си период. Нещо не ми се връзва в тази теория.

Иначе и аз имах претенции за зодиите, макар да не съм ги планирала умишлено. С първото- да е закъснее много и да влезе в Риби, с второто- да не избърза и да се роди в Скорпион  Crossing Arms Не понасям водни зодии и това е.

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 22:37 от Елиас

# 79
Аз друго се замислих, първата половина на годината може би наистина е по-добре, щото после ако го приемат на ясла ( да, бе  Laughing) , ще тръгне на година и половина- година и 8-9 месеца, няма да трябва да го отлагаш, щот лелите не искат толкова малки (година - година и 1-2 месеца).

# 80

Точно това се зачудих- децата, родени през лятото били по-здрави, защото майката синтезирала вит.Д  Thinking Реално есенните/зимните бебета са носени през цялото лято, а летните- през цялата зима. Малкият е заченат март, бях цяло лято по морета, със сигурност съм синтезирала промишлени количества вит.Д  Simple Smile
А дете, родено през юни, примерно, не "хваща" почти нищо от лятото в пренаталния си период. Нещо не ми се връзва в тази теория.

Иначе и аз имах претенции за зодиите, макар да не съм ги планирала умишлено. С първото- да е закъснее много и да влезе в Риби, с второто- да не избърза и да се роди в Скорпион  Crossing Arms Не понасям водни зодии и това е.

По-здрави са пролетно-летните бебета, защото сами си синтезират витамин Д, а и майката, докато кърми, яде по-витаминозна храна. През зимата и да го извеждаш на разходки, просто слънчевото греене не е толкова силно и няма оголена толкова голяма площ от кожата, че да успеят да си набавят сами необходимия витамин Д, затова на зимните бебета им дават допълнително от този витамин,който си е известен като антирахитичен. Иначе през бременността, ако има недостиг на витамини и минерали, това се отразява на майката, зародишът си взема всичко необходимо, а пък каквото остане, е за майката. В същото време плодът не натрупва витамини (дори и тези, които могат да се натрупват) и минерали в организма си, взима точно колкото му е нужно. Затова и на много бременни с непълноценно хранене, им се развалят зъбите, че и окапват чак. Освен това бебетата нямат развита имунна система - изисква се време, за да изградят собствена защита. В сезона на грипа и настинките дори и да не ги изкарват в среда с вируси, бактерии и болни хора, обикновено винаги има членове на семейството, които прекарват време в такава среда (работят, учат, пазаруват, ходят по заведения и социални мероприятия, посещават детска градина и пр.) и си ги донасят вкъщи при бебето.

# 81

Иначе и аз имах претенции за зодиите, макар да не съм ги планирала умишлено. С първото- да е закъснее много и да влезе в Риби, с второто- да не избърза и да се роди в Скорпион  Crossing Arms Не понасям водни зодии и това е.

По-здрави са пролетно-летните бебета, защото сами си синтезират витамин Д, а и майката, докато кърми, яде по-витаминозна храна. През зимата и да го извеждаш на разходки, просто слънчевото греене не е толкова силно и няма оголена толкова голяма площ от кожата, че да успеят да си набавят сами необходимия витамин Д, затова на зимните бебета им дават допълнително от този витамин,който си е известен като антирахитичен. Иначе през бременността, ако има недостиг на витамини и минерали, това се отразява на майката, зародишът си взема всичко необходимо, а пък каквото остане, е за майката. В същото време плодът не натрупва витамини (дори и тези, които могат да се натрупват) и минерали в организма си, взима точно колкото му е нужно. Затова и на много бременни с непълноценно хранене, им се развалят зъбите, че и окапват чак. Освен това бебетата нямат развита имунна система - изисква се време, за да изградят собствена защита. В сезона на грипа и настинките дори и да не ги изкарват в среда с вируси, бактерии и болни хора, обикновено винаги има членове на семейството, които прекарват време в такава среда (работят, учат, пазаруват, ходят по заведения и социални мероприятия, посещават детска градина и пр.) и си ги донасят вкъщи при бебето.
+1  Peace

Кратко, точно и ясно.

Ако ще говорим за зодии, точно овен за момиче никак не е добре Peace
Прекрасно е! И аз съм овен.. и всичко останало ми е повече от скучно. Обичам предизвикателствата  Twisted Evil

# 82
Не знам, моите и двете деца са зимни и пу-пу, не са от боледуващите. На каката винаги плащах пълна такса в градината  Laughing, надявам се и с малкото да е така.
Моята теория е по-скоро за каляването, отколкото за натрупване на витамини...Ако родителите се шашкат и поддържат в къщи 27 градуса, докато навън е -10, детето е облечено с елече и терлички, а първата му разходка е през април, нормално е да е изнежено и да боледува...
Синът ми не е пил вит.Д, макар да е бил изцяло кърмен. Докторът каза, че няма нужда, всеки ден бяхме на разходки и дори само личицето му да е голо, било достатъчно за синтеза на витамин Д.

# 83
Не е до зодии, а до гени. Каквито са родителите, такива и децата Peace Живи и здрави да са!

...и до възпитание.  Peace

# 84
Индивидуално си има хора, които са по-кекави от средностатистическото, независимо кога са родени, както и такива, които пък са по-здрави. Бебетата и въобще малките на бозайниците нямат и напълно развита система за терморегулация, така че и каляването трябва да е внимателно. Имахме една котка, която роди котенца и още бяха много мънички, когато някой я отрови и умря. Ветеринарят беше казал да им слагаме бутилка с топла вода, за да оцелеят.

# 85
Обвързването на човешкото здраве с месеца на раждане е вече наистина несериозно.
Иначе да, някои месеци са удобни, в зависимост от географската ширина, предпочитанията и ангажиментите на родителите.  Simple Smile

# 86
За мен зимното бебе беше идеално, кърменето се случваше доста по-лесно. Зимната храна и лежането у дома не са като да си на крак цял ден в жегата по разходки, а да се налага и да кърмиш.

А бебето първия месец го държах на много топло, като го видях, че е качило килограми и има подкожна тлъстина- разсъбличане и хлад, подходящи за възрастта, които се постигат дори и в стаята. И давам вит. Д, а и аз самата взимам допълнително.

# 87
  • Пловдив
Не съм чела цялата тема, но аз имам две деца и двете са родени февруари. От опита ми мога да споделя, че това е много хубав месец за раждане, или март евентуално. Докато се приберете от родилния дом и мине около месец след това, за да укрепнат и бебетата и майката да се възстанови, времето се оправя и цяла пролет, лято, есен, чако до зимата ще са непрекъснато навън. Децата отрасват на въздух и слънце, вече за зимата тъкмо са в период на прохождане горе-долу, което е добре да стане в къщи. Просто смятам, че рано напролет е най-прекрасното време.

# 88
  • Перник
Родих края на този януари. Много съм доволна, че стана така, тъй като тази зима беше кратка и сравнително топла, и още февруари (бебка беше на 22 дни) излязохме на разходка. навън беше 15 градуса. А и тепърва ще става хубаво времето, тя расте и точно лятото трябва да стане на 5-6 месеца и сменяме зимния кош на количката със седящия. Планувам доста време да прекарваме навън. Лошото е че прохождането ще бъде зимните месеци и няма да е много удобно вкъщи само да се учи да ходи.
Доволна съм и от бременността през зимата. Все ми беше топло и не съм купувала палта. Носих си старите палта без да ги закопчавам (само с един по-дебел шал отпред). Не мога да си представя как изкарват бременните на жегите през лятото и то в напреднала бременност Simple Smile
Абе общо взето и едното и другото си има предимства и недостатъци. Пък и то много не може да се планува една бременност. Когато стане, тогава. Важното е да са здрави дечицата, пък зимни или летни... все тая

# 89
И аз родих края на Януари, за първи път излязохме на разходка на 2 градуса, беше на 19 дни. Празнувайки първи рожден ден беше на закрито, от поканени 20 деца 8 дойдоха, другите болнички. Много ни изтормози прохождане -затворени в къщи, не можеш да излезеш, малкия вече има енергия за 3-ма ... Мъка голяма. На вън -22 C. Горкичкия,само до вратата стой и мрънка. Проблем срещнах и при приключване на майчинството първата година- малкия беше на 1,1м. когато се върнах на работа, а ясла за него нямаше. От Март до Септември, тъкмим алтернативи и чакаме да тръгне класирания, стискаме палци и прочие. За късмет и следващите бебета ще са зимни. Лично аз, ако можех, щях да избера да раждам Март, Април или Септември.

Общи условия

Активация на акаунт