А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 97 704
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
  • Deutschland/HE
Благодаря Laughing

Момичешки тъжна или може да разчувства и младеж?Simple Smile

Книгата е с главен герой момче, може да разчуства и младеж, поне така си мисля аз.

# 106
  • Варна
colibri е отговорила, но и аз да кажа - става и за по-малки деца 8-9г. и после да се препрочете или да се обсъжда с родител (при нас това е практика). Книгата е тъжна - да, но има много какво да научи детето за отношението към "различните" деца. Синът ми я чете миналото лято (на 10г. е бил) и сега пак.
Аз си поплаках като я четох, детето - не, но го е натъжила. Аз и на "Боен кон" и "Мили мой Мио" плаках, но детето - не.

colibri, "Човек на име Уве" за каква възраст е подходяща - предполагам не е "момичешка" книга?

# 107
  • Deutschland/HE
Не, не е момичешка "Човек на име Уве", но не е и съвсем детска, както я рекламират. Може да я опита да я прочете, а ако не му харесва да я остави. Пак е за приемането на "различните" хора и те как приемат "нормалните". След нея прочете и "Баба праща много поздрави и се извинява", на същия автор и много я хареса, но аз още не съм я прочела. Беше много впечатлена и от нея и все ме пита кога ще я започна.

# 108
  • Варна
Благодаря!  bouquet
Ще ги предложа, дано ги има в библиотеката!

# 109
  • Sofia
Благодаря!  bouquet
Ще ги предложа, дано ги има в библиотеката!
Солар, ако ги няма в библиотеката, двете книги на Фредрик Бакман има ги и в МБ.

Също и "Чудо".

# 110
  • Варна
Morena добре, че ме подсети, благодаря ти!  bouquet

# 111
  • Sofia
Радвам се, че съм ти била полезна!  Hug

# 112
  • София
"Приказка без край", подходяща ли е за младеж на 8-9 години?

# 113
  • Варна
реши да я чете покрай една сценка в училище. Не му била много интересна, обаче.

# 114
  • Sofia

Питай тук, ако искаш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766574;topicrefid=4
Отговорът и на мен ще ми е полезен.

# 115
Според мен, да. И главният герой е момче, не съм убедена за възрастта.
Има много дейстивие и не е мудна и описателна.

# 116
  • София
Morena, не знаех, че съществува такава тема. Благодаря

# 117
  • Sofia
Morena, не знаех, че съществува такава тема. Благодаря
За нищо, ама само аз си питам там...  Wink  А имам още много да питам...  Confused

# 118
  • София
Morena,
Скрит текст:
обезсърчаваща ти е темата Simple Smile За такива заглавия питаш, които са главно за книгомани Simple Smile И още една чуденка- това е огромен брой четиво, та, кога има време да го изчетете. Чак ме е срам да питам за такива "прозаични" заглавия  Embarassed Иначе- най-сериозни поздравления  bouquet

# 119
  • София
molive
 - питай си спокойно за всякакви заглавия.
Има деца/изобщо хора, които четат много и много бързо, има и други, които мъкнат 1 книга  седмици, че и месеци докато я изчетат, нито едното, нито другото го намирам за притеснително, неправилно, срамно и т.н. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт