А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 97 727
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
"Вълшебникът от Оз" чете.

# 121
  • Sofia
molive, Ейнджъл добре го е казала. Кой колкото - толкова. До човек си е.
Скрит текст:
Пък и в темата като съм питала, за различна възраст са книгите.  Simple Smile  Имам списък на домашната ни детска библиотека и за някои непрочетени имам инфо (от темата, която ти посочих или лично си спомням), но за много от тях нямам.

# 122
Моренка, а МБ какво ще рече bouquet

Моите започнаха да четат Алиса в страната на чудесата. В следващия месец няма да пиша защото едва ли толкова бързо ще погълнат 140 страници Joy
Книгата е от задължителния ни списък ( да не си помислите, че някой е проявил самоинициатива) Mr. Green

# 123
  • Sofia
Моренка, а МБ какво ще рече bouquet
Заповядай - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=765631;topicrefid=19 Simple Smile

И аз подарих Алиса на завършването, понеже е от списъка, който не е задължителен.  Нека я пробва детето, пък каквото - такова. Simple Smile

# 124
Малкият продължава с поредната книжка за Сам Силвър. Вече май преполови поредицата, но докато не я свърши няма да подхваща друго.
При нас списъците са пожелателни. Учителите и на двамата нямат претенции кои точно книги ще прочетат децата. Важното е да четат.

# 125
реши да я чете покрай една сценка в училище. Не му била много интересна, обаче.

Тези издания на Златното перо адаптирани ли са?
Мисля, че и моят син не би харресал оригинала. Исках да му предложа Граф Монте Кристо, трябва да проверя дали я издават обаче.

# 126
  • София
Morena, малко късно, но ти благодаря за насоката за "Хайди". Дребната като видя толкова много текст без картинки даде заден Grinning Ще я оставя за догодина.

Ние още мъчим "Писмата на един дакел" едновременно с "Български народни приказки". Вчера в книжарницата си хареса нова книжка, но ѝ обещах да я получи когато приключи сегашните. Дано не съм ѝ попарила ентусиазма, но както е подхванала 2 книги едновременно и с нейното темпо на четене, ако включим и трета къде ще му се види края не знам  Rolling Eyes

# 127
  • Sofia
zina_, пак заповадай, радвам се да съм полезна!  Hug

# 128
  • España (Плевен)
Нели (9-10год.) прочете Битката за Лабиринта и сега е на Последния олимпиец от поредицата на Рик Риърдън.

# 129
  • София
За тримата мускетари бих потърсила в библиотека http://olx.bg/ad/trimata-musketari-aleksandar-dyuma-ID56PEY.html този вариант,  поне на мен като дете много ми беше допаднала и беше с много хубави илюстрации, всъщност от нея тръгнах и после прочетох всичко на Дюма. Wink

# 130
За тримата мускетари бих потърсила в библиотека http://olx.bg/ad/trimata-musketari-aleksandar-dyuma-ID56PEY.html този вариант,  поне на мен като дете много ми беше допаднала и беше с много хубави илюстрации, всъщност от нея тръгнах и после прочетох всичко на Дюма. Wink

Освен това, подобен вариант имат и "Робинзон Крузо" и "Островът на съкровищата". Шрфта е добър, а илюстрациите разкошни, още ги помня от моето детство  Hug. Идеални са за запознаване с произведението за възрастта 8-9-11 г.

# 131
  • Варна
Тъкмо щях да пиша, че изданието "Тримата мускетари" на "Златно перо" е със същия текст, като навремето с красивите илюстрации, което е показала и Angel_Dust. На мен нашето си ми харесва много - красиви и цветни илюстрации, но детето предпочете другия формат - с черно бели и не така красиви.
Ще я допрочете младежа, горе-долу му харесала, по-добре е от първоначалното му впечатление Simple Smile .

# 132
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми (8г) чете от "Писмата на един дакел" по 2 писма на ден. Нямат задължителен списък, а само препоръчителен.

# 133
В момента чете "Ние, врабчетата" (от задължителната литература за 2 клас) и голям смях пада. Много му харесва.

# 134
  • Sofia
Моята (8г.) хареса "Мумията Думи и златният скарабей".
Сега започна от препоръчителния списък за 2 клас

от библиотеката

и чете в захлас... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт