А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 97 729
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Моята (почти 9 г) започна "Лъвът, вещицата и дрешника" и засега много й харесва.

# 136
  • София
Моята нещо не е фен на четенето...
Пипи я чете със зор. Мъчих я няколко дена, но реших да минем на следващата книжка от списъка - приказките на братя Грим. Но и тук - греда. Няма желание сама да седне, трябва постоянно някой да я подканя.
А по-кофтито при нея е, че има какво да се желае относно четенето. Не е съвсем гладко и просто трябва да се упражнява повече.

На нея специално много съм чела, понеже е трудно заспиваща. Брат й обикновено издържа няколко страници и е заспал.

Съвети към коя книга да се насоча? Да де - как да избирам какво да предложа?

# 137
  • Sofia
Май в последните постове на "Коя е последната книга, която подарихте на детето си" имаше предложения за книжки за начинаещи.
А относно втория въпрос, аз процедирам така... По разни поводи давам на щерката дузина книжки - подходящи за възрастта (преценено конкретно за нея) и така тя има един-два рафта от библиотеката в нейната стая такива книги и сама избира от тях. За сега чете всичко.

# 138
  • София
Нааай-после завърши Героите на Олимп, малко почивка от Рик Риърдън ще има. Simple Smile

Та сега - днес-утре ще започне  Книга за Гробището – Нийл Геймън

Докато чакаме втората книга за близнаците Тапър да се появи по книжарниците.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 09:58 от Angel_Dust

# 139
# 140
Нааай-после завърши Героите на Олимп, малко почивка от Рик Риърдън ще има. Simple Smile

Та сега - днес-утре ще започне  Книга за Гробището – Нийл Геймън

Докато чакаме втората книга за близнаците Тапър да се появи по книжарниците.

Интересна ли е "Книга за гробището"? За каква възраст е?

# 141
Чете "Мая, кралицата на Голямата река" на Ева Ибътсън.
Попаднах на нея от един форум, в който много я похвалиха и реших да я взема.
В началото я започна с умерен интерес, снощи обаче и каза, че е станала много интересна.
На 12г. е

# 142
  • София
Ripple моят е на 10 и половина. Смея да му я предложа, защото се влюби в Звезден прах.
Аз харесвам автора и да книгата ми беше много мила и приятна, те са му като приказки... нежни... ще видим как ще я понесе на детето, но си мисля, че ще му хареса.
А за леа нощ захванахме и

(т.е. нея аз щему чета).

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 10:43 от Angel_Dust

# 143
  • Sofia
Щерката (8г.) днес започна:

# 144
# 145
# 146
  • Sofia
"Белият жираф" беше харесана.
Днес щерката (8г.) започва:

# 147
  • Най-красивата страна
Енциклопедия на домашните любимци.

# 148
  • у дома
Пипи я чете със зор. Мъчих я няколко дена, но реших да минем на следващата книжка от списъка - приказките на братя Грим. Но и тук - греда. Няма желание сама да седне, трябва постоянно някой да я подканя.
А по-кофтито при нея е, че има какво да се желае относно четенето. Не е съвсем гладко и просто трябва да се упражнява повече.

Моят съвет е да зарежете списъка за момента или пък ако държиш да е прочетен да й четеш ти...Пипи за дете,което не е изгладило четенето си е направо стряскаща като обем....
От Лили чудото има за първокласници-не е световен шедьовър,ама пък запалва по четенето и се чете лесно...
От Малкият Никола също има такива...
За Мечето Падингтън също...
Ако не се ориентираш пиши ,ще ти дам линкове...Или пък ако пак няма интерес пробвай енциклопедиите с капачета на Фют-и те са зарибяващи,просто трябва да нацелиш сферата,която й е интересна.В момента,в който изглади четенето сигурно ще й сатне по-интересно и най-вече лесно да чете Hug

А иначе за предлагането-някоя голяма книжарница и тя да си избере или пък библиотеката и пак тя да си избира...
Иначе да ти кажа честно децата са различни-голямото ми дете имам чувството,че ако днес не е прочел 50-100 стр просто не може да спи...Малкият ще бъде четвърти клас-отначало точно като теб го подсещаш и подканях да чете-не съм пропускала и ден-може да не е някакво огромно количество страници ,но да чете-постепенно придоби навик и ако му е интересна книгата си чете без подсещане...Вчера с голям зор започна Меко казано от Валери Петров-от списъка е и то с уговорката да прочете 10 стр и после да си чете от тази   Обаче книгата явно го увлече и дойде да ми каже ,че е прочел доста повече-та няма универсален ключ за справяне с проблема-просто трябва да пробваш и да намериш точния подход към детето ти.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 10:12 от svetlaem

# 149
  • София

Моят съвет е в началото ти да започнеш някоя книжка, а когато стигнеш до интересен момент- спираш и ѝ казваш, че ако иска да разбере какво се случва- да си го прочете. По този начин младежа прочете всички части на Патиланци, като в началото само се оплакваше, че му била неразбираема, но като усети римата и сам започна да чете с удоволствие.
А относно изборът на книга- зависи от детето. "Лили чудото" е пълна с правописни грешки, но определено увлича децата (има голям шрифт и много картинки). "Агата и Лари..." е с деца детективи и също е интересна. "Писмата на един дакел" ни е много любима... Честно казано, приказки не обича да чете, "Малкия Никола" му е безинтересна...
До дете си е. Моят подход е "проба- грешка" Simple Smile

За да не е спам- Книга за джунглата"- много му харесва.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 16:35 от molive

Общи условия

Активация на акаунт