А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 97 659
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Аз съм дала по различни поводи подходящи за момента (от препоръки тук или аз съм попрегледала на две, на три книгите) книги и така има събрани около 15ина, от които си избира сама.

# 61
  • София
Тъй Simple Smile добра се и до последната

# 62
Да дообясня за Дал, макар че се отплесваме в офтопик. Но с цел по-добро разбиране на творчеството му, уж.
Скрит текст:
Човекът е израснал в интернати. Има изключително трагична съдба. Сестра му и баща му умират с няколко седмици разлика, когато е на 3 г. Едно от децата му също умира на 7 г., а друго е блъснато от кола в бебешката си количка и само изобретение на Дал го спасява що-годе. Бил е и военен пилот във ВСВ, кой знае що народ е избил.
Злодеите-възрастни, които неизменно присъстват в детските романи на Дал, са вдъхновени от възпитателите в интернатите, за които признава в биографиите си, че са го тормозили чрез бой с пръчка и т.н. - Дикенсови истории, макар и от XX век.

И въпреки че за литературната (и филмовата) критика е донякъде спорен образ, той си остава един от най-популярните и обичани детски писатели на XX век и е продал нещо като двеста милиона книги, та едва ли ще навреди някому, който тепърва ще го чете - литературата е просто проекция.

А, защо да е офтопик? На мен ми беше много интересно това, което сподели. Ще взема да прочета "Чарли и шоколадовата фабрика". Моят син я изчете на един дъх, явно на децата им харесва.

Познай дали не я поръчах.  Simple Smile
Че и египетската, покрай нея. Имаме само древногръцката, не знам как съм пропуснала другите две.

# 63
Момичета, Рик Риърдън за деца на каква възраст е? А Пърси Джаксън? Чудя се с кой да ги почна моите?
Рик Риърдън е авторът,  един от главните герои в повечето му романи е Пърси Джаксън... след втори-трети клас биват.

Благодаря Angel dust, идея си нямах (посипвам си главата с пепел Sad), никога не съм го чела, просто гледам, че редовно се обсъжда тук и ми се ще да запаля с нещо моите не особено обичащи да четат деца...

# 64
  • София
Е, чак пък да си посипваш главата с пепел. Нормално да не си запозната, за това правя уточнение, че не са различни автори, да не ги търсиш като такива Wink Дано се запалят децата Simple Smile
Твоите деца колко са големи?

# 65
На девет Simple Smile

# 66
  • София
значи е вероятно (ако са момчета особено) да им харесат Simple Smile

# 67
значи е вероятно (ако са момчета особено) да им харесат Simple Smile

Благодаря ти  bouquet, да момчета са Wink И сега да те питам с коя от книгите да започнат? Или няма значение newsm78

# 68
  • София
shimbite

Скрит текст:
Пърси Джаксън и боговете на Олимп:
1.Похитителят на мълнии
2.Морето на чудовищата
3.Проклятието на титана
4.Битката за Лабиринта
5.Последният олимпиец
Досиетата на героя - тя е някаква допълнителна, моят не я е чел.

Героите на Олимп:
1. Изчезналият герой
2. Синът на Нептун
3. Знакът на Атина
4. Домът на Хадес       
5. Кръвта на Олимп

Сега почва трета поредица
Изпитанията на Аполон
1. Скритият Оракул

Това са около Пърси.

Има и няколко други книги, ако им хареса автора.

# 69
  • España (Плевен)

Тези също са към историите на Пърси Джаксън, но ги няма в читанка...

Корицата на Скритият Оракул, а това е следващата книга... The Dark Prophecy

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 18:27 от К А Т И

# 70
  • София

Познай дали не я поръчах.  Simple Smile
Че и египетската, покрай нея. Имаме само древногръцката, не знам как съм пропуснала другите две.

newsm10  Аз заявих, че ще чете следваща митология след свършена художествена литература. Започна "Барон Мюнхаузен", но моето старо издание, че е с много картинки. Simple Smile

# 71
Прочетохме . Беше им скучно в началото, след това им хареса и поискаха да продължим. Но в момента, в който разбраха, че свършва за динозаврите отказаха да слушат последната глава. Казах им, че е поредица, не са пожелали да четем следващите книги. На мен диалозите и описанията малко плоски и постни ми дойдоха, иначе идеята е добра.
Тази дъщеря ми (5г.) я беше забравила и се влюби в нея, четохме я три пъти един след друг, сега си я "чете" сама.
Почнахме , много им е интересна.
Аз лично се оплакавах тук от жаргонните думи в "Матилда".
.... Имаме някой гафове, както с Матилда и "Манолито очилатко" ...
За "Матилда" съм проспала оплакванията, с "Манолито очилатко" се уверих сама като почнах веднъж да я чета на децата и на първата глава се отказах.
Благодаря, поръчах и аз! Пропуснала съм ги.

# 72
  • София
От два дни четем "Приказка без край" на М. Енде и това е книгата, която най-много я е грабвала досега. На мен също ми е любима!

# 73
shimbite

Скрит текст:
Пърси Джаксън и боговете на Олимп:
1.Похитителят на мълнии
2.Морето на чудовищата
3.Проклятието на титана
4.Битката за Лабиринта
5.Последният олимпиец
Досиетата на героя - тя е някаква допълнителна, моят не я е чел.

Героите на Олимп:
1. Изчезналият герой
2. Синът на Нептун
3. Знакът на Атина
4. Домът на Хадес       
5. Кръвта на Олимп

Сега почва трета поредица
Изпитанията на Аполон
1. Скритият Оракул

Това са около Пърси.

Има и няколко други книги, ако им хареса автора.

Благодаря ти за усилията, Angel dust bouquet

# 74
  • София
Започна
Има я списъка за четене след 1 клас. За момента книжката се радва на голям интерес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт