А коя книга четат в момента децата ви? - 6

• 97 662
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
  • España (Плевен)

Сега чете Морето на чудовищата, Рик Риърдън .

# 76
  • Sofia
Лекси, щерката много хареса "Хайди". Simple Smile

Започна (8г.):

# 77
Някакви детско-юношески книги на български автори може ли да ми препоръчате. Сега чета Войната на таралежите. Днес си я взех от библиотеката и вече я преполових. (на 9 и половина г. съм)

# 78
  • у дома
Някакви детско-юношески книги на български автори може ли да ми препоръчате. Сега чета Войната на таралежите. Днес си я взех от библиотеката и вече я преполових. (на 9 и половина г. съм)

# 79
  • Sofia
Болднатото много ограничава избора...

Ян Бибиян се сещам, книгите на Юлка и може би останалите на Хаим Оливер за династронавтите, книгите на Петър Бобев... относно възрастта не съм наясно обаче.
Както и за съвременни бг автори не се сещам изобщо.

# 80
  • София
dani.581, от същите автори - "Васко Да Гама от село Рупча" (има и филм по тази книга)
https://www.orangecenter.bg/vasko-da-gama-ot-selo-rupcha-product-21236.html
Имат и още един роман "Лили"

Morena, благодаря за отзива.

# 81
  • у дома
Книгите на Юлка категорично са за по-големи-поне 12-13 годишни,но това си е мое мнение...

Иначе от български автор се сетих за поредицата на Златко Енев-мисля,че бяха книги-игри,но големия му бяха интересни,малкия-на 10г още не ги е чел,но не мога да се сетя голямото ми дете на каква възраст ги чете...

Сетих се и за Звездните приключения на Нуми и Ники от Любен Дилов

Тази също им беше интересна на децата ми
https://i4.helikon.bg/products/8963/14/148963/148963z.jpg?w=120 ,обаче според мен е за 9-10 годишни...
Ако се сетя за още някоя ще допълня...

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 12:02 от svetlaem

# 82
  • Sf
Кръстьо-детектива в долната земя на Юлка е точно за 8-9-годишни според мен - и е чудна книга.

# 83
dani.581, от същите автори - "Васко Да Гама от село Рупча" (има и филм по тази книга)
https://www.orangecenter.bg/vasko-da-gama-ot-selo-rupcha-product-21236.html
Имат и още един роман "Лили"

Morena, благодаря за отзива.

Благодаря!

# 84
Към детските книги от български автори мога да предложа и тази, книга игра е. Дават я за 7-14 г.Моята дъщеря я чете на около 10, хареса и :

# 85
  • España (Плевен)
Зори, много благодаря за книгата-игра "Приключенията на Влади през ваканцията"  Hug
Мисля, че ще е интересна... от Издател: ТРИВИЯ прес ООД

Нели (9-10г.), вече е на Проклятието на титана. Много й харесаха историите за Пърси Джаксън и с желание ги чете...  Peace

# 86
  • София
Morena, "Хайди" подходяща ли е спорд теб за 7 годишни госпожици? Книгата не ни беше на дневен ред за това лято, по скоро за след година-две, но в училище са им чели част от нея и е събудила интерес в децата, та се чудя дали да я предложа.

Малечка днес си избра за четене "Български народни приказки":

# 87
  • Sofia
Зина, лично впечатление не мога да споделя, не си я спомям толкова детайлно, само най-общо. Питах щерката (8г.) и тя смята, че и в 1клас би могла да чете. Ако това може да те ориентира...
Пък и щом са им чели и проявили интерес 7 годишни, предложи я пък, ако има нужда може да я отложите. Но не ми се вярва де. Simple Smile

# 88
С малкия привършихме третата книжка за Сам Силвър. Понякога чете сам, особено в училище, друг път се редуваме. Съответно аз си прочитам главите, които съм "изпуснала", за да съм в час. Почна да ми доскучава, но той ги харесва и е решил да прочете всички книжки. Все още му е по-приятно, когато си четем заедно.
Третокласникът започна първата книжка за Пърси Джаксън. След като постоянно ме привикваше да ми прочита разни фрагменти, реших и аз да и хвърля един поглед. Резултатът - май ще я прочета преди него  Joy

# 89
  • у дома

Третокласникът започна първата книжка за Пърси Джаксън. След като постоянно ме привикваше да ми прочита разни фрагменти, реших и аз да и хвърля един поглед. Резултатът - май ще я прочета преди него  Joy

Зарибявай се-авторът е супер продуктивен и вече има две нови поредици с по 1 книга...
Малкият ми син е наборче на твоя,ама не го е подхващал-евентуално това лято,а големият е 7 кл и продължава да е фен на автора.

Общи условия

Активация на акаунт