Нашите ЮЛЧЕТА малки вече се катерят по пързалки ~ Тема 8

• 52 624
  • 343
  •   1
Отговори
# 90
Мами,може ли да споделите какви слънцезащитни продукти и против комари използвате и са ефективни  ☺

# 91
Юлианка, до сега сме ползвали на Ла Рош Позей детския, миналата и тази година. Юсерин ползвам от години аз и семейството, но онзи беше на добра промоция голям флакон и го купих тогава. Препоръча го фармацефтката, защото децата обичат да си слагат ръцете в устата, а той бил "безобиден", доколкото е възможно.
Аутан спрей против гадини, също го ползвам и аз.

# 92
  • Телиш/Плевен
Бързо да оздравяват дечицата! Hug

Вчера с Елица бяхме на село. Докато беше с майка ми, паднала назад от едно камионче и си ударила лошо главата. Имаше и доста кръв, та много се изплашихме всички и веднага тръгнахме към Плевен. Cry В Бърза помощ ни успокоиха, че раната е повърхностна и че всичко е наред. Промиха я и дезинфекцираха и се прибрахме вкъщи. Уж вече се успокояваме всички, но всеки е със свито сърце и само се моля да не се отрази на никого (майка ми е с високо кръвно, сестра ми е бременна в началото на деветия месец, а баща ми е изкарал кошмарна нощна смяна). Утре трябва да празнуваме - ще отбележим рождения ден на мъжа ми и юбилея на свекървата, който беше вчера. В понеделник, живот и здраве, ще стягаме рожден ден и на Еличка. Дано всичко да е наред занапред, че вчера на всички ни се скъси животът с поне десетина години. Cry

# 93
Мами,може ли да споделите какви слънцезащитни продукти и против комари използвате и са ефективни  ☺
Миналата година ползвах Ла Рош Посей, много бях доволна. Преди това бях взела Биодерма, но беше само 100 мл и свърши много бързо. Тази година купих Авен, защото беше на промоция - 250мл за 35лв и също съм много доволна. Седем дни на морето я мазах всеки ден, постоянно и една трета дори от тубата не липсва. За комари ползвам Бочко. Аутан съм купувала за мен, но за нея не взех, защото не намерих детски вариант и не знаех дали е удачно за детето.
Лаленце, дано всичко е наред при вас.  Hug Весело да си изкарате всички предстоящи поводи!

# 94
Лале,радвам се че всичко е минало леко, но наистина сте преживели огромен  стрес.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 22:17 от yulianka

# 95
  • Телиш/Плевен
Благодаря ви за съпричастността, момичета! Hug
Да, огромен стрес беше, но слава Богу, че наистина всичко е наред, иначе направо не знам... Cry Но стига с моите драми. Stop Да са ни живи и здрави дечицата и да си отпразнуват весело рождените дни! Heart Eyes Hug Ние ще сме семейно вкъщи, понеже е делничен ден и повечето са на работа, а искаме да си е точно на деня. Та привечер ще се съберем десетина човека, най-близките. Не съм мислила за конкретно меню, ще поръчаме храна от някой ресторант и това ще е. Тортата е поръчана вече.

За слънцезащитата забравих да кажа - мажа Елица със слънцезащитен крем на Бочко, фактор 50. Против комари все още не ползваме нищо - нито аз, нито тя, та не мога да взема отношение.

# 96
  • Варна
Лаленце, неприятна случка с Елица, но деца са и тпърва предстоят различни инциденти. Ние вече имаме няколко - освен безбройните падания от легла още от бебе, веднъж си разби главата на ръба на раклата (Слава Богу, малко беше и не се наложи шиене или лепене, ама пак имаше кръв и рана) и веднъж се прекатури от кошарата, а тя е бая височка.

Ние вече отпразнувахме 2-рия РД на Ади. Тази година семейно без голямо парти. На другия ден ходихме на гости на вилата на баща ми и там имаше още едно момиченце горе-долу на същата възраст, та двете много се забавляваха.
Обаче непзнам къде и как, но хванахме гнойна ангина и е чудо невиждано. Трипдни с висока Т между 38.5 и 39.6, детето отпуснато, нищо не яде, не иска да пие никакви лекарства. Ужас просто! Днес е малко по-добре. Само до 38.2 вдигна.

За слънцезащитен - ползваме детския 50-ти фактор но Лидл и съм доволна.

# 97
  • Телиш/Плевен
Бързо да оздравява Ади! Sad Hug
Да, уж знам, че е нормално да има и такива случки, но по възможност да не пада на глава и да няма кръв. Confused Praynig Иначе тя редовно си пада, де - тъкмо зараснат колената и тя пак ги ожулва. Но аз дори не обръщам внимание на тези неща, защото ги намирам за нормални. Преди две седмици си изгори пръстчето на котлона - що рев изрева и аз пак го счетох за нормално и не се паникьосах изобщо. Докато сега направо щях да умра. Иначе и в Бърза помощ това ми казаха - че е детенце и че тепърва ще има и други такива случки. Тя дори майка ми се шашна, а е отгледала четири деца, при това две момчета, които са били доста палави, но такова чудо не беше виждала. И още е разстроена, а се опитах всячески да ѝ обясня, че наистина всичко е наред. Май трябва мъжът ми да говори с нея. Че тя от него се страхуваше - вика, че била утрепала детето (понеже тя беше с нея, когато стана белята) и той нямало да позволи повече Елица да стъпи на село. А той още с прибирането си ме пита кога ще ходим, че тъкмо му се събират почивни дни и иска да отиде за риба. Joy

# 98
  • Пловдив
♥Elfita♥ мина ли карантината? Какво стана с малката опъпчи ли се?.

Не се разболя.Какво ще го правя това дете не знам.Много държа да изкара варицелата,а такъв близък контакт с болен няма да има никога повече.И тримата бълвахме бацили на три порции,целувахме се,прегръщахме се,и тя удържа  Shocked

yulianka,и ни сме на Ла Рош-50 ти фактор спрей,детското.За комари-Off или Autan

Лаленце,майка ти се е уплашила,то на внучетата повече треперят.Ще забрави.А малката съм сигурна,че вече е забравила

Марбела,как е Ади?

Ние сме на морето.Първото съзнателно море на малката.Обича да се чипка и все си слага пояса и вика-чипи,чипи

# 99
Колкото се старая да не крещя,шляпвам,заплашвам това дете ще ме побърка. Крещи,иска да ми се налага ,скубе деца с и БЕЗ причина,удря. Ината му е върховен,ама види ли някоя кака става друго дете,кротък мил,игре си. Период ли е, чудо ли е

# 100
Лале,сори за уплаха.
Марбела, ние вдигахме седмица Т над 39.0. Получихме и алергия към температурните. Бабешките методи действаха слабо. Бацилите са много глупакоустойчиви. Оздравявайте всички.
Елфита, приятно изкарване и всички да се приберете здрави (особено, ако сте на БГ море).
Период ли е, чудо ли е
Ми, налага се, малкото човече. Ако не взимаме мерки, ще стане и по-зле. Ние започнахме да пресичаме това поведение, всичко разбира. Преди беше по-кошмарно, тръшкане, крещене навсякъде.
Не се ядосвай, все пак са малки деца и оформят характер. По-"страшно"е в тийнейджърската  Peace
И, вече сме на цели две години. Нашият РД мина вкъщи. Подаръци имаше и домашна торта, също. И много фотосесия.
Мами, чакаме си последните помощи другата седмица и другия месец малко ...

# 101
  • Пловдив
Мами, чакаме си последните помощи другата седмица и другия месец малко ...

Да,във вторник ще ни влезе крупната сума по сметките  Laughing .Някои мами няма да имат превод през август,защото децата им са родени месец юни.

Блускай,на нашето море сме.Нямам притеснения за болести.Миналото лято цяло лято си изкарахме здрави на морето.Но не разчитам на външно изхранване.Аз готвя или правя принцеси с голяма грация  Joy
Юлянка,период е,ама гаден период.Покажи твърдост и пресичай овреме както е писала и Блускай,че всичко разбират и главна цел е да ни тропат хорце на главите

# 102
  • Варна
Ах това тръшкане и този рачешки инат!
Ади е по-добре днес. От 2 дни не е вдигала Т и днес дори се храни нормално. Предните дни почти нищо не ядеше и с тези тежки лекарства пак си докарахме стомашни проблеми и връщане на рефлукса, който не се беше обаждал скоро. Днес обаче се събуди с ужасен обрив по торса и не мога да разбера от топлото ли са (много приличат на онези от претопляне, но са на петна, не са релефни), алергия ли е направила, токсини след Т ли изхвърля. За всеки случай започнах да давам Фенистил, че днеспв неделя няма къде да я водим. Само се моля да не е алергия към антибиотика, макар че предните дни не е имало проблем. Трябва още 3 дни да го пием.

# 103
  Здравейте! Поздрави от морето. На малкото раче много му харесва във водата,както и играта с пясъка.
 Борко също прекара гнойна ангина. Беше само с висока температура и зачервено гърло.Два- три дни много малко ядеше,почти нищо. Сега има е много разпространена гнойната ангина.
  Относно дребните червени пъпчици. Бяхме на басейна на приятелка и след обяда Борис се изрина. Изглеждаха точно като алергични- в началото около слабините и пъпчето и след 3 часа по целия торс. ЛЛ каза да направя баня със смрадлика и да му давам фенистил.
   Характери изграждат. Не трябва да им се подтаваме. Звучи много лесно,но при нас е кошмар. Има моменти не го изтрайвам. Много ме ядосва и издивявам. След това се чувствам зле, но не мога да си сдържам нервите винаги. Не трябва да ги приемаме твърде сериозно,все пак са деца.

# 104
А,да разхождат се яко по нервичките и освен да отстоявам моето  НЕ не знам какво друго да направя . И аз се чувствам гузно като шляпна или крещя,ама след  20- то  Не питай,спри ,ела, не така ми иде да го сдрусам като чувал с картофи.

Ние още чистим кашлица,но в сряда пътуваме за Синеморец. Сготвих му няколко манджите и стерилизирах за там пък да видим дали въобще ще ги яде. От няколко дни обуда и солети,обикновен ни бисквити,хляб или диня. Хич ни го няма апетита.

Общи условия

Активация на акаунт