Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Марги, аз имах предвид, че при нормално раждане можеш и по-рано да забременееш повторно. А аз като съм секцио и ме е страх. Иначе още едно бебче искам много, но да изтече първо година и нещо от първото раждане.

# 121
  • София
Здравейте!
И аз ви чета редовно, но рядко пиша.
Дъщеря ми вече е на 6 месеца и мисля тези дни да я захраня, само да се снабдя с био сладък картоф. Има много сериозен АД и съм се видяла в чудо, нищо не помага, на приливи и отливи е. Тези дни е много плачлива и не спи и нервничи, може би са зъби. От няколко дни седи сама. Обръща се във всички посоки, пълзи назад и в кръг, но напред не и се получава Simple Smile.
Също кърмя на 2-3 часа, но от месец имам цикъл.

# 122
На какво се дължи АД при вас ? Заведи я на гастроентеролог преди да захраниш с друго, освен позволените зеленчуци.

# 123
Здравейте мамчета. Ние сме на гости на родителите на мм в Добрич. Това беше и първото пътуване на малчо, геройски издържа шесте часа път, добре че избрахме по -спокоен ден за пътуване. Досега все на нас ни гостуваха роднините.
При нас работата доста се запече, от ходене няколко пъти на ден, малкият започна през 4 дни. Сега съм спряла всичко и само на кърма караме. Като се нормализира ще давам сладкия картоф и тиквата.
Ние си се кърмим все така през 2-3 часа, нощем имаме една около 4 часова пауза и толкоз. С тази ми диета ако не е честото кърмене сме загубени. Все още нямам цикъл.
И да ви се похваля, показва ни се първото зъбче, вече се вижда и усеща на пипане, но е съвсем мъничко Laughing

# 124
Днес и ние бяхме на консултация- 7500гр. 74см. на 5 мес и 6 дни сме. Аз замествам хранене  на обяд в 12 със зеленчуково пюре и още едно към 18 със плодово или каша, но все още и аз нямам цикъл. Лекаркат каза като направи малкия 6 мес да въвеждам месо и сутрин попара със сирене, ще видим обаче, може и да отложа малко. Зъбките започнаха да ни мъчат и стана неспокоен, започна да се изнервя и да крещи. Взех му Дентокинд и давам по 4-5 хапченца на ден и нещата се пооправиха. От тях и по-малко се лигави вече.
Към майките на момченцата: как се справяте със забелването. Докторката каза да бъда по-грубичка,да дърпам по-силно по време на къпане, иначе ще го резнат.......направо настръхнах....

# 125
princessd, честита половин годинка!

Диана, честито зъбче!

Ссвет, много добри мерки има детето. Висок господин ще бъде явно. Simple Smile

На малечка й се появиха преди два дни 3-4 червени ръпчичи в областта на корема и по-встрани, не са на едно място. Сега въвеждам зехтина, но не знам дали реагира на него или на натрупалия се вече глутен. Макар че няма вид на обрив, защото са  едва няколко пъпчици та ще я следя сега.
Тия инстантни каши като ги отворите и всеки ден ли ги давате, докато свършат? Защото пише годност 2-3 седмици на кутията. С брашната, с които аз правя каши е по- добре и то много. Не са годни толкова кратко и правя всеки ден различна каша на детето, а сега е еднообразно. Едва ли ще ползвам друга инстантва каша.

# 126
 Да, ще е доста висок явно. Ние в рода нямаме много високи, ще видим.
Бебоче, моята лекарка каза че тези инстантни каши много надували бебето и затова трябвало да се дават най-много 2 пъти в седмицата. До колко е така незнам, но за това специално я послушах Simple Smile

# 127
  • Варна
Бебоче, имам приятелка, която роди секцио 2014 година, и в момента е отново бременна.
Днес забелязах едни релефни точици по долната част на крачетата й, като наболи косъмчета, не са червени. Някаква  идея какво е?
Купихме био моркови, тиквичка и пащърнак. Знам, че препоръчват да се дават индивидуално новите храни, но се опасявам, че няма да ги хареса, затова ги добавям към сладкия картоф. Вчера отказа пюрето, но аз го бях правила от предния ден, и явно отказва претоплена храна. До сега правих пюрето с вода, но мисля вече да го правя с кърма.
Това е за сега.

# 128
  • София
Здравейте!
Благодаря за честитките. Направих й и торта подобна на тази
Скрит текст:
за половин рожден ден, много ми хареса идеята.
Водих я и на гастроентеролог и не откриха алергия, уж всичко и е наред. Пак ще я водя на дерматолог обаче. Не знаят на какво се дължи АД, а аз лично не знам дали е и АД. Изписаха ми пробиотици, защото имало нови изследвания, които показвали някаква връзка, дано помогнат.
Другата седмица ще я водя на кръв и урина, за да проверят хемоглобина.
Beboche2015, моля те да споделиш с какви брашна правиш кашите и от къде ги купуваш?

# 129
princessd, елдата ми е на ЕТ "Теньо Тенев", а ориз и ябълка съм взела  на "Микотекс" , "Серия дълголетие" се водят.  Просо насипно, не брашно, защото пробвах две различни, и двете горчат. Засега тези взимам.

# 130
Ssved, при нас педиатърът я върши тази работа, последният път го беше цепнал леко. Аз само забелвам колкото да измия хубаво там от време на време с преварена водичка.
Мами, ползвали ли сте мелилакс клизмичка за бебетата. Предстои да му направя и ми е притеснено.

# 131
Аз днес дадох спанак (някакъв био набатах в магазина), смесен с половин готово пюре от тиква и почти го изяде, може би около 160, 170 изяде, но й дадох кърма за десерт. Купих от Кауфланд едни тъмни тиквички ( внос Испания), които много й харесаха. Особено в микс със сладък картоф, чак аз си облизах пръстите като пробвах. Остана ми пащърнак, карфиол и броколи. Ще видя днес гастрото какво ще каже за въвеждането на нова храна.

# 132
Диана, благодаря за отговора, мисля че и при нас ще се наложи. А заболя ли го много това цепване? Тече ли кръв?

# 133
Дианче, аз не съм ползвала мелилакс за малечка, но една приятелка е слагала в началото на захранването и каза, че било лесно и действието било много бързо.

# 134
Ssvet, педиатърът на всяка консултация го забелваше рязко, това имам предвид под цепване. Само последния път имаше кръв много малко, все едно е одраскан. Плака, но не много.
Мерси Бебоче, тъкмо свършихме работата. Ефектът наистина е мигновен, а аз сложих една трета от дозата. За деца под една година пише да се сложи половината, ама на мен нали все алергични реакции са ми в главата.

Общи условия

Активация на акаунт