Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 170
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Бяхме на гастро, всичко е ок с бебето. Остават ми ориза, броколите и пащърнака. След което въвеждам безмлечна безглутенова каша и ябълка, круша и синя слива. С тях замествам следобедното или сутрешното хранене, или редувам с кърма. Посъветва ме да купувам, тъй като те са специално за бебета и съдържат доста витамини. След 10 дни на каша и плодове въвеждам първото месо- 2 седмици на месо, като през ден давам. Посъветва ме да купувам готови месни пюрета (Хип А), като в началото давам 60, после 120 и накрая 180гр. (като в началото додавам чисто зеленчуково след 60-те например). След първото месо ме посъветва да въведа глутеновата каша, с която да заместя сутрешното хранене. И засега това, по-натам пак ще се видим с нея и ще готвим план за следващи храни.

# 136
Теичка, радвам се че всичко е наред при вас Hug. Спомням си че беше казвала че се изхождате през 3-4 дни,  сега след захранването как е? Малко ме притеснява моят момък с този запек..
Иначе те лекарите много обичат точните грамажи и теглилки, но доста често бебетата решават друго Wink  А месните пюрета на хип са 40% месо и другото е ориз.

# 137
Да, тя каза, че процентно са толкова.
Иначе сега ака по веднъж на ден (понякога по 2 пъти) и рядко ака  през ден.

# 138
Теичка, чудесно е, че бубата вече ака всеки ден.  Радвам се за мъничето! Simple Smile

Благодаря, че сподели за гастрото!

# 139
Момичета, преди няколко дни някой спомена за книгата на Маги Пашова "По-здрави бебета". Заинтригувах се, та я купих. В началото има обща информация за храните, още не съм стигнала конкретно до бебешките менюта, но засега съм очарована, да споделя. Много ми харесва как авторката обяснява и дава информацията. Намирам я за напълно приложима и полезна по принцип за всеки, не специално за бебета.
Иначе малчо нещо се обрина около устичката. Не знам дали е от храната (въвела съм морков, сладък картоф и последните 2 дни зелена тиквичка, на 5 месеца и почти 2 седмици сме), но за всеки случай ще я спра за 1-2 дни. Той по принцип много лесно получава пъпчици по лицето, та едва ли е от тиквичката. Но все пак...
При нас забелването на пишлето е наникъде. Мнооого му е стеснено отворчето, последният път педито така го дръпна, че направо му направи две цепчици отстрани по крайчетата и имаше леко кръв Sad.
Не се върти и обръща още, но въведе нови "думички" е речника, то е едно "бръм, бръм" и все едно пръхти, хахахха. И почти си държи сам шишето като яде, повдига го понякога като намалее млякото. Simple Smile

# 140
Малечка вече се обръща и от корем по гръб! По-трудно й е от обратното засега, но от вчера го прави и тренира усилено.

Вчера и намачках една много узряла сурова круша с вилица и си я хапна. Поразхлаби я допълнително обаче и имаше малко повече газове, но нищо страшно.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 10:58 от Beboche2015

# 141
Бебоче, не давай сурови плодове, теябва да минат термична обработка, само банан можеш суров.

# 142
Теичка, освен опастност от колики има ли друга опасност от суровите плодове?

# 143
Стомахчето още не е готово да преработи състава на суровия плод. Изчакай още малкоц тъкмо ще влезем и в сезон на плодовете лятото.

# 144
От вторник вече и моята дъщеря се обръща по корем  Flutter Очевидно й харесва, защото го прави непрестанно. Вечер като я слагам да спи, пак се обръща и започва да се смее.
Бях решила да захранвам след 6 навършени месеца, но в сряда й дадох мъничко банан, хареса й, разбира се, но след това го изака във вида, в който го беше хапнала. Кървави нишки нямаме от известно време, но имаше тъмни, които доколкото разбрах са от банана. Ще изчакаме още седмица-две и ще й дам отново плод. Нашата педиатърка беше посъветвала да захраня със сурова круша/ябълка след 5 навършени месеца, но с мъжа ми решихме да изчакаме още.

# 145
Скок от мен в темата-предишната я пропуснах! Сега видях, че не съм дала данни за Калин за първа страница Simple Smile 3290, 49 см иначе ние още не се захранваме, може би днес Simple Smile Ще следя с интерес, въпреки че ми е второ нещо съм се шашнала! Поздрави от нас!

# 146
Прекрасно име - Калин ☺ Добре дошла в темата !

# 147
Да ви се оплача.  Вчера сутринта в акото на бебка имаше 3-4  капки  кръв.  Няма да ви казвам, че направо изпаднах в шок. От та веднага в болница.  Прегледа я педиатър, хирург и инфекционист и нищо конкретно не казаха. Предишния ден и въведох тиква,  но казаха ,  че  е малко вероятно да е от нея. Преди това е  била 6 дена на оризова каша.  Сега вече е добре, но ака често и доста  рядко.  Изписаха ни линекс, вит С и калций  за  три дни.  С  Няколко дни ще е само на кърма.  Но след това с какво да  продължа захранването. Помагайте моля ,  че  вече много ме е страх.

# 148
Теичка, мерси! Ще поизчакам.

Нимфея, браво на бебчето! И аз в момента се радвам на малечка, че се обръща вече и от корем по гръб. Изобщо дъм щастрива покрай всясо ново нещо, което прави.

Джулси, щом имате проблем с разтройство, може би трябва да въведеш нещо запичащо. Но най-добре се посъветвай с педиатъра на детето.

Николета, добре дошла в новата тема! Ако ми кажеш и дата на раждане, ще мога да нанеса данните.

Аз днес започнах въвеждане на пуешко. Дадох и една трета от големите бурканчета на хип - тиква с пуешко. Това избрах за въвеждане на месото.

# 149
Голямо затишие днес.

Момичета, вие къде ще водите бебчетата на нефролог? Аз чета по въпроса, обаче още не съм решила.

И още един въпрос - на момиченцата как ще им вземете урина за изследванията?

Общи условия

Активация на акаунт