Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 425
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Какво мислите за плуване за бебе? Вече е достатъчно топло според мен, а и е достатъчно голяма беба. Ще ходя скоро да видя на живо едно място и ще реша. За плуване във вана става дума.

# 586
Готовите бананови пюрета са доста кисели. По-добре пресен банан, хубаво узрял давайте. Нас ни запича и го избягвам, но поне му харесва.
Не знам как ги приемате така спокойно тези падания от легло, диван. Едно е да падне дете на две години ходейки, друго е бебе да падне по корем или гръб от 40-50 см.

# 587
Природата го измислила, още са гумени бебетата, което разбира се не значи, че не трябва да следим с повишено внимание детето.
Бебоче, аз смятам да я водя на басейн. Така или иначе мъжа ми е с дискова херния и му препоръчват плуване, ще ги водя двамата. Или пък те ще св водят, а аз ще отида на фризьор 😃

# 588
Coral Red права си, че банановите пюрета са кисели аз останах неприятно изненадана след дегустация 😞 вчера му дадох на малчо за 1ви път пресен банан у мн се учудих че не иска да го яде 😕 мислих че много ще му хареса защото беше сладък....странното е че пюрето го яде 1 идея по добре от пресния банан. .ако това не му харесва незнам какво ще правим с другите плодове....😕😕😕😕

# 589
Знам че е леко кисел, но предпочетох първо пюренце да дам. Аз мисля че му харесва, просто той не яде големи количества.Исках да го въведа, но ще го давам рядко. Като се събуди следобяда реших пак да го пробвам. Този път на пуснат телевизор на детско, така се беше зазяпал, отваря устичка и си хапна остатъка от обяда  Rolling Eyes Вашите бебоци зяпат ли в телевизора? Знам че не е полезно, но е неизбежно. През деня не пускам телевизор, но вечер няма как, най-вече заради таткото.
Бихте ли споделили впечатления от плуването? И аз си го мислех, но не съм проучвала.

# 590
От два дни въведох и картофа с малко зехтин, и глезличка сякаш го предпочита пред плодовите пюрета. Днес й дадох пъпеш и горе-долу се прие. Продължавам смело да предлагам, а тя колкото желае, толкова да яде. Вие как ги мерите тези грамажи? Аз слагам цял/ половин плод или зеленчук.
От седмица има и силно зачервено оче. Бяхме на офталмолог и каза, че е алергия - да поставяме само студени компреси, че е малка за капки. Обаче тя постоянно търка очите и не знам как ще мине. Ще изчакам почивните дни и другата седмица може да идем на алерголог.
Имам голямо желание тези дни да я заведем на плажа и да й топнем крачетата в морето Grinning Във ваната се забавлява доста, представям си как ще се радва на вълните  Flutter
Преди се заглеждаше в телевизора, вече все по-рядко. Включвам го, за да я занимае, докато й сменям памперса, че постоянно се обръща по корем и я гоня из цялото легло.
От известно време заспива все по-трудно  Tired В нейната кошара не заспива и плаче, та я приспивам, пеейки и гушната в мен. Много й харесват "Ало, слънчице" и "Назад, назад, моме Калино" - като ги чуе веднага млъква и ме гледа Heart Eyes

# 591
Защо да е малка за капки ? Моята маймуна имаше конюктивит, който и аз прихванах, и двете се лекувахме с Офтакуикс (антибиотични), но при вас ако се дължи на алергия, може би е различно.
Днес дадох сладък картоф с авокадо и избих рибата- стана невероятно, аз си облизах пръстите, отрочето омете всичко 😃

# 592
Добро утро ☺, ние пак сме от ранобудни те. ...искам споделя че от известно време насам забелязвам сутрин като се събудим че памперса на малкия е по скоро сух отколкото пълен както преди като се има напредвид че нощно време си пийва водичка...вие забелязали ли сте такова нещо? Вчера дадох картоф с грах и май изобщо не му хареса та се чудя днес въобще да си пробвам ли късмета или дам нещо друго  newsm78

# 593
Мая, почнеш ли една храна си я въвеждаш до край. Ако толкова не се харесва от бебето просто ще я изключиш за известно време. В крайна сметка всеки човек яде идни неща, а други не харесва. И бебчовците са така.

Нимфея, аз също пея на малечка "Назад, назад, моме Калино" . Simple Smile Тя много я харесва. Аз знам малко песни наизуст, но предполагам, че покрай бебка ще науча още.

# 594
  • Варна
Нимфея, моята също много се кефи във ваната, но от морето се стресна. Гледай да е гладко морето като се опитваш да я топнеш, че да не стане като при нас.
Аз да  попитам майките на бебчетата със зъбки, няколко дне преди това да сте имали хъркане/хриптене по време на сучене? Много е крива, събужда се с рев, само докато суче чувам свистене от носа й и ми се струва, че са й зачервени долните венци.

# 595
При нас много добре се понесе морето, топнахме крачета първо в пясъка, после във водата. Имаше леки вълнички, а тя им се смееше...

# 596
Теичка, не се ли притесняваш да вкараш бебка в басейн?

# 597
Момичета, да попитам тези, които вече дават глутен. Как го въведохте?

# 598
Бебоче, там е специално за бебета. Има си инструктори и пр. Виж в нета плуване за бебета.

# 599
Правя на малката компреси с лайка и очето днес е по-добре. Ще видим утре как е и ще я заведем да я видят отново.
Дъщеря ми не харесва толкова детските песнички, колкото народните. "Лудо младо", "Къде си, вярна ти любов народна" и подобните ги слуша с интерес като й пея и заспива на тях. Мъжът ми и той много харесва "Назад, назад, моме Калино" и като я свърша ме кара да я повтарям Crazy
Днес отидохме на плаж, ама водата беше мноооого студена  ooooh! Влязох до колене, гушнала малката, направихме няколко снимки, посмя се на вълните, намокрихме леко крачетата и това беше първата й среща с морето. Живи и здрави да сме имаме цялото лято пред нас grinning039

И аз се присъединявам към въпроса за глутена, а и също да попитам как да обработя термично доматите за бебка?

Общи условия

Активация на акаунт