Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Според мен нямаш повод за притеснение, всяко дете се развива индивидуално. Правете си гимнастика, масажи и си се учете на завъртане, сядане и т.н. Ще видиш как изведнъж ще започне да прави всичко. Дъщеря ми както само си се повдигаше на ръце изведнъж пропълзя като луда, та дори от леглото се изтърси, слава на Бога, без поражения.

# 616
Изгубен щъркел, слагайте му играчки от двете страни или над главата като е по-гръб. Моя мързеланко така се научи. И като е по гръб държите единия крак и прехвърляте другия. Само с краката, без тялото да пипате. Той никога ли не се е обръщал дори веднъж? Ако се е обръщал веднъж два пъти значи може, но не иска.

# 617
Момичета, някоя от вас въвела ли е телешкото? Аз се чудя за него още дали да не го въведа след още 5-6 продукта, които съм си набелязала. На много пюрета е още от 4+, а в коментарите мненията кога да се въведе са противоречиви. Вие кога го въведохте/ще го въвеждате?

# 618
Изгубен щъркел, слагате ли го да си играе на пода? Даже може и 30 минути преди баня да го сложите на земята само по боди или памперс, за да не си ограничава движенията от дрехите.

# 619
Слагаме го и на пода, и в леглото, и в кошарата му. И с играчки и без. АЗ всъщност започвам да се съмнявам, че точно тези висящите го забавляват достатъчно, за да не се обръща. Иначе се е обръщал от корем по гръб един два пъти преди около 2 седмици... Другото, което си мисля е, че понеже мн боледува напоследък, се е позабавило развитието малко. Засега още не се вкарвам в драми, но ми се иска все пак да развива нови умения без да му вися над главата  Confused

# 620
Махай висящите играчки. Активната гимнастига го спираше, не искаше да се обръща, нямаше стимул. Махнах я и стана про много бързо.

# 621
Вчера ходихме на нефролог. Оказа се, че от пикочния мехур се връща малко урина в единия бъбрек. Ще трябва да ходим контролно пак след 2-3 месеца.

Другото ново е, че вече два пъти ме издебва и яде по малко салфетка. Sad

# 622
Другото ново е, че вече два пъти ме издебва и яде по малко салфетка. Sad

Значи вече си захранила с целулоза.👍
И моят палавник днеска ми я дърпаше от ръката и искаше да я яде. Бебешка му работа.

# 623
Бебоче и ние когато бяхме на консултацията преди 2 сед когато му взимаха кръв и урина му правиха и ехография на коремни органи...и при нас се оказа че единия бъбрек задържа малко урина или поне е на Горна граница....казаха след 3 месеца да го заведем  на педиатър специалист....жената ме попита дали когато съм била бременна не са ми го казали това и аз и казах че не са....после когато казах на майка ми и тя ми каза че на нейната колежка на дъщеря и са и били казали още когато в била бременна. ...останах с впечатление че не е толкова сериозно просто трябва да се проследи....
А аз освен зеленчуци още нищо друго не съм въвела и то с 300 зора не иска да яде почти нищо едвам едвам и явно усеща като ще се храним става един сериозен и немога да му отплеснах вниманието с нищо.... днес мисля да му давам картоф с авокадо за 1ви път ,силно се съмнявам че ще го яде ама ще се пробвам.

# 624
Мая, при нас тенденцията е, че не иска домашни пюрета, а купешки. Виж кашите ги предпочита домашни, купешките не мога да я накарам да ги яде. С черешите претърпях пълен неуспех, а толкова си играх да ги беля и мачкам. Ама здраве да е. Търсих купешко пюре с череша, за да знам поне, чу съм си я довъвела, но не намерих ни едно. Днес почнахме заешко. Изяде 190гр бурканче. Направо не можах да повярвам! Май най-сетне ще прояде повечко.

За телешкото никой нищо не казва, явно никой не го е въвел...

# 625
Мая, направете стерилна урина- може задържането да се дължи на бактериална инфекция. Понеже детето ми имаше изолирана ешерихия коли, четох, че от тази бактерия се увреждат по такъв начин бъбреците. Пуснете една урокилтура.

# 626
Как се пуска стерилна урина на бебе? Нали това е средната урина все пак. Как ще го накараш да чишка, да спре и после пак да почне? Не си го представям това.

А какво представлява урокултурата, Теичка?

# 627
Бебоче стерилна урина и урокултура е едно и също....колкото до това ние пуснахме и обикновенна урина ако имаше Е.коли щеше да излезне че в урината има бактерии и това да наложи стерилна урина  . ..а нашата урина е хубава....

# 628
Мерси, Мая. При нас в урината също не излиза нищо не ок.

# 629
Охх,,аз взех 1-2 купешки пюрета едно на ръка че и тях не иска да яде,но аз като ги опитах чесно казано и аз не бих ги яла ..... все едно слама ядеш никакъв вкус. ...и са блъскани със сгъстители  (за зеленчуковите става въпрос за другите все още нямам наблюдение).Аз на моите и кърма им слагам уж за да ги яде повече но уви....одеве едвам едвам яде пюре от ябълка.20 дена се захранваме само със зеленчуци без почти никакъв успех...затваря тая уста....Иначе като го издебна  да я отвори и като му дам го яде не го плюе но не иска да отваря уста.

Общи условия

Активация на акаунт