Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 412
  • 740
  •   2
Отговори
# 645
И ние с мм я къпем двамата. Сама е абсурд да я къпя. А и нещо почна да не й харесва като й мием главата и плаче.

# 646
Аз си я къпя и сама, когато татко й е на работа Simple Smile Имаме мрежичка, която се слага върху коритото. Тя лежи и я поливам Simple Smile Вече се къпем в банята с подвижния душ - още по-лесно Simple Smile

За такова говоря

# 647
Къпя я сама в анатомично корито, вече е седнала в него. Като мия косата с шампоан после влизаме заедно под душа. Много обича и изобщо не се плаши, когато водата тече през лицето й.

И аз мисля днес да дам магданоз Simple Smile

# 648
Аз от доста време си я къпя сама и си намерих моя си начин. Слагам я в коритото, то е анатомично, с олио за вана я къпя и то става с пяна, пълня си кофа за изполиване с едно канче с дупки, което вървеше комплект с коритото. След коритото я слагам в леген с малко вода, там я изполивам. От 3 месеца сигурно стои коритото в банята и вече не ползвам стоиката за него, слагам го под душа пълня, така ми е по лесно, че иначе трябва да разнасям стоики и корита из стаите.
Ако ММ е при мен си спестявам легена, като той я държи над коритото, а аз я изполивам.
Нашия смесител в банята е ниско и няма място да сложа детето вътре, та като мия дупето пак използвам леген с вода. Само ръцете ѝ мия на чешмата, ама тя се изпъва и иска да бара всичко, каквото види на мивката - течен сапун, душ гел, кърпата.

# 649
Моите предложения за заглавие на новата тема:
Ноемврийско детенце  хапва вече каша и пюренце!
Ноемврийската дружина премина половин година!
Ще ходи на моренце ноемврийското детенце!
 Wink

# 650
Ние сме двама работещи и за къпането просто се редуваме. Докато единият къпе, другият приготвя вечеря. Като е ред на таткото аз само минавам да нацелувам голия бебок и ги оставям да плискат на воля. Трудно, лесно, щом се налага с всичко се справя човек.  Crazy

Ма много бързо растат тия бебета ей. Гледам го тази сутрин, муцунката му за един уикенд се измени, налял едни сладки бузи. Пу-пу!

Я кажете какво препоръчвате след зеленчуците - месо или плодове?

Малко със зор яде още та се колебая кое да е. Страх ме е от плодовете да не вземе съвсем да откаже зеленчуците. Или пък много да го разхлабят. newsm78 Пък за месо ми се струва рано (може би съм пристрастна, защото не съм фен на месото). Идеи?

# 651
Аз днес дадох авокадо и за огромна моя изненада много го хареса. Нямаше мръщене, както при картофа и ябълката. Скоро мисля да въведа и морков/лук, че да разнообразя постния картоф.
Моята дъщеря пък от два дни се научи много сладко да си облизва и прехапва с езика горната устна, и е много смешна.

Момичета, искам да въведа и каши, и мисля да започна с овесена. Кашата се дава следобед, нали?

# 652
Нимфея, кашата се дава или сутрин, или слидобед. Хубаво е да е сетрин, когато я въвеждаш, все пак е нов продукт. А после можеш и следобед да я приместиш.

Щъркелче, аз  въведох така : зеленчук-каша-прод-месо. От всички въведох по 4 вида и после започнах от всичко да прибавям по още. Е, само от месото съм сега на третото месо, но с него съм по-внимателна. А също междувременно въведох жълтък, за да него бавя за големите жеги. Въвела съм масло и сирене също.

# 653
Бебоче и аз съм въвела телешко, но от купешко пюре. Много му харесва. Въобще всичко месно, което съм въвела, ( пилешко, телешко, пуешко и заешко) го яде с голямо желание.
Вчера го заведохме за първи път на море в Гърция. Топнахме крачетата. Беше му много интересно. Чак се учудих беше целия ден много спокоен, пътувахме прекрасно ( с него до сега пътуването си е цяло приключение). Седеше си на шезлонга и в количката и не е мрънкал да го носим, както обикновенно. Абе порасват вече бебчовците и се занимават.

# 654
Вие правили ли сте на бебчетата ви попара? Прочетох някъде из нета, че може още от 6м та се чудя дали да не се пробвам да направя на малкия утре за закуска, но не знам как. В различните региони, различни рецепти.
Как я правите вие мами?

# 655
Мерси, Ина!

И на мен ми е мерак да пътуваме, ама и ми е малко страшно като си представя колко багаж ще събирам. А бебка в кола много обича да спи, та това не ме плаши много-много.

Еми, попара правих, но не я хареса бебка. Иначе квасен пшеничен хляб, топла вода или чай, сирене като кибритена кутийка и масло колкото бадем.

# 656

Еми, попара правих, но не я хареса бебка. Иначе квасен пшеничен хляб, топла вода или чай, сирене като кибритена кутийка и масло колкото бадем.
Бебоче може ли сирене моцарела, тъй като в момента нямам домашно?
И хляба трябва ли да се препича?

# 657
Аз съм за заглавие 2.
Моля посъветвайте ме, момичета. Захранвам бебка вече почти 2 месеца и я кърмя още. Тъй като не е много яшна от няколко дни наистина успях да заместя хранене без да я кърмя след пюрето или кашата и сега имам нов проблем. Едната гърда се уплътни отдолу, боли и се зачерви. Нямам температура. Изцеждах няколко пъти след горещ душ, но явно има още нещо останало и още ме боли и е зачервена гърдата. Какво да направя?

# 658
Отиди на мамолог ако продължава така.

# 659
Буквица, никоя помпа не може да изцеди както бебето. Слагай го на засегнатата гърда повечко и сменяйте позите. Аз бях така три четири дни, но при мен май беше травмирана от малкия, който ме ритна. Ако нямаш температура, би трябвало да отшуми за около три дни.

Общи условия

Активация на акаунт