Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 168
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Мамчета здравейте,
Искам да попитам вие давали ли сте на бебчетата ви манго. И готвите ли го по някакъв начин или направо сурово.
Защото аз онзи ден къпих едно, обаче ми се струва, че не е узряло зелено е, но е меко.
 Simple Smile

# 106
Теичка, аз съм въвела 12 неща и имам да въвеждам още десетки. Та ще ми бъде интересно да разбера какво е казала гастрото. Все пак в движение плана за реда на въвеждане на някои продукти се променя. Поне при мен така става, защото научавам ново инфо и виждам кое е по-правилно.

Еми, аз самата манго не ям и ако дам на детето изобщо ще е от някакво готово пюре.

# 107
Здравейте, от много време не съм писала, но просто не ми остава време. Ние растем яко, последно на 21 Април ни мериха и тежахме 8800 грама, на 5 Май ще ходим за мерки и теглилки, тогава ще ходим и на нефролог и ще даваме кръв и урина. Много ми е притеснено като ще го боцкат, а и ще му бият ваксина против хепатит Б. Ние сме се захранили малко по от рано, вече си яде всичко без месо,хапва каши и попара със сирене, както и кисело мляко. Имаме едно заместено хранене на обяд с пюре, а на още едно хранене давам плодово пюре и дохранвам с мляко. Вечер преди лягане си хапваме каша. Обаче мн ни кораво акито та все гледам да добавям или круша или слива в пюретата.

Колкото до мен, имам натрапливи мисли все още, че мога да му направя нещо, но не са така силни и чести, предполагам от хормоните е всичко, пък и килограмите не мога да сваля, вече съм на салати само и си седя на едно положение, та съм се замислила за диетолог

# 108
Буболинче, аз също имам да свалям едни 7 кила. Последните кила явно са най-трудни. Ама и нещо за пръв път в живота ми си казвам, че един живот живея и ако не мога да си хапна, каквото искам, що за живот е. Досега не съм разсъждавала така. Освен това проядох гъби, а от две седмици и агнешко, което никога не съм харесвала преди. Мисля, че повръщането и гладуването през бременността много са ме променили. И умирам за шоколад! Даже на моменти желанието ми за шоколад е натрапчиво като през бременността.
Често имам гадене и често уригаве като през бременността. Вече си мисля, че органите ми вътре са разместени и затова така става. Чудя се дали да не ида на нефролог, за да видя. Вякой друг има ли подобни признаци?

# 109
  • Варна
Здравейте,
Ние продължаваме да се храним на 2-3 часа, а така не знам дали скоро ще имам менструация. Реших да я пробвам дали ще яде сладък картоф, че изглежда всички го харесват, и така вече и ние се захранихме. Не съм й изместила храненето, но тя суче много малко след пюрето, и е по дълго време сита. Надявам се да по разреди сукането. 
Има ли някоя мама, която кърми без да е захранила и да има менструация?
Ас отслабнах 8-9 кила с диети и с много ограничаване, но съм твърдо решена да отслабна още преди второто, че иначе става страшно.

# 110
Здравейте мами  Hug малко инфо от днешната консултация 9.560кг. 72см. което прави 450гр и 1см за месец. Всичко ни е ок каза да захранвам и с риба, и вечер да давам супа на пюре или каша. Аз съм - 5 кила имам още 5-6 ама не си давам зор, и аз понякога изпадам в някакви такива моменти и ми идва да глътна света .. шоколади бисквити кексчета..... навик имам нощем да опустошавам всичко но какво да правя ще ги сваля някак си и така Grinning Маргаритка имам позната която е бременна в момента и си кърми детето което е на година и половина, имаше и цикъл преди да забременее, не е невъзможно всичко си е до организъм според мен Peace за проходилката доки каза че мога да я слагам за малко по няколко пъти в началото, но повече като за игра защото не било естетическо и беба сама трябва да си се изправи като е готова. Това е от нас за сега bouquet а да питам аз има ли група във фейсбук и как да се присъединя ? newsm78

# 111
Има ли някоя мама, която кърми без да е захранила и да има менструация?
Аз. Кърмя често и все още не съм захранила. Вече втори път ми идва, скоро пак очаквам.
За цялата бременност бях качила 12 и след раждането свалих 7. Въпреки диетата, която правя заради малката, последните 5 си стоят Whistling Всички ми казват, че не ми личат, но аз си искам предишните 55, така че има още за сваляне.

# 112
Аз нощем не ям, само пия вода. Това съм го ограничила още от раждането.

Аз цикъл си имам още от декември, но и почти не съм кърмила. Само че след раждането ми е на 32 дни, а не. на 29, както преди. И докато го установя това и да свикна, що стрес изживях последните месеци, че съм бременна с тия закъснения. И тестове правех, абе ужас. И що работи изчетох за твърде бързо забрименяване след секцио, за руптура на матката, за т.нар. тиха руптура и т.н.
Маргаритка, ти май роди естествено?

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 08:35 от Beboche2015

# 113
Добро утро!
 Аз си карам 90ДД и съм много доволна - не съм гладна и отслабвам. За месец вече съм 5 кг надолу. Имам поне още 5, за да се чувствам ок. А, ако станат повече ще е супер.
 На мен също ми дойде в началото на януари. Първият път беше много обилно и продължително. Сега вече се нормализира.
 Понякога имам болка в едната гърда. Не е силна и бързо отшумява. Не успях да кърмя - някъде около месец. Беше много оскъдно и  борбата беше голяма. Накрая просто се отказах да мъча детето и себе си. И сега при това пробождане реших и стиснах леко гърдата и излезна кърма. Мислех, че е спряла вече. Колко време мина?! Явно тя ми създава проблеми. Сега се чудя хапчета ли да пия... знам ли - не ми се иска с химия, надявах се сама да спре.
 Иначе захранването върви добре. Вчера й дадох броколи с ориз, но като че ли не й допадна много. Ще видим днес. Пробвам и каши. Взех оризово-бананова на Тьопфер и я харесва. Сега купих елда и се чудя как да я направя. Вече смятам да й правя аз храната.
 За акането пооправя се, но пак е доста по-твърдо, но поне вчера на няколко пъти свърши работата.

# 114
  Здравейте , при нас захранването потръгна ...След проблемния морков, пащърнака и тиквата се харесаха много на моята бебка и си ги хапва с апетит. Вчера изяде половин бурканче от малките 80гр. и днес мисля да й дам повече. Към захранилите мами искам да попитам какво количество давахте седмица след захранването?
 Маргаритка и аз все още нямам цикъл..Кърмим се на около 3 часа, но понякога и по-често. Ако през нощта не съм я кърмила, после на сутринта си наваксва и суче през два часа. Докато не разредим кърменето, явно няма да дойде Rolling Eyes

# 115
Аз давах 150, а вече 190 си изяжда.
Мен ме боли корем от 3 дни и предполагам е цикъл. Но освен нощната пауза (от 1:30 до към 6:30) понякога пропускам и обедното, тъй като след 190 гр пюре не е нужно да я тъпча. Давам й час, два по-късно.

# 116
Аз още нямам цикъл, още се кърмим и през ноща и нямаме напълно заместено хранене. За седмица стигнах до 8 ч.л, вчера увеличих на 10 ч.л. До вчера не изяждаже всичко и затова не съм правила повече. Количеството е около едно малко бурканче. След няколко дни правим един месец откакто започнах. Ще започна да чета за жълтък и месо, но имам още зеленчуци доста да вкарвам, така че сега се концентрирам на зеленчуците. И каши не съм почвала, но тях почти ги разучих, сега ще правя пъреите опити за мен да ги тествам и като вкарам още няколко основни зеленчуци - морков и броколи, колебая се за карфиол и грах, ще започна кашите.

# 117
Ние утре смв на гастро и ще видим какво ще въведем. Аз още не съм дала спанк, броколи, карфиол.

# 118
Спанака съм го забравила. Вие откъде ще взимате спанак?

# 119
  • Варна
Благодаря за отговорите момичета.
Да, Бебоче родих нормално, но смятам, че не това е причината за липсата на цикъл. Ако юли месец нямам цикъл, ще почна да замествам храненията, сега само я запознавам с възможностите.

Общи условия

Активация на акаунт