Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 443
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Който в въвел царевицата - от замразрни пакети дали ще бъде удачно ? И има ли био царевица и къде в София ?

# 481
Да, такъв ползвам. И брашно от царевица ползвам. Ако търсиш био, питай в био магазинте какво предлагат.

# 482
Няма ли люспи в замразената? Мен от това ме е страх, та я въведох с месно пюре на хип, в което има и царевица. Брашно бих ползвала, но ми се събраха доста вече и гледам сега първо да ги изразходя преди да взимам други.

# 483
Има люспи, да. Много добро пасиране или минаване през сито за обиране на люспите.

# 484
Аз мисля, че е твърде рано за царевица. Царевично брашно-да, царевица по -скоро не. В доста схеми за захранване се въвеждат отделно, като царевица се дава по -късен етап. Просто споделям  Peace

# 485
Ами тогава с кашата ще я въведа- тъкмо имам една на Хумана с царевично брашно, оризово и ябълково. Мерси момичета !

# 486
Дава се по-късно, защото не могат да смелят обвивката на зърното, която може да се маха както обясних.  Wink Няма друга причина за отлагането ѝ във времето. По същия начин махам обвивките на граха. Предполагам така ще процедирам и с по-грубите зърна като нахут и боб, когато ги въведа. Леща се продава белена.

# 487
Така хубаво ме нападнате хехех искам само да кажа че също когато кърмих вечерно време пак се будеше само че се унасяше като цока а сега сега се разсънва

# 488
Привет!
Досега съм въвела круша, ябълка и банан. Предстои ни портокал и авокадо, но се чудя как да ги дам. Портокалът с тези люспи дали ще се пюрира  newsm78 Естлар, мисля, че ти беше дала авокадо? Комбинира ли се с нещо или може и самостоятелно?

# 489
Нимфеа, не е ли рано за цитруси ?

# 490
Теичка, тук процедират така. Педиатърката ме беше посъветвала да започна захранването дори по-рано, но аз изчаках до навършване на 6 месеца. В менюто, което имам от гастрото е позволено добавянето на лимон дори.

Едит: Вероятно заради по-горещия климат тук започват захранването с плодове, че даже и сурови.

# 491
Авокадото се комбинира с банан. Аз го комбинирам и с разни други плодове - сини сливи, круши, праскови... Ей това повтарям, че ние тука си говорим едни неща ("цитруси след годинката"), които в останалата част от света звучат странно и неразбираемо. За алергични деца може и да има смисъл да се чака, в общия случай - не. Аз смятам да го въведа като портокалов сок по чаена лъжичка в пюрето.

# 492
Да, царевицата е притеснителна точно заради обвивката.

Портокалът ми се вижда твърде агресивен за бебешия стомах, а не е проблемът, че е алерген. Поне според мен, в общия случай.

Авокадото може да се слага и в зеленчукови пюрета. Има неутрален вкус и е засищащо.

# 493
Точно защото е алерген се отлага.
http://www.puls.bg/health/food/news_12124.html

# 494
Благодаря ви, момичета! За портокала - ще звъня на лекарите. Тепърва ни предстои да започнем и зеленчуковите пюрета, та ми е притеснено дали ще ги хареса.

Общи условия

Активация на акаунт