Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Знам, че е алерген, но мен повече ме притеснява киселинността му.

От няколко дни давам на беба пюрета, разредени с вода, в шише с биба с широк отвор. Така ги изпива, иначе по не ги иска. Знам, че не е правилно много-много така, ама и на двете ни е по-лесно.

# 496
Така хубаво ме нападнате хехех искам само да кажа че също когато кърмих вечерно време пак се будеше само че се унасяше като цока а сега сега се разсънва

И на мен малко така ми прозвуча  Grinning Да хубаво е да си има нощно хранене, ама и на мен 4-5 ми идват малко в повече. Не вярвам да се буди само защото е гладен ами и по навик, както бебчетата свикват с ритуала преди лягане, така и свикват с това, че трябва да се събудят за да хапват. Разбира се не налагам мнение, просто споделям това което съм чела, чула и от опит. Знам че се наспиват по-добре и по-пилноценно ако не се будят толкова често, както е и при всички нас. Стомахчетата вече са по- големи и могат да издържат повече без храна. И бебо снощи се буди 4 пъти и реших да го храня всеки път, ами то беше цокане по 2- 3 минути, с което стигам до извода, че не е чак толкова гладен, след като средно се храним по 7-10 мин. Мисля, че е нормално да се оставят едно-две хранения в зависимост от продължителността на нощния сън.

Аз за цитрусите мисля да поизчакам още, но едва ли до годинката чак.

# 497
Бебесита много правилно казваш че се буди по навик цокне 3 4 5 пъти през 1 час и айде пак...и аз знам от лекари и не само че на тази възраст трябва да не се хранят нощтно време за да могат да спат по спокойно и продължително и най вече да може стомахчето да почила малко че реално ден и нощ работи ....предвтавете си вашата храносмилателна система ако работи 24 часа, а какво остава за тези крехки същества.....

# 498
Ами тя работи 24 часа... Ако нямаш перисталтика си за оня свят. Стомахът също не спира да работи и точно така се правят язви - той не спира да си произвежда ензими, ама пълнеж не постъпва. Кърмата напуска стомаха за 2 часа. Ако направи 4 часа пауза нощен съм щастлива, но 10 или 12??? За кърмаче според мен е непосилно.

# 499
Мая, не се връзвай на съвети на лекари, които не са си опреснявали знанията през последните 30 години. Да, повечето от нас не са били кърмени през нощта принудително, да повечето от нас са пили вода от първия месец, че и със захар. Затова и сме кърмени кратко.
Скрит текст:
Аз лично само месец, щото видиш ли майка ми нямала кърма. Е как ще има, като ме е кърмила под режим и нощем водичка. Има бебета които сами се вкарват в режим бързо и бързо започват да сучат добре. Други, като моето, първите 2-3 месеца висят с часове на гърдите за да се научат. От третия месец синът ми се храни за десет минути, че и по-малко, а според така компетентните лекари това трябваше да се случи още едва ли не първата седмица, та според тях трябваше и да дохранвам...
Но, в момента препоръките на СЗО и водещи световни педиатрични асоциации са за изключително (разбирай без вода, чай, сок) кърмене през първите 6 ( минимум 4 ) месеца от живота на детето. Дори е споменато, че детето трябва да бъде кърмено през нощта, ако иска. Кърменето на поискване ( breastfeeding on demand)  означава по всяко време.
http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/
Разбира се, майката смятам добре усеща за себе си и нейното дете кое е най-добре. Някои майки сами избират да не кърмят или наистина имат много трудности и се отказват. Аз уважавам това, но се дразня когато заради некомпетентни съвети кърменето приключва рано рано.
Скрит текст:
Както Естлар беше постнала , това е залегнало дори в препоръките на Здравното министерство, учудващо е че лекарите не си правят труда дори това да прочетат. Ако лекарите бяха наистина в час с кърменето( има и изключения) нямаше да има цели организации в подкрепа на кърменето.
Никой не е казал че кърмата е само храна. Тя е храна, вода, утеха за бебето. Аз не мога да кажа колко пъти се будим нощем точно защото му давам да цокне, понякога за минута и пак заспива. Така и аз не се разбуждам. Децата в един момент сами се отказват от това.
Нимфеа, и аз много се учудвам за цитрусите Rolling Eyes

# 500
Мая, не те нападаме. Аз го казвам за твое добро. Ако само цоква малко за приспиване, значи не е гладен, а е навик. Има нужда от малко трениране, но това няма да се получи преди годинката. Зависи от нервната система на детето. Моите и двамата не са се будили през нищта след 5-ти месец. Ти си прецени, кое е по лесно за теб - да го приспиваш с часове още 6 месеца или да бутнеш гърдата и да спите и двамата.
Аз царевица дадох с пюре с тиквичка. Добре му действа, леко разхлабващо.
За цитрусите ще чакам да са в сезон. Сега ги внасят от Южна Америка и са третирани с някакви гадости.

# 501
Да, Мая, не те нападаме. Просто ти казваме какво мислим. Споделеният опит е нещо ценно според мен.

# 502
Всеки сам преценя как да гледа и изхранва детето си Peace В началото бях доста шашната как ще дам сурова круша, при положение че дъщеря ми е с диария, но ето че си хапва без проблем. Изхожда си се нормално, няма реакция, нито диария вече.
В градината имаме манго, лимон, грейпфрут, нар и други плодове, та ще си даваме на малката от тях. Купуваме биологични продукти от близки, та не се притеснявам за това.

Относно кърменето - дъщеря ми от няколко седмици заспива в 23 и се буди в 1. После в леглото си се върти по корем и се опитва да играе, а аз я поставям няколко пъти легнала и накрая заспива. Към 3-4 отново се буди, цокне малко и заспи... Изтощително е, но не смятам да спирам нощното кърмене Tired
Скрит текст:
Мъжът ми пък разговаря с негов познат-лекар, който е израснал и следвал в Щатите, та човекът има близнаци и е привърженик на т.нар. съвместно спане (co-sleeping). Децата му са на около 5 години и отскоро ги отделят. По принцип съм против детето да спи с нас, но я взехме няколко нощи при нас и истината е, че спа спокойно и не се събужда на всеки 2-3 часа, а направи по-продължителен сън. Надявам се да е само период и скоро отново да си направи режим.

# 503
  • Варна
При нас е същото положение с нощното хранене, буди се цоква няколко пъти и заспива. Аз също се опитвам да го разредя поне. След 01 ми се буди през два часа. Понеже и през деня се храни на поискване, което е абсолютно безразборно реших да въведа някакъв ред. На 6 месеца да се храним 10 пъти дневно не е нормално. Това в момента ми пречи и на захранването, защото не мога да планирам следващото ядене, разходка и т.н. при това тя си суче по 3-4 минутии се разсейва. Сега се опитвам да я храня в 6,9,12,3,6,9 + нощно хранене, като в 12 давам пюре, а в 3 каша с плод. Нямаме заместено хранене. За нощното хранене измислих следния метод. Някой път мрънка икато я гушна затваря очи и заспива лесно. Друг път се е събудила и си итрае в кошарата - тогава я храня няма друг начин.
И ние имаме лоши периоди, 2 дни поред  спа в няшето легло понеже се буди през час, а когато е до лен не се буди.  Да отбеоежа само, че съм против детето даспи в нашето легло, поради ред причини, но някой път няма друг начин.
Ябълката запича ли - сварена на пара и пасирана?

П.п. Нимфея писали сме едновременно hahaha

# 504
Момичета, съчувствам ви с това неспане... Ние за щастие нямаме този проблем. Наистина не знам как издържате през деня да се грижите за детето, домакинството, мъжа и т.н.

# 505
С крушата акитата бяха по-течни, с ябълката са по-сухи и понякога се изхожда 4 пъти на ден, друг път пропуска

# 506
Моето дете се буди в 1 и след това чак оноло 6, като след 6 може да се събуди чак в 11 и след това окончателно си е будна. После спи още 2 пъти по час и половина до вечерното лягане в 10, 10:30.
Мисля, че прави реакция от спанака по някакъв начин. Още първият път, когато й дадох, непосредствено след храненето й се появи зачервяване около устните и брадичката, но мина до половин час. Отдадох го на якото бърсане с лигавник и твърдата лъжичка. Днес обаче, пак й дадох почти чист спнак (с малко морков) и от едната страна на устната се появи едно червено петънце, което пак мина сравнително бързо. Тя така или иначе не доизяде пюрето, и се наложи да й купя пюре тиква, което омете за норматив. Има ли смисъл да пробвам отново спанака, за да се уверя, че е от него ?

# 507
И аз днес дадох спанак, но изяде само три лъжички от него. Вечерта ми повърна на фонтан, възможно ли е да е рекция от спанка или е от преяждане тъй като между следобедното и вечерното хранене нямаше три часа.

# 508
Добро утро!

Като ви чета с тоя спанак какви реакции. А аз мисля скоро да го въвеждам. Пъпчиците минаха и сега въвеждам броколи. После мисля грах или спанак.

Да похваля малечка, че вече два пъти пишка в гърнето. Много се опъваше първоначално като я сложа даже и с дрехите там. Давах играчки, пусках тв, пях й, ама не ставаше. И накрая взех да я целувам по лицето и крачетата и това явно я отпусна и тя си върши работата. Та събрахме заветната урина за изследванията най-сетне.

Хубав ден, момичета!

# 509
Аз трябва да започна да в слагам по-сериозно да сяда, защото още не е стабилна. За сметка на това пълзи, та пушек се вдига, но ще трябва да се учим и да седим вече по-здраво.

Общи условия

Активация на акаунт