Дискова херния - 13

• 131 652
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Може ли някой да сподели мнение за инжекции с озон? Благодаря ви:)
Нямам лични впечатления , но моя колежка  е ходила в началото на годината  в "Гръбначен център" /той до скоро е бил във ВМА , а сега е в V-та градска -София/.
Подложила се  е на  операцията - в малък прорез  се вкарва  камерка и на съответните места се правят тези инжекции . На третия ден са я изписали /вдигат те за раздвижване на  втория час /. Процедурата се поемала от здравната каса. Предварително за своя сметка си правиш  ЯМР и отиваш на преглед в клиниката .
Колежката още  попийва някакви лекарства , но казва ,че вече  кракът не и е изтръпнал и безчувствен.Около нея имало и други пациенти , които  почти веднага са почувствали  подобрение .
Засега съм в процес на  проучване и  самонавиване  да го направя  newsm78

# 121
Ееее никой нищо не пише от една седмица. А някои хора бяха на санаториум. Нека пишат как е било. Naughty

# 122
  • Казанлък
Ееее никой нищо не пише от една седмица. А някои хора бяха на санаториум. Нека пишат как е било. Naughty
Щом не се пише в темата, значи всички са добре smile3521
Аз се върнах от Хисаря преди една седмица. Чувствам се чудесно- отпочинала и с нови сили.
Изписаха ми стандартни процедури,както през другите години: 10 процедури ДД(диодинамик), 10 компреса с луга на раменете (аз самата я искам,понеже имам плексит и чести схващания на врата), 5 масажа, 5 ултразвука, 4 перлени вани и 5 тангентора. Водните процедури са винаги с минерална вода, ваните са нови и много хубави.
Басейна е вътре и е безплатен. Едната му стена е със огромни прозорци,които се отварят при топло време. Може да се влиза по всяко време. Има и джакузи до него.  Peace
От тази година ще има и външен басейн. Доста голям е и изглежда перфектно. Още има довършителни работи около него,но мисля,че лятото вече ще работи. (Софи,благородно ти завиждам...  Wink )
Както писах и преди,условията са добри. Храната е много вкусна. (понеже бях там по Великден и Георгиовден, имаше и козунаци,и агнешко печено дори). Има 4 менюта,от които се избира на обяд за следващият ден
Почти винаги получавам лека реакция от водата и процедурите. Този път болката в кръста малко се засили на 8-я ден,но доста бързо отшумя. Всеки ден плувах за да вляза във форма и да укрепвам мускулите около гръбнака. Та сега се чувствам супер. Надявам се нашият басейн да отворят по-скоро,че да продължа с плуването.  Laughing
Да не забравяме,че самото място -Хисаря- е прекрасно за разходки и е балсам за душата и тялото.
Пожелавам на всички много хубави слънчеви дни без болки!

# 123
  • София
Топлите вани/басейни с мин.вода - добре ли са?

За пътуване ползвате ли възглавница за кръста и каква?

# 124
Топлите вани/басейни с мин.вода - добре ли са?

За пътуване ползвате ли възглавница за кръста и каква?
Топлите басейни и вани не се препоръчват при разширени вени и проблеми  със сърцето /май и кръвното/ , определя го  лекар , който надначава лечението .
Аз много страдам  като седя дълго и затова  като ми се налага да го правя , слагам  колан с ребра .При пътуване навивам разни  кърпи  зад кръста , защото не ми се носят и възглавници .
В къщи  на стола за работа /пред компютъра/  имам една  мрежеста  облегалка , в рекламата я даваха и за кола     http://www.efftino.com/bg-product-details-16.html?gclid=CLCg4fmt … MwCFQ5mGwodZ8IEqA

# 125

Аз много страдам  като седя дълго и затова  като ми се налага да го правя , слагам  колан с ребра .При пътуване навивам разни  кърпи  зад кръста , защото не ми се носят и възглавници .
В къщи  на стола за работа /пред компютъра/  имам една  мрежеста  облегалка , в рекламата я даваха и за кола     http://www.efftino.com/bg-product-details-16.html?gclid=CLCg4fmt … MwCFQ5mGwodZ8IEqA
И аз за разстояние над 100 км. слагам колан с ребра ,а такава облегалка съм си сложила в къщи на кухненския стол и ми е удобно.За колата съм си направила и малка възглавничка за шофирането в градски условия.
От пръв поглед навсякъде се вижда моето място,няма как да се сбърка! Laughing

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 09:44 от kiki1000

# 126
Моя приятелка отишла на преглед по повод нашите болежки.
Лекарката седяла на стол тип табуретка на колелца, но широко разкрачена.
Това било най- полезната позиция за гръбнака- получавала се естествена извивка.
Пробвала съм и когато имам възможност така да седна, го правя.
За кола си подлагам възглавничка.

# 127
Моя приятелка отишла на преглед по повод нашите болежки.
Лекарката седяла на стол тип табуретка на колелца, но широко разкрачена.
Това било най- полезната позиция за гръбнака- получавала се естествена извивка.
Пробвала съм и когато имам възможност така да седна, го правя.
За кола си подлагам възглавничка.
Laughing Ако си "вързан" за компютъра /едната ръка на клавиатурата , а другата на мишката / , няма как да  седя в шпагат , но пък мога да работя  полегнала  Laughing
на  тази масичка - супер е , поръчах сия по интернет  :  https://www.google.bg/search?q=laptop+table+T8&espv=2&bi … QsAQIHA&dpr=1

# 128
  • Пловдив
Здравейте,
Може ли някой да ми напише подробно какво представлява прегледът при невролог за съмнение за дискова?  Blush

# 129
Скенер или ЯМР.
Не знам за някакъв друг преглед.

# 130
  • София

Здравейте,
Може ли някой да ми напише подробно какво представлява прегледът при невролог за съмнение за дискова?  Blush

Скенер или ЯМР.
Не знам за някакъв друг преглед.

Дева, това е може би "най-компетентният" отговор за
всичките години, откак съществува темата. Чак се чудя била
ли си някога на неврологичен преглед.  Laughing

Блекута, неврологът има своя инструментариум, с помощта на който
да установи почти със сигурност наличието на дискова херния и
без образна диагностика. По време на прегледа той снема анамнезата -
разпитва те какви са проблемите, поради които си отишла при него -
ако имаш болки, къде точно са, от колко време са, при какво положение
на тялото и т.н., имаш ли други съпътстващи заболявания, какви
медикаменти приемаш и др. След това снема т.нар. неврологичен статус,
като проверява рефлексите ти, мускулатурата ти, координацията ти,
сетивността ти и др. Това се извършва с помощта на специално чукче,
чрез драсване, чрез провеждане на проби от типа затваряш очи и с
показалеца си трябва да докоснеш върха на носа си, чрез вървене на
пръсти и на пети и т.н. Разбира се, образната диагностика помага
диагнозата да се потвърди със сигурност, както и да се види подробно
състоянието на дисковете. Най-бързият и евтин вариант е чрез
рентгенова снимка, при добро желание от страна на невролога може
и скенер, а при изключително добро желание - може и ЯМР, който е
задължителен преди операция. Но, когато мъжът ми отиде за пръв път
с подобни проблеми на невролог, не му назначиха дори и снимка.
Лекуваха го симптоматично.

# 131
И мен преди няколко години т.нар. невроложка  ме разходи на пръсти и на пети през кабинета , предписа ми  кремче и  дислофенак и по-жива по-здраво , без втори преглед . Затова отидох на "магьосник"  - много  популярен  масажист , той нещо  ме издърпа  и  после съвсем се  заклещих . Неврохирургът , при който отидох на консултация  с ЯМР /за собствена сметка/ ме попита  дали някой ме е  "изтеглял"  , но  на мен ми беше  супер неудобно  и не си признах . Той каза ,че при  дискова херния  тази  "манипулация" е абсолютно  противопоказна и да не бързам с операция , докато се справям  с лекарства  от време навреме .
Сега стискам  зъби  и  само внимавам  , доколкото  може  , да не провокирам  чудовището , но  то все пак периодично  ме захапва , в момента  пак съм на   паратрамол /1т. вечер/ и геровит /2т. дневно/ , дано да ми  се разминат този път  инжекциите  Praynig

# 132
  • Пловдив
Много ви благодаря!
Sophia L.bouquet

Пожелавам на всички в темата оздравяване за постоянно! : )

# 133
София, спести си иронията! Mr. Green
Само това, което описваш не е достатъчно за доказателство, че имаш ДХ.

# 134
Прегледът е задължителен във всички случаи - да се види доколко са засегнати рефлекси, двигателни функции, чувствителност и т.н. При по-малки проблеми, като например болка в кръста/гърба/врата, може да е достатъчно само с преглед и после симптоматично лечение, но ако нещата са малко по-сериозни - скенер или направо ЯМР за да се види къде точно и какво не е наред.

Общи условия

Активация на акаунт