Дискова херния - 13

• 131 843
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Не само е възможно, много често се наблюдава. Аз лично подготвям пациентите си, че верятно ще усетят подобрението до месец след изписването. И да се знае - липсата на реакция, не означава липса на терапевтичен ефект , просто зависи от реактивността на организма и е много индивидуално.
Изключително се радвам да прочета за колега, който подхожда адекватно и постига резултати! Масовата реакция обикновено е - нямах никакво подбрение, категорична съм, че  затова не е виновна физиотерапията,  затова и повтарям - търсете мястото и човека! Simple Smile

# 226
Много ти благодаря!
Предполагам и за един и същи човек може да се очаква различна реакция според здравословното му състояние в момента. Аз преди 5 г. бях на същия курорт, с подобни процедури, но отидох без болки. Не направих реакция нито по време на престоя, нито след това. И дълго време след това се чувствах напълно здрава. През 2001 ходих на Стрелча по НОИ, за тогава също нямам спомени за реакция.

# 227
Пате, може.
Аз за пръв път правя такава реакция, а ходя на едно и също място от години, при една и съща лекарка, която ми назначава процедурите. Просто сега бях много скоро след острата фаза и сигурно има значение.

# 228
Здравейте! Аз съм момиче на 22 години, получих дискова херния. Ходих на невролог и ми съобщиха,че е малка, но мога да ви кажа,че боли като за ОГРОМНА. Не мога да ходя изобщо, не мога да извършвам каквито и да е дейности, дори едвам спя. Не мога да измина и 10 метра без да поседна, много е зле положението, болката в левия крак е огромна и стига до петата на моменти. Прочетох доста информация във форума, но за съжаление темите са страшно много, а не разполагам с толкова време.
 Преписаха ми Милгама с Дексофен и Паратрамол ( в краен случай), но тази комбинация не действа изобщо.
След това инжекции и физиотерапия + Милгама, като не отидох на физиотерапия, тъй като има хора, които твърдят, че се чувстват по-зле след физиотерапия, аз по-зле не знам как ще издържа. Готова съм на всичко вече.   Боли ме от малко повече от година, но е било съвсем леко, а сега от месец е горепосоченото положение.
Бихте ли ми препоръчали добро място в София и околоността за озонотерапия, както и да ми разясните разликата между озонотерапията и дисколизата?
Интересува ме също така дали сте ходили на чакръкчии, иглотерапии или китайски терапии ( и за такива четох дори) и ако имате положителни наблюдения да ми препоръчате.
Имате ли опит и с масажи, тъй като ги отричат, но имам познати доволни от масажи за дискови хернии,чувстват се "отпушени" и "наместени".
Мисля тези дни да си купя Траумел, тъй като прочетох доста положителни коментари за гела. Иначе от 2 дена се мажа с гел Дяволски нокът, правя определени упражнения (много леки) и си слагам свещички Индометацин вечер и има сравнително намаление на болката-поне мога да спя нормално, иначе се въртя по цяла нощ.
Възнамерявам да се запиша и на плуване, разбрах,че се отразява положително на хора, страдащи от дискови хернии.

Извинявам се,че така моля за информация без да съм прочела предишните постове, но наистина не разполагам с време и сесия наближава, а не мога да мисля за нищо друго освен за дисковата херния. Отчаяла съм се, болката е непоносима, а съм още много млада и направо ме е страх какво ще бъде в бъдеще. Знам, че от това няма оправия, но поне да бъде като в началото-леко и от време на време, защото сега е през цялото време и е непоносимо, всякаш нервът ми е въже и с ходенето се опъва все повече и повече и все едно ще се скъса всеки момент. Кръстът не ме боли много, болката е основно към крака.
Моля за помощ със сълзи съм вече от положението, в което се намирам.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 13:51 от temidaaa

# 229
Мъжът ми днес беше на ЯМР, утре ще дадат разчитането с диска. Професора от Токуда ще даде мнение след като ги види.

# 230
Дева, блягодаря ти  Hug Аз по себе си установих точно това. Затова исках да отида възстановена, затова и отлагах записването, но моментът без болка за съжаление все още не е дошъл.
Мило момиче, много ми стана мъчно, толкова си млада  Hug
Ако имаш възможност прочети поне първа страница на темата, там има доста методи за справяне със ситуацията. На всеки са помогнали различни неща. Първото, за което се сещам е да не загряваш мястото. Сега физиотерапевтката ми препоръча и при къпане да внимавам с температурата на водата.
Препоръчително е да не се залежаваш, прави леки разходки, лечебна гимнастика като всички упражнения се изпълняват много плавно и ако усетиш болка спираш. Аз много харесах един комплекс от Павел баня, който намерих в по-стари теми. Ако може София да го добави на първа страница. Общо взето навсякъде препоръчват стягане на мускулния корсет.

# 231
...получих дискова херния. Ходих на невролог и ми съобщиха,че е малка, но мога да ви кажа,че боли като за ОГРОМНА.
Интересува ме също така дали сте ходили на чакръкчии, иглотерапии или китайски терапии ( и за такива четох дори) и ако имате положителни наблюдения да ми препоръчате.
Имате ли опит и с масажи, тъй като ги отричат, но имам познати доволни от масажи за дискови хернии,чувстват се "отпушени" и "наместени".
 Малка,голяма,болките са ужасни! Cry За чакръкчия,аз не бих те посъветвала да ходиш,може много да се навреди при нашите заболявания(да излезе хернията още повече,или не дай си боже да заседне в канала). На мен лично масажа не ми се отрази добре,болките много ми се засилиха. От физиотерапията съм доволна и я правя редовно!

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 16:03 от kiki1000

# 232
Ето за тези упражнения от 172 ри пост става въпрос.
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=844049.165
Не ги открих на първа страница, а са много хубави според мен. Обхващат доста мускулни групи и всеки можр да си избере, каквото му допада.

# 233
Здравейте и от мен. И аз се записвам във вашите редици. В края на бременността преди 12 години ми се получи едно "защипване" в тазовата област и десния крак, едва кретах последния месец. След раждането започнаха и "сецванията" в кръста на определен период с адските болки. Ходих на невролог преди 5-6 години за последен път, пратиха ме само на рентген и ми казаха че нищо ми няма. И така си продължих с болките и сецванията, докато миналата седмица след поредната адска болка ме пратиха на скенер и "цъфна" дисковата херния, която според думите на лекаря е доста голяма. Сега е отпуска, та ще почакам да се върне на работа след седмица и ще видя какво лечение ще ми назначи.
Та това, което искам да ви питам е, възможно ли е крак изобщо да не ме боли? Боли ме адски кръста, гърба и чак врата, но никога, дори и при най-силните кризи не ме е болял крака. навсякъде чета за тази така типична болка, изтръпване, мравучкане, но при мен ги няма?

# 234
Здравейте Hug

Колега по диагноза съм. Проблемна за момента ми е хернията L5-S1. Решила съм да се оперирам, след като пробвах почти всичко. Един от алтернативите ми избори е  доц. Марин Генчев. Някой има ли преки впечатления? Не попадам в нета на отзиви за него.
Притеснява ме и фактът, че в момента не работи в конкретна болница. Как става следоперативното проследяване? Той ли си следи пациентите или ги поверява на свой колега?

# 235
Зори, не е задължително да те боли крака. Аз имам 2 хернии от дясно, никога не ме е болял десният крак. Даже неврохирурзите като ми гледаха ЯМР-а ме питаха не ме ли боли.

# 236
Зори, не е задължително да те боли крака.

Благодаря Алечка  bouquet. Не знам дали е за добро или лошо, но се радвам, че поне това ми е спестено на този етап   Crossing Arms

# 237
Радвай се, защото мен преди операцията повече ме болеше левият крак, отколкото кръста... Идвало ми е на моменти да го отрежа  Laughing

# 238
  • София
Радвай се, защото мен преди операцията повече ме болеше левият крак, отколкото кръста... Идвало ми е на моменти да го отрежа  Laughing

И баща ми е така. Ти къде се оперира и по кой метод?

# 239
Курсът с инжекциите дексаметазон на какъв интервал от време може да бъде повторен/ т.е. има ли време, което трябва да е минало от предишно слагане, за да може да се слагат пак инжекциите в случай на ново обостряне/ ?

Общи условия

Активация на акаунт