Дискова херния - 13

• 131 836
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Повтарям молбата си

Здравейте!
Много моля да ми препоръчате добър невролог в София, който приема с направления. Имам три дискови хернии в областта на шията, установени с ЯМР преди 4 години. Досега не съм имала сериозни оплаквания, но от един месец съм с болки и ужасни прилошавания в главата, нещо като световъртежи, но не точно.

Четох назад, но много теми са изписани и е невъзможно да изчета всичко. Много, много моля за препоръки...може и на лични. Благодаря!

# 211
Здравейте аз съм на 28г. и за първи път пиша тук.Аз бях  с огромна  дискова херния Л5С1  заемаща целия канал.За болките няма какво да разказвам...на повечето с този проблем са повече от ясни.Оперирах се на 5.5.2016г. в Пирогов при С.Габровски(баща),на 9.5.2016г. ме изписаха и сега съм в болнични.Чувствам се прекрасно,забравих за болката веднага след операцията.Имам леко изтръпване на пръстите на крака,но ще мине доста време докато се възстанови нерва,защото доста време е бил притиснат,а и бях получила пареза на крака.

# 212
ivelina100, колко време беше с болки и други проблеми по крака преди операцията?

# 213
С болки бях от година и половина,първо бяха в кръста,след това слязоха по целия крак+изтръпване

# 214
  • София
Здравейте аз съм на 28г. и за първи път пиша тук.Аз бях  с огромна  дискова херния Л5С1  заемаща целия канал.За болките няма какво да разказвам...на повечето с този проблем са повече от ясни.Оперирах се на 5.5.2016г. в Пирогов при С.Габровски(баща),на 9.5.2016г. ме изписаха и сега съм в болнични.Чувствам се прекрасно,забравих за болката веднага след операцията.Имам леко изтръпване на пръстите на крака,но ще мине доста време докато се възстанови нерва,защото доста време е бил притиснат,а и бях получила пареза на крака.

какъв метод използваха при теб?

# 215
Операцията беше микроинвазивна(възможно най-малък разрез)

# 216
  • София
Операцията беше микроинвазивна(възможно най-малък разрез)

а какво ти сложиха? четох за иновативен метод с малка пластинка, други с балони и не знам си какво, при теб какво сложиха? Статията е точно за Габровски.
А при кой невролог си минала по пътя си и от кой си доволна?

# 217
Сложиха ми само гел,без пластини.Аз съм от В.Търново и ходих при няколко невролога,изписват ти една торба с хапчета и се прибираш и толкова!Ефект-НИКАКЪВ!!! Дори и в болница лежах,изписаха ме,без да установят НЕКАДЪРНИТЕ ни тук доктори,че имам огромна дискова херния!Ужас!  За това реших в София (в Пирогов)при проф.Габровски Wink

# 218
Сложиха ми само гел,без пластини.Аз съм от В.Търново и ходих при няколко невролога,изписват ти една торба с хапчета и се прибираш и толкова!Ефект-НИКАКЪВ!!! Дори и в болница лежах,изписаха ме,без да установят НЕКАДЪРНИТЕ ни тук доктори,че имам огромна дискова херния!Ужас!  За това реших в София (в Пирогов)при проф.Габровски Wink
Благодаря  за "проправената пътечка"  bouquet ! Колко  време след операцията  те изправят на крака за раздвижване ?

# 219
Ми те неврлозите това правят - торбата с хапчета и така ще е. Бих казала, че в момента поведението на неврохирурзите е значително по-адекватно, в смисъл, че в голям процент от случаите насочват за рехабилитация, като алтернатива на хирургията.
Пиша ви съвсем по форумски, знам че не  е колегиално, и не се увличайте да се питате при кого какъв метод е приложен, има кой да го мисли това Simple Smile

# 220
Ми те неврлозите това правят - торбата с хапчета и така ще е. Бих казала, че в момента поведението на неврохирурзите е значително по-адекватно, в смисъл, че в голям процент от случаите насочват за рехабилитация, като алтернатива на хирургията.
Пиша ви съвсем по форумски, знам че не  е колегиално, и не се увличайте да се питате при кого какъв метод е приложен, има кой да го мисли това Simple Smile

Много си права, Дренка. Peace

# 221
Дренка, колко силна може да е една балнеореакция? В смисъл възможно ли е след балнеолечение човек да е с по-силни болки от преди това и дали това е знак, че терапията е подействала?
Аз се завърнах преди два дни от Свети Мина на Бургаските минерални бани. Там отидох с тъпи болки, които първите три дни почти отшумяха. След това се завърнаха със стария интензитет до вчера. Днес се събудих доста скована и ме боли повече. Преди час взех Фламексин, засега не ме е облекчило.
Ако на някой му е интересно мога да разкажа за условията и процедурите.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 22:19 от lucky duck

# 222
Аз съм имала такава реакция след физиотерапия.
Наложи се отново да приемам волтарен.
После се оправих.

# 223
  • София

Аз се завърбах преди два дни от Свети мина на Бургаските минерални бани.

Ако на някой му е интересно мога да разкажа за условията и процедурите.

lucky duck, на мен ми е интересно. Би ли разказала?

# 224
Дева, благодаря ти!
Разбира се Simple Smile
Бях на Свети Мина 1 по НОИ. Като изключим реакцията съм много доволна от всичко: процедури, храна, условия, отношение.
Прегледа ме д-р Бойчева, страхотна е. Даде ми много насоки. Тя ми назначи и процедурите.
Имах водна гимнастика, луга, някакъв ток ( не запоних какъв. Аз бях правила януари и март интерферентен. Този бил по-остър с два "накрайника"). Това, което изброих се прави всеки ден. През ден ми редуваха перлена и кална вана.
Преди време тук бяхме обсъждали дали е противопоказано да се кляка във водата. Всеки ден имахме гимнастика в минерален басейн и почти всички рехабилитатори включваха в комплекса клякане. Изпълнява се със събрани пети и разтворени колене.

Последна редакция: нд, 29 май 2016, 22:17 от lucky duck

Общи условия

Активация на акаунт