Дискова херния - 13

• 131 855
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Като  чукнах на линка  за новия  вълшебен център , излезе  странна информация  :

"Обадете ни се за БЕЗПЛАТНА консултация, +359 2 492 5958, или се свържете с нас тук. Консултации могат да се правят онлайн, по телефона или лично."
От опит знам ,че такова  нещо  като  безплатно  НЕМА  Thinking .
Споделете  ако някой вече е ходил ! Ако се получи без операция , ще е ... Praynig Peace , не смея да си го представя !

# 196
Консултацията при американския доктор е безплатна,записах си час за 15 юни.Но след това диагностиката се заплаща 40лв.
Ако искате, може да добавим сайта на новата клиника на 1 страничка в темата.

# 197
А разбра ли какво влиза в диагностиката? В статията пише, че се прави рентген. Но моите хернии се видяха едва на ЯМР. Ако ще ме диагностицират само на база рентгеново изследване нячма смисъл да записвам час. Казала ли ако имаш скенер или ЯМР да го носиш?

# 198
Хайде и аз в групата. Диагностицираха ме с дископатия миналата седмица. Реших да отида на доктор след като в продължение на повече от 2 месеца имах болки в задната част на краката, започващи от глутеусите и продължаващи до прасците, все едно преминава ток. Ако трябва да съм по-точна чувството беше като постоянна мускулна треска. Кръст почти винаги ме е болял и дотолкова съм свикнала с болката, че дори не ми прави впечатление. Притесних се обаче след като болката се премести към краката и определено ми създава дискомфорт. Изписаха ми Etodin fort, Semax S, Solpadeine за болките и Fastum за мазане. Резултатът от рентгена на лумбални прешлени е: Подчертан лумбосакрален ъгъл. Въпреки лекарствата болките не спират, дори ми става и лошо понякога. Работата ми е свързана със седене по цял ден пред компютъра, а краката ме болят и не се трае. Забелязвам, че най-много ме боли и ми е дискомфортно докато седя. При ходене не усещам болка, даже се чувствам по-добре, но седенето е кошмар.
Предписанието на доктора освен изписаното лечение е да си слагам и колан Lombatech 852. Някой от вас ползвал ли е такива колани и има ли ефект?

# 199
.......
Предписанието на доктора освен изписаното лечение е да си слагам и колан Lombatech 852. Някой от вас ползвал ли е такива колани и има ли ефект?
Това все едно аз съм го писала  Laughing , с тази разлика ,че  след безкрайно  неуспешно  лечение с обезболяващи  , отидох при "магьосник" , той ми направи такъв масаж с изтегляне , че май  ме уреди с  хернията  ooooh!
Имам  два подобни колана , но по-леко блиндирани . Слагам ги  ,когато  трябва да седя по-дълго и когато съм с криза .
За работата с компютъра се наложи  да правя рационализации - работя права  /като в офис на мобилен оператор  Grinning/ или на една специална масичка  в леглото  https://www.google.bg/search?q=laptop+table+T8&espv=2&bi … QsAQIHA&dpr=1 .
Сега чакам отзиви за новата американска клиника / тук пуснаха линк/, защото  не мога  да тръгна да пътувам с тези  болки  при седенето .

# 200
И аз не смея да ходя при масажисти. Между другото като каза "магьосник" се сетих, че преди няколко месеца си взех ваучер за масаж-терапия при болки в кръста. Тогава терапевта ми каза, че "кръста ми е заминал", но след "масажа" имах болки в продължение на две седмици. Не се търпяха направо, та нищо чудно след тази терапия да съм се сдобила с хернията.

# 201
Rainbow Dust
Аз мойте ги поръчах от Германия за 24 евро 10бр. но вече ги има в България по 59лв. с безплатна доставка ето тук http://bg-fitness.com/discus-compositum-n-mit-kalmia-cena-59-lv- … kova-herniya.html  вчера се обаждах казаха, че ги имат налични.

И аз си поръчах от този сайт, но доставката не е безплатана. Laughing Само са уточнение. Peace
Днес ги чакам да пристигнат. И се чудя как да ги приемам- през ден или всеки ден?!...
И мускулно, или близо до мястото.Може би мускулно, защото имам болка в момента на мястото и малко си ме е шубе.

# 202
elenia
Здравей, аз си ги слагам мускулно. Приема зависи от състоянието ти в момента, ето тук: http://lokidefer.jimdo.com/2015/12/12/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D … 1%82%D1%83%D0%BC/ 
можеш да прочетеш инфо за дискуса пише и как се поставят и през какъв период. Това е за чистия вариант на Diskus compositum но схемата е същата като при Diskus compositum N mit-kalmia. Успех с лечението, ако има нещо питай.

# 203
  • София
И аз да споделя и да питам ( извинете, че се намесвам в средата на спор).
Моят кръст отказа след като 2 седмици не станах от стола на компа. За да облекча болката се свличах все по-надолу и надолу по стола докато една сутрин не останах надупена при опит да сляза от леглото, така ме и намериха от бърза помощ. Последва инжекция в Д-то. От тогава не седя. Дори в колата съм полулегнала. Работя с лаптоп ЛЕГНАЛА. Седящата позиция е много вредна особено при хора, които вече имат поражения ( при мен са от художсетвената гимнастика, стойките и упражненията).

И сега да питам за баща ми. Голям инат е със зверски болки в кръста и левия крак, ходи на Г с бастун от доста време. Предполага се спинална стеноза, отделно има 3 дискови хернии при л4 и5. Понеделник ще го водя при Стоев. Някакви препоръки? Ходихме в клиниката в Лозенец но там ни отказаха лечение защото има и бедрена става за смяна и кръста искат да го правят след смяната ( от пазене на десния крак с почупената става си е увредил другия+кръста)

# 204
elenia,
отваря нова клиника в Бг за гръбначни заболявания https://news.bg/health/u-nas-otvarya-vrati-edinstvena-po-roda-si … abolyavaniya.html
Надявам се да ни бъде от съществена помощ, аз съм решила следващата седмица да се обадя и да си запиша час.

А ето и сайта http://www.americanspinalclinic.com/?page_id=2907&lang=bg

Това пуснаха последно .
Аз се интересувам и от  клиниката "Гръбначен център" в сградата на V градска в София .Една колежка си е правила  там  нещо като лека операция  /вкарали са камерка през  прорез/ с инжекции , но има противоположни мнения   newsm78

# 205
elenia
Здравей, аз си ги слагам мускулно. Приема зависи от състоянието ти в момента, ето тук: http://lokidefer.jimdo.com/2015/12/12/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D … 1%82%D1%83%D0%BC/ 
можеш да прочетеш инфо за дискуса пише и как се поставят и през какъв период. Това е за чистия вариант на Diskus compositum но схемата е същата като при Diskus compositum N mit-kalmia. Успех с лечението, ако има нещо питай.
Искам да попитам тези,които си правят инжекциите Дискус от по-дълго време,на какъв период ги слагате профилактично?

# 206
И аз успях да си запиша час в новата клиника, при доктора американец! Прегледа бил безплатен, след това скенера е 40лв. (който е задължителен). Другата седмица ще разкажа, като мина.Да видим какъв е новият безоперативен метод при американците:) Аз съм с дискова херния от раждането (от преди 3 години) и имам засегнат нерв, на десния крак. Всички тонове лекарства, които изпих не помагат само облекчават болката временно. Най-гадното е силната болка нощем и конвулсиите на крака, сам се движи и не мога да го контролирам. Както бухал обикалям стаите за някой аналгин, но вече свана прекалено дълго време:( Ще пиша пак.

# 207
...Най-гадното е силната болка нощем и конвулсиите на крака, сам се движи и не мога да го контролирам.
И аз в началото имах много силни конвулсии на краката нощем,изписваха ми магнезий и нещата се успокоиха. И сега от време на време си го взимам профилактично.

# 208
...Най-гадното е силната болка нощем и конвулсиите на крака, сам се движи и не мога да го контролирам.
И аз в началото имах много силни конвулсии на краката нощем,изписваха ми магнезий и нещата се успокоиха. И сега от време на време си го взимам профилактично.

След последната  криза и аз започнах да  получавам крампи - ставам по  3-4 пъти през нощта  да се разхождам  със схаванине крака ooooh!
Пия  магнезий почти цял месец и крампите   доста  се разредиха   . Колко дълго  трябва да го взимам ?

# 209
  • София
elenia,
отваря нова клиника в Бг за гръбначни заболявания https://news.bg/health/u-nas-otvarya-vrati-edinstvena-po-roda-si … abolyavaniya.html
Надявам се да ни бъде от съществена помощ, аз съм решила следващата седмица да се обадя и да си запиша час.

А ето и сайта http://www.americanspinalclinic.com/?page_id=2907&lang=bg

Това пуснаха последно .
Аз се интересувам и от  клиниката "Гръбначен център" в сградата на V градска в София .Една колежка си е правила  там  нещо като лека операция  /вкарали са камерка през  прорез/ с инжекции , но има противоположни мнения   newsm78

Аз се отказах от там. Ще водя баща ми при шефа на ВМА неврология.

Магнезият най-добре се усвоява през кожата. Вземте си магнезиево олио от аптеката. През стомаха абсорбцията е минимална и само си давате парите.

Общи условия

Активация на акаунт