Дискова херния - 13

• 129 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Отказват и още как. На мен от здравен фонд ми отказаха, въпреки че е включено изследването в пакета. Платих си като поп.

# 526
Задължително се прави ЯМР (Как така ще отказват от Здравната каса при такива резултати, нека се аргументират! Имаше някакъв телефон, на който им звънях и ги тормозех.).
Благодаря за включването. Да, за съжаление, невроложката, при която ходих на прегледи в "Токуда", при второто ми посещение каза, че заявлението за ЯМР по каса е било отхвърлено, но можело малко по-нататък пак да се опита, пускайки ново заявление. Вече, ако и него ми го отхвърлят, наистина май няма да имам друг избор, освен да си платя, но какво да се прави... Rolling Eyes

Отказват и още как. На мен от здравен фонд ми отказаха, въпреки че е включено изследването в пакета. Платих си като поп.
Неприятно е, но няма как - явно това е единственото изследване, което дава 100% яснота в нашия случай. Sad

# 527
  • гр. София
Том Джери
Не бих те посъветвала да ходиш при Стоев, но това си е лично мое мнение! Тивчев баща се занимаваше с гръбнаци, доколкото знам синът се занимава със стави. Неврохирург се търси, ако има притиснат нерв. Според мен можеш да идеш при ортопед, но не претендирам, че съм права. За жалост не мога да ти препоръчам такъв, само при един ходи, държа се перфектно, но... после се покри като мишка и е лош спомен

# 528
  • гр. София
Момичета и момчета, борещи се за ЯМР по здравна каса... не зависи само от касата, а иот невролога ви - видях го с очите си! Здравна каса беше пратила брой разрешения, които не бяха поименни и невроложката реши за кой ДА и за кой НЕ.  Вече на база на тома инфо си търсете решения Wink

# 529
ppk_e, Благодаря, че се отзова. bouquet
Може ли да кажеш за Стоев? Чета и други неположителни отзиви и май се отказвам от него, въпреки че е в клиника специализирана по гръбнаци. Crossing Arms Предполагам, че ме насочват към неврохируг, защото проблемът ми се води от по-сериозните градуси и предполага евентуална операция.  Confused Пък, ако ще ходя на хирург, предпочитам да ми каже честно, а не да ме слага под ножа веднага, само защото е хирург (имам лош опит с хирурзи по други проблеми).
За Тивчев (явно е синът) гледах това видео - "специалист по травматология, гръбначна хирургия и ендопротезиране на големи стави". Но сега не е в Пирогов. За него и за проф. Стоков срещам само положителни мнения.
Ужас, в голяма обърквация съм, същевременно хвърлям и по едно око на специалистите в Токуда.  ooooh! #Crazy

# 530
Моля за съвет. Към кой специалист да се обърне човек с гръбн. изкривяване, по-сериозна степен за консултация в София? Толкова имена видях....ортопед ли, неврохирург ли? Искам точно мнение и без излишно тикане към операция...просто статут, бъдеща прогноза и тн. То е ясно, че трябва да се посетят поне 2-3ма, но с кого да започна? Не съм от Сф и всяко едно пътуване ми е разход. В гръбначния център ли да отида - доц. Стоев? Хубави мнения има и за проф. Стоков и д-р Тивчев. Rolling Eyes
Всяко едно мнение ще ми е от полза. Благодаря. bouquet

Не всяка сколиоза е показана за оперативно лечение. Степента на "сериозност", се измерва в градуси, оттам и терапевтичният подход е различен, на фона на системна рехабилитация, във всички случаи.
Необходимо е първо да се установи причината и степента на гръбначното изкривяване.  Нужните специалисти са ортопед и физиотерапевт.

# 531
Момичета и момчета, някой ползва ли специален ортопедичен стол и какво ще препоръчате?
Искам да поръчам за детето ортопедичен стол, но не мога да се ориентирам кои са добри.
На първа страница има линк към столове Спиналис. Някой поръчвал ли е такъв, откъде, цени?

# 532
Здравейте на всички дискоманяци. На 25 г. съм с ДХ на Л4-Л5 правиха ми озонова инжекция без резултат. Преди това 3-4 кризи за 4 години като само последната беше най-зле. Дексаметазон и мувалис само ме вдигнаха на крака от там нататък не съм пълноценен човек. Та на въпроса ИМА ли някой тук със СРЕДИННА херния. Защото скоро един неврохирург ме хвърли в тъча. Не съм бил годен за каквато и да е операция , а само за винтовери стабилизиращи гръбнака на цена 9000лв Като нямам други заболявания там Просто срединна херния-малка на ниво л4-л5. В момента си се движа нямам тръпнене на крака и т.н само тъпа болка в средата на кръста. И след 4-5 часа активност имам нужда да легна...и такъв човек като мен да му се слагат импланти и да ми махне целия диск, който се е запазил много. Ще търся други мнения не мога да приема това...Някой със срединна херния да каже.

# 533
Здравейте на всички дискоманяци. На 25 г. съм с ДХ на Л4-Л5 правиха ми озонова инжекция без резултат. Преди това 3-4 кризи за 4 години като само последната беше най-зле. Дексаметазон и мувалис само ме вдигнаха на крака от там нататък не съм пълноценен човек. Та на въпроса ИМА ли някой тук със СРЕДИННА херния. Защото скоро един неврохирург ме хвърли в тъча. Не съм бил годен за каквато и да е операция , а само за винтовери стабилизиращи гръбнака на цена 9000лв Като нямам други заболявания там Просто срединна херния-малка на ниво л4-л5. В момента си се движа нямам тръпнене на крака и т.н само тъпа болка в средата на кръста. И след 4-5 часа активност имам нужда да легна...и такъв човек като мен да му се слагат импланти и да ми махне целия диск, който се е запазил много. Ще търся други мнения не мога да приема това...Някой със срединна херния да каже.
Не знам каква е тази СРЕДИННА,моите са МЕДИАННИ, но съвета ми е да потърсиш още поне 2-3 мнения от лекари.

# 534
  • гр. София
Том Джери, Тивчев син е в болница Сердика. Стоев какво да ти кажа... Когато отидох се наслушах на идиотщини от невроложката им за което дадох 30 лв. После той сложи диска да го гледа, някой му звънна и през цялото време си говори по тел странични неща. Накрая без нищо да каже почна да пише рецепта. Да съм пиела 1 месец, ако нямало ефект низнам си каква инжекция в гръбначен стълб, ако нямало ефект -озон, ако нямало ефект операция... Ми мерси на такова държание и отношение, за което платих още 30, т.е. общо 60 лв на вятъра. Аз последно ходих при Наков в Токуда и останах очарована от отношение и загриженост

# 535
Наков прави на една съфорумка операция на шийна херния. Доволна беше, има мнения в старите теми. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=778753.msg28059472#msg28059472

# 536
Не знам каква е тази СРЕДИННА,моите са МЕДИАННИ, но съвета ми е да потърсиш още поне 2-3 мнения от лекари.
Да пише ми на ЯМР медианна. Той и вика явно срединна нз. Е на обикновенна медианна херния да слагам винтовери за 9000 е несериозно...Друг неврохирург ми каза, че тая херния не е за операция че е малка и,че още не съм хич за операция. Ще ида сега на карловски бани, после на лазетерапия и тогава чак ще обсъждам операция. Но и моята е МЕДИАННА така пише на ЯМР

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 22:18 от Симеон Илиев

# 537
  • На планетата земя
Медианна и срединна ДХ е едно и също,означава ,че е обърната към гръбначномозъчния канал.Моята е такава,само дето е още протрузия на диска(за сега)Ама както казваш,че по 4-5 часа издържаш,тоест не си на легло едва ли е за винтове работата чак.Мен ме посъветва неврохирурга да работя за мускулатурата,физиотерапия общо взето такива неща.

# 538
Медианна и срединна ДХ е едно и също,означава ,че е обърната към гръбначномозъчния канал.Моята е такава,само дето е още протрузия на диска(за сега)Ама както казваш,че по 4-5 часа издържаш,тоест не си на легло едва ли е за винтове работата чак.Мен ме посъветва неврохирурга да работя за мускулатурата,физиотерапия общо взето такива неща.
И на мене така най-вече кинезетерапия за мускулен пояс и бани. Не съм на легло даже сега дъня уиски в един бар,но все тая тъпа болка е с мен навсякъде Grinning Болнични съм само това ме мъчи, че след 4-5 часа искам да легна и седнал над 1-2 часа не мога да седя. Не съм пълноценен човек , но и това ще стане Simple Smile

# 539
И на мене така най-вече кинезетерапия за мускулен пояс и бани. Не съм на легло даже сега дъня уиски в един бар,но все тая тъпа болка е с мен навсякъде Grinning Болнични съм само това ме мъчи, че след 4-5 часа искам да легна и седнал над 1-2 часа не мога да седя. Не съм пълноценен човек , но и това ще стане Simple Smile

И мойта красота Л4_Л5 не ми позволява да седя повече от 1_2 часа. Затова намерих начин да стоя пред компютъра права с едно бар_столче за всеки случай или на специалната масичка за лаптопа в леглото  Peace

Общи условия

Активация на акаунт