Дискова херния - 13

• 129 621
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Успях да прочета това, ако вече сте информирани по този повод с е  извинявам,
но аз ни кога не бях чу вала за такова чудо. Мисля, че е добре обясне но
http://cityclinic.bg/bg/varna/procedures/regionalna-blokada-na-n … nervni-korencheta

Стискам палци и късмет Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Някой правил ли си го е това? Има ли доволни?

# 511
Мой близък си прави такива блокади преди 20 години, нямаше полза в дългосрочен план.

Това е стар метод. Naughty

# 512
Точно в Сити клиник ни го препоръчаха и за там имаме час. Незнам дали има ефект и дали има смисъл да го правим или да си продължим дискуса. Опитах се да намеря повече инфо и мнения за процедурата, но почти няма нищо в интернет.

# 513

Аз още чакам моите  Дискус , пишете  за  резултата  Peace Успех !
Eli_fen,  при мен дискуса даде добър резултат(като че ли  newsm78) Споделяла съм го тук, че на 5-тата инжекция получих адска болезнена реакция, след което от през ден ги засилих ударно- всеки ден и ми мина. Обаче забелязах, че след курса започнаха да ми "опъват" ахилесите и на двата крака и левия ми е леко отекъл вече месец и нещо. Веднага след Дискуса започнах с протоолетичните ензими от I HERB  и от тях не мога да споделя нещо кой знае колко похвално, само, че ми намаля апетита драстично, което в моя случай е супер! Embarassed В този период и една десетдневна физиотерапия направих  - лазер(като акопунктура, но без боцкане) и електрофореза. Упражнения по прдписание от фиозотерапевта и за сега съм без криза, но не и без болки  Mr. Green
Сега ми идва ред за втрори курс на Дискуса и се чудя, ако наистина дава някакви странични реакции дали да го взимам? newsm78 Ако ахилесите са ми бонус кум Дискуса, то какво да очаквам от втория курс инжекции?

# 514
Някой знае ли добър или поне нормален невролог в Бургас?

А между другото в много други държави се ходи на ортопед или неврохирург за нашия тип проблеми, невролог не се посещава.

# 515

НЕ! Не зная за такъв...

# 516
Така си и знаех ... дано някой все пак е чувал.

Ще отида при който и да е тогава колкото да ме ориентира какво да си снимам на ЯМР.

# 517
  • Бургас
По добре отидете на нервохирург.

# 518

Аз още чакам моите  Дискус , пишете  за  резултата  Peace Успех !
Eli_fen,  при мен дискуса даде добър резултат(като че ли  newsm78) Споделяла съм го тук, че на 5-тата инжекция получих адска болезнена реакция, след което от през ден ги засилих ударно- всеки ден и ми мина. Обаче забелязах, че след курса започнаха да ми "опъват" ахилесите и на двата крака и левия ми е леко отекъл вече месец и нещо. Веднага след Дискуса започнах с протоолетичните ензими от I HERB  и от тях не мога да споделя нещо кой знае колко похвално, само, че ми намаля апетита драстично, което в моя случай е супер! Embarassed В този период и една десетдневна физиотерапия направих  - лазер(като акопунктура, но без боцкане) и електрофореза. Упражнения по прдписание от фиозотерапевта и за сега съм без криза, но не и без болки  Mr. Green
Сега ми идва ред за втрори курс на Дискуса и се чудя, ако наистина дава някакви странични реакции дали да го взимам? newsm78 Ако ахилесите са ми бонус кум Дискуса, то какво да очаквам от втория курс инжекции?
Благодаря за инфото  bouquet Още не съм започнала с Дискуса , но  вероятността за нови болки  направо ме обезкуражава , вече нямам  сили  Crossing Arms

# 519

А между другото в много други държави се ходи на ортопед или неврохирург за нашия тип проблеми, невролог не се посещава.

Д-р Динева зад пицария Зорница.

# 520
В крайна сметка направихме процедурата за блокиране на коренчетата. Болките намаляха, но все още ги има. Съпругът ми е вече склонен и за операция. Незнам какво може да пробваме още.
Ще пробваме пак с дискуса. Каква е схемата на приложението?

# 521
Момичета, в търсене на отговори съм. Моля за вашето мнение, защото съм много объркана. Praynig

Преди около месец правих ЕМГ, като заключението от изследването е: "Десностранна Лумбо-сакрална Радикулопатия. Данни за предно-коренчева увреда на нива L4, L5 и S1 в дясно. Моторните отговори от м. Тибиалис Антериор декс., м. Екстензор Дигиторум Бревис декс. и м. Абдуктор Халуцис са снижени. При проксимална стимулация на н. Перонеус, е налице кондукционен блок. F-вълните при стимулация на н. Перонеус и н. Тибиалис се отвеждат в намален процент и с удължени латенции."

Като оплаквания имам единствено странно изтръпване и безчувственост в дясното бедро, които се проявяват най-силно по време на сън и непосредствено след събуждане, но след леко раздвижване - изчезват. Болка почти не съм имала - нито в кръста, нито в нерва на крака.

Невроложката, при която ходих, ми изписа "Милгамма" и "Агапурин", които приемам от около месец и половина, но не виждам никакво подобрение по отношение на изтръпването и безчувствеността. Sad Доколкото разбрах, заявлението за издаване на направление за ЯМР е било отказано...

Така че сега съм в малко патова ситуация. Решила съм, ако не успея да се сдобия с направление, да си платя ЯМР на лумбалните прешлени през септември, за да се види за какво иде реч.

Дотогава ми се иска да се опитам да си обясня за какво става въпрос. newsm78 Диагнозата, която написах в началото на поста си, на 100% за Лумбо-сакрална Дискова Херния ли говори? Възможно ли е да има и други, по-безобидни причини за тази Радикулопатия? Ако да, какви? Моля, който знае, нека поясни. Praynig

# 522
В крайна сметка направихме процедурата за блокиране на коренчетата. Болките намаляха, но все още ги има. Съпругът ми е вече склонен и за операция. Незнам какво може да пробваме още.
Ще пробваме пак с дискуса. Каква е схемата на приложението?
http://bg-fitness.com/discus-compositum-n-mit-kalmia-cena-59-lv- … kova-herniya.html

Discus Compositum N mit Kalmia са хомеопатични инжекции, които успешно се прилагат при различни видове дискова херния. Действието на продукта се изразява в подхранване на увредените тъкани и спомагане за тяхното по-бързо регенериране. Активните съставки в Discus Compositum N mit Kalmia имат детоксикиращ ефект в огнищата на костно-мускулната система и подобряват обменните процеси в засегнатият участък. Друг важен момент в действието на Discus compositum е, че подтикват имунната система да започне процес, в който разрушените клетки се регенерират.
Всяка опаковка Discus Compositum N mit Kalmia съдържа 10 инжекции(Достатъчни за един курс), които се поставят мускулно по схема
Първият курс от лечението трае 20 дни, като всяка инжекция се поставя през ден.
Вторият курс започва два месеца след приключването на първият и всяка инжекция се поставя през два дни.
Третият курс започва три месеца след това, като всяка инжекция бива поставяна през три дни
Поръчай директно на телефон 0884 938 645
 Доставяме до всяко населено място в България

# 523
Моля за съвет. Към кой специалист да се обърне човек с гръбн. изкривяване, по-сериозна степен за консултация в София? Толкова имена видях....ортопед ли, неврохирург ли? Искам точно мнение и без излишно тикане към операция...просто статут, бъдеща прогноза и тн. То е ясно, че трябва да се посетят поне 2-3ма, но с кого да започна? Не съм от Сф и всяко едно пътуване ми е разход. В гръбначния център ли да отида - доц. Стоев? Хубави мнения има и за проф. Стоков и д-р Тивчев. Rolling Eyes
Всяко едно мнение ще ми е от полза. Благодаря. bouquet

# 524
  • гр. София
Момичета, в търсене на отговори съм. Моля за вашето мнение, защото съм много объркана. Praynig

Преди около месец правих ЕМГ, като заключението от изследването е: "Десностранна Лумбо-сакрална Радикулопатия. Данни за предно-коренчева увреда на нива L4, L5 и S1 в дясно. Моторните отговори от м. Тибиалис Антериор декс., м. Екстензор Дигиторум Бревис декс. и м. Абдуктор Халуцис са снижени. При проксимална стимулация на н. Перонеус, е налице кондукционен блок. F-вълните при стимулация на н. Перонеус и н. Тибиалис се отвеждат в намален процент и с удължени латенции."

Като оплаквания имам единствено странно изтръпване и безчувственост в дясното бедро, които се проявяват най-силно по време на сън и непосредствено след събуждане, но след леко раздвижване - изчезват. Болка почти не съм имала - нито в кръста, нито в нерва на крака.

Невроложката, при която ходих, ми изписа "Милгамма" и "Агапурин", които приемам от около месец и половина, но не виждам никакво подобрение по отношение на изтръпването и безчувствеността. Sad Доколкото разбрах, заявлението за издаване на направление за ЯМР е било отказано...

Така че сега съм в малко патова ситуация. Решила съм, ако не успея да се сдобия с направление, да си платя ЯМР на лумбалните прешлени през септември, за да се види за какво иде реч.

Дотогава ми се иска да се опитам да си обясня за какво става въпрос. newsm78 Диагнозата, която написах в началото на поста си, на 100% за Лумбо-сакрална Дискова Херния ли говори? Възможно ли е да има и други, по-безобидни причини за тази Радикулопатия? Ако да, какви? Моля, който знае, нека поясни. Praynig
Според мен е дискова херния на посочените нива. Болка в кръста и крака не е задължително да има. Поне при мен е така, но не съм доктор. Задължително се прави ЯМР (Как така ще отказват от Здравната каса при такива резултати, нека се аргументират! Имаше някакъв телефон, на който им звънях и ги тормозех.).

Общи условия

Активация на акаунт