Дискова херния - 13

• 129 535
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Дописах предишния си пост. Peace

Ами, не, не е необходимо лекар да те праща. 300 лв. е, мисля, в "Токуда" ЯМР на лумбална област. И на доста други места предлагат.

В МЦ Спектър е 270 лв на зона и е хубаво, защото е отворен тип за такива клаустрофобици като мен Stuck Out Tongue Aко някой се интересува, препоръчвам!

# 601
Направо сериозно се замислям да отида и да си го направя, за да ми е сигурно и да знам Simple Smile 

Изобщо не се чуди, ами направо тичай. Simple Smile Аз съм в много подобно положение на твоето - след ЕМГ се установи, че имам проблеми със същите прешлени, с които и ти. Съвсем наскоро разбрах за тези мои здравословни "красоти". Все още не съм минала на ЯМР, защото веднъж вече отказаха да ми издадат направление, а ми се искаше да мина по каса, и сега (септември) ще пробвам пак. Ако и този път не стане, ще си платя, къде ще ходя. Simple Smile

# 602
  • София
Направо сериозно се замислям да отида и да си го направя, за да ми е сигурно и да знам Simple Smile 

Изобщо не се чуди, ами направо тичай. Simple Smile Аз съм в много подобно положение на твоето - след ЕМГ се установи, че имам проблеми със същите прешлени, с които и ти. Съвсем наскоро разбрах за тези мои здравословни "красоти". Все още не съм минала на ЯМР, защото веднъж вече отказаха да ми издадат направление, а ми се искаше да мина по каса, и сега (септември) ще пробвам пак. Ако и този път не стане, ще си платя, къде ще ходя. Simple Smile
Аз за съжаление съм с прекъснати осигуровки и затова ще ми се наложи да си плащам. Съчувствам ти просто ... дано успееш с направление. И на теб ли проблемите са ти с краката, какви са ти симптомите? Питам, защото аз с тези смесени симптоми в краката хората около мен ми наизмисляха какво ли не и аз взех да се шашкам Simple Smile Междудругото кръста почти не ме боли, повече са ми проблемите с крайниците. По какъв начин се лекуваш?

# 603
  • София
Момичета, сега гледах за тези упражнения на Макензи, още от днес ще ги пробвам, благодаря!
Ще пиша като мина на ямр. Благодаря за съветите!
Бъдете здрави :-*

# 604
  • гр. София
vencho82, считам, че иглотерапията и хомеопатията не са безвредни. И от двете съм си страдала. Може би трябва да се попадне на добър специалист, но аз нямах този късмет и не бих рискувала отново. Това не може да бъде основно лечение и покрай това губиш ценно време за важните неща.

# 605
  • София
vencho82, считам, че иглотерапията и хомеопатията не са безвредни. И от двете съм си страдала. Може би трябва да се попадне на добър специалист, но аз нямах този късмет и не бих рискувала отново. Това не може да бъде основно лечение и покрай това губиш ценно време за важните неща.
Благодаря ти, Jenist!
Просто в един момент човек се отчайва от ходене по доктори, всички за съжаление сме го изпитвали и е нормално да търсим облекчение и по други начини, особено след натъпкване с лекарства инжекции и т.н. Но наистина е важно да се попадне на добър специалист във всяка една медицина.

# 606
Венчо, щом можеш направи ЯМР. Неврологът, който поставя диагноза ДХ на база рентген аз бих го сменила  Peace

# 607
  • гр. София
Vencho82, за слабост в краката на мен ми помага магнезий 243, 10 дни. Диагноза за ДХ и определяне на подхода за лечение се прави на база ЯМР. Другото е само предположения и догадки.  Не се притеснявай, а само действай. Всички минаваме през това, ще се подкрепяме.

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 19:58 от Jenist

# 608
  • София
Vencho82, за слабост в краката на мен ми помага магнезий 243, 10 дни.
Мерси, ще пробвам  bouquet

# 609
  • София
Венчо, щом можеш направи ЯМР. Неврологът, който поставя диагноза ДХ на база рентген аз бих го сменила  Peace
Алечка, уж е много добър диагностик и първо направи ЕМГ, после рентген и каза няма да даваш пари за ЯМР сега, но мен си ме гризе отвътре Simple Smile

# 610
Ами как така няма да даваш пари? Имаш оплаквания и нямаш нужната диагностика - естествено е че трябва. Аз ходих в Пирогов - 290 лв е за лумбалната област. Резултатът излезе за 15 минутки след изследването.

# 611
  • София
Ами как така няма да даваш пари? Имаш оплаквания и нямаш нужната диагностика - естествено е че трябва. Аз ходих в Пирогов - 290 лв е за лумбалната област. Резултатът излезе за 15 минутки след изследването.
Аз съм ходила в един МЦ Спектър, отворени са, не тръбовидните и мисля там пак да отида, беше 270 лв на зона. Ще се опитам да се класирам другата седмица.
Успокоихте ме, че не съм кукнала да си настоявам за ЯМР Grinning  Hug

# 612
Аз съм ходила в един МЦ Спектър, отворени са, не тръбовидните и мисля там пак да отида, беше 270 лв на зона. Ще се опитам да се класирам другата седмица.
Успокоихте ме, че не съм кукнала да си настоявам за ЯМР Grinning  Hug
Само за Спектър да те предупредя - апаратът в 30-та поликлиника е под всякаква критика като качество на заснемане. Този в Парк хотела бил добър. Инфото е от моя приятелка лекар, която разчита такива изследвания в работата си, тоест е компетентна да се изкаже и и имам доверие. В Токуда е 280 лв ЯМР.

# 613
  • София
Успокоихте ме, че не съм кукнала да си настоявам за ЯМР Grinning  Hug
Само за Спектър да те предупредя - апаратът в 30-та поликлиника е под всякаква критика като качество на заснемане. Този в Парк хотела бил добър. Инфото е от моя приятелка лекар, която разчита такива изследвания в работата си, тоест е компетентна да се изкаже и и имам доверие. В Токуда е 280 лв ЯМР.
Аз точно на този при Парк хотел Москва съм ходила Simple Smile Благодаря за полезното инфо

# 614
Вярно е, че всеки добър диагностик ще каже, че най-вероятно е ДХ. И моят така каза. Но все пак когато лечението не даде резултат ме прати на ЯМР, за да прецени следващите си действия. При мен се оказа, че имам 3 броя. "Проблемната" беше много върла, коренчето беше силно притиснато и реално нямаше как да се освободи и съответно аз да се оправя. Ако не ме беше пратил на ЯМР щеше да си ме тъпче с лекарства (защото е невролог все пак) и да ме праща на бани, а аз ефект нямаше да почувствам. Когато ми видя снимките ме прати на неврохирург и на операция.
С което не искам да кажа, че всяка херния задължително трябва да се оперира, а, че за точна диагностика и последващ план за лечение е необходимо образно изследване. По мое мнение ЯМР, защото при мен скенера изтърва 2 от 3  Laughing (вероятно са снимали малки срезове, не знам)

Общи условия

Активация на акаунт