Дискова херния - 13

• 129 548
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Това дали предлага адекватно лечение, пък и по каса??!!
http://skener.news/2016/08/15/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0% … 1%81%D0%BA%D0%BE/
На някой попадала ли му е тази информация?

# 586
Това дали предлага адекватно лечение, пък и по каса??!!
http://skener.news/2016/08/15/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0% … 1%81%D0%BA%D0%BE/
На някой попадала ли му е тази информация?
То първо не е лечение, а диагностика, второ е много стар и използван метод - ЕМГ - има го във всяка по-голяма болница и да - поема се и от касата. Но и да си платиш е някъде към 50 лв.

# 587
  • София
Привет на всички Simple Smile включвам се и аз по темата с молба за съвет ... след ходене по мъките няколко месеца и съмнения за какво ли не с ЕМГ и рентген ми беше поставена диагноза ДХ на ниво L5-S1. Имам страшно радикулитно възпаление на нервите на двата крака, което ме побърква и двата невролога, при които ходих го отдадоха на ДХ. Минах курс на инжекции с озон в комбинация с Афламил таблетки и Мидокалм. Имах някакво минимално подобрение за известно време, но сега болежките се върнаха. Някой имал ли е подобно нещо - парене, вибрации, скованост на мускулите, потрепване и болка - всичко това на краката и ако да как сте се преборили? Правила съм кръвни изследвания, както и за TSH, ЯМР на глава, защото имаше съмнение за МС и накрая се стигна до ДХ. Чудя се вече как да постъпя, ще се радвам на съвет от Ваша страна Simple Smile
P.S. Посъветваха ме да пробвам с хомеопатия и иглотерапия, някой пробвал ли е?

# 588
Съгласна съм с това, първата криза я получих след йога лагер, където по 4 часа на ден имахме практика. И аз съм си свалила някои упражнения, но не смея самоволно да  ги изпълнявам, общо взето внимавам и слушам сигналите на тялото си. Използвам случая и тук да попитам - искам да пробвам с Дискуса, но дори да намеря инжекциите, категорично не смея сама да си ги поставям. Може ли да ме упътите кой лекар в София може да ми ги постави, че тези, при които питах казаха да не се занимавам с глупости (е, те са алопати, естествено е). Но имам и хомеопат, който пък е класически и не работи с инжекции и полипрепарати. Та, ползвал ли е някой услугите на лекар, който ги поставя тези инжекции, поне да пробвам дали ще имат ефект при мен.
Всяка една медицинска сестра може да ви прави Дискус-а мускулно.

# 589
Ами може да ви звучи тъпо, но не познавам мед-сестри, а когато се наложи да слагам предписани инжекции в една поликлиника ми поискаха рецептата да видят дали са ми назначени, така че не е проста работата. Та затова исках някой, който работи с препарата, той да ми го и постави. Ще питам физиотерапевти или пък като ходя в Павел баня някой да ме упъти.

# 590
  • гр. София
vencho82, имаш ли пареза на краката? ЕМГ?

# 591
  • София
vencho82, имаш ли пареза на краката? ЕМГ?

Ами в началото имах ужасна скованост, все едно ми опъваха мускулите с ластик и едва ходих. Правих ЕМГ, резултата е следния : ЕМГ данни за коренчово дразнене на ниво L5-S1 двустранно. Запазена скорост на провеждане по двигателните влакна на перонеалните тибиални нерви двустранно.

# 592
  • гр. София
Според мен добър вариант е Павел баня, 1 курс на санаториум. След това ежедневно специализирани упражнения. Казват, че в такива случаи иглотерапията може и да помогне, но аз лично се влоших от такова лечение.

# 593
Венчо, според мен ЯМР или поне скенер и от там вече добър невролог или/нервохирург, зависи от резултатите.
Майка ходи на иглотерапия, доволна беше. Балниолечението също е опция.
Аз бях така с левия крак. На моменти толкова ме болеше, че исках да го отрежа... Дори накрая кръста почти не ме болеше, но кракът ме скъсваше, беше започнал и да отънява (на физиотерапията ми ги мериха и двата).

За упражненията и начина на живот съм писала многократно и това продължава да бъде основната ми теза. Ако някой ми беше казал да правя упражнения след първото схващане, вероятно нямаше да добутам до операция. И съм ви разказвала как след едно схващане (след операцията, от другите хернии) се изправих точно за един ден с упражненията на Макензи. С лекарства и лежане ми отнемаше 2 седмици...
Факт е, че никой лекар, обаче никога не ми е казвал да правя упражнения. Единствено след операцията физиотерапевтката в болницата ми показа какви упражнения да правя, а неврохирургът каза, че имам нужда от много ходене. За упражненията в период на болка всеки решава за себе си, аз не бих се наела да препоръчвам нещо. Обаче когато не боли за мен е задължително да има някакъв спорт - на кой каквото му понася - плуване, водна аеробика (аз ходя и ми действа супер добре), йога (внимателно подбрана), пилатес...  

# 594
  • София
Според мен добър вариант е Павел баня, 1 курс на санаториум. След това ежедневно специализирани упражнения. Казват, че в такива случаи иглотерапията може и да помогне, но аз лично се влоших от такова лечение.
Jenist, ами аз малко съм предубедена към иглотерапията, още повече, че имам страх и от игли... Пробвала ли си с хомеопатия? И при теб ли е било толкова сериозно изразено в краката? Аз вече се отчайвам, защото не водя пълноценен живот, на 34 год съм и дори ми е почти непосилно да работя Sad

# 595
  • София
Венчо, според мен ЯМР или поне скенер и от там вече добър невролог или/нервохирург, зависи от резултатите.
Майка ходи на иглотерапия, доволна беше. Балниолечението също е опция.
Аз бях така с левия крак. На моменти толкова ме болеше, че исках да го отрежа... Дори накрая кръста почти не ме болеше, но кракът ме скъсваше, беше започнал и да отънява (на физиотерапията ми ги мериха и двата).

За упражненията и начина на живот съм писала многократно и това продължава да бъде основната ми теза. Ако някой ми беше казал да правя упражнения след първото схващане, вероятно нямаше да добутам до операция. И съм ви разказвала как след едно схващане (след операцията, от другите хернии) се изправих точно за един ден с упражненията на Макензи. С лекарства и лежане ми отнемаше 2 седмици...
Факт е, че никой лекар, обаче никога не ми е казвал да правя упражнения. Единствено след операцията физиотерапевтката в болницата ми показа какви упражнения да правя, а неврохирургът каза, че имам нужда от много ходене. За упражненията в период на болка всеки решава за себе си, аз не бих се наела да препоръчвам нещо. Обаче когато не боли за мен е задължително да има някакъв спорт - на кой каквото му понася - плуване, водна аеробика (аз ходя и ми действа супер добре), йога (внимателно подбрана), пилатес...  
Алечка, благодаря за поста. Аз се опитвам да правя йога в легнало положение, намерила съм щадяща специално за гръбнак и кръст, относно упражненията никой лекар не ми каза какви да правя, само ме предупредиха, че масажите и загряването са противопоказни. Ще потърся за тези упражнения на Макензи. Мислех и аз за ЯМР на кръста, но последно невролога ми каза, че нямало нужда... аз се замислям на своя глава да отида и да си направя някъде, дали става без талон от лекар или направление? Смисъл да си запишеш час и да минеш?

# 596
Мислех и аз за ЯМР на кръста, но последно невролога ми каза, че нямало нужда... аз се замислям на своя глава да отида и да си направя някъде, дали става без талон от лекар или направление? Смисъл да си запишеш час и да минеш?

Става, разбира се, но е платено. Около 300 лв. е на зона, подразбрах.

За мен е странно, че са ти поставили диагноза ДХ, само на базата на ЕМГ и рентген. Shocked При мен и двете лекарки изобщо не искаха да дават предположения за какво може да иде реч, защото споменаха, че без ЯМР нищо не може да се твърди със сигурност. Много важно изследване е. Peace

# 597
  • София
Мислех и аз за ЯМР на кръста, но последно невролога ми каза, че нямало нужда... аз се замислям на своя глава да отида и да си направя някъде, дали става без талон от лекар или направление? Смисъл да си запишеш час и да минеш?

Да, аз толкова платих, когато правих на главен мозък, но тогава бях с талон от невролога и ми го искаха, затова мислех, че някой трябва да те прати, макар и платено.

# 598
Дописах предишния си пост. Peace

Ами, не, не е необходимо лекар да те праща. 300 лв. е, мисля, в "Токуда" ЯМР на лумбална област. И на доста други места предлагат.

# 599
  • София

За мен е странно, че са ти поставили диагноза ДХ, само на базата на ЕМГ и рентген. Shocked При мен и двете лекарки изобщо не искаха да дават предположения за какво може да иде реч, защото споменаха, че без ЯМР нищо не може да се твърди със сигурност. Много важно изследване е. Peace
Да, и на мен ми е странно, че не ми искаха. Първо ме пратиха на глава, заради съмнение за МС, но Слава Богу след като се отхвърли решиха, че няма смисъл. Направо сериозно се замислям да отида и да си го направя, за да ми е сигурно и да знам Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт