Дискова херния - 13

• 131 475
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • На планетата земя
А дали мога да си взема направление за скенер по здравната каса? Имам здравна застраховка към здравно осигурителен фонд, но току що ме уведомиха, че скенерът не влиза в пакета и трябва да го плащам.

Невролога трябва да ти издаде направление за скенер.

# 91
Ако няма, да ти даде за хоспитализация, по пътеката се полага.

# 92
Появяввам се тук преди всичко като лекар, не за да ви влизам в тона. И моля, в такъв случай, не ми пращайте лични съобщения с въпроси, касаещи местоработата. Simple Smile

# 93
Появяввам се тук преди всичко като лекар, не за да ви влизам в тона. И моля, в такъв случай, не ми пращайте лични съобщения с въпроси, касаещи местоработата. Simple Smile

Да, но хората си искат да ги лекуват форумци пък! Crossing Arms
Аз също мога да дам компетентно мнение по някои въпроси , но си трая и си чета.....да не е и мен да нападнат.

# 94
  • София

Лекар физиотерапевт, а не невролог или неврохирург,
пишещ във форум, а не лично преглеждащ пациента.
Изглежда ми като достатъчно основание и ти да не си
толкова категорична и груба в изказванията си.
Защото звучат някак по принцип мненията ти, а знаем
че в медицината 1+1 не е равно на 2. Така че вярно
наблегни на личните прегледи, а не на хокането на
пациенти във форума. А ако идеята ти е просто чесане
на пръстите по клавиатурата, разбирай заяждане, това
вече е друга работа.  Laughing

Аз също мога да дам компетентно мнение по някои въпроси , но си трая и си чета.....да не е и мен да нападнат.

Лия, никога никой в темата не е отказвал компетентно
мнение. Въпросът е под каква форма се поднася то.  Peace

# 95
Скрит текст:

Лекар физиотерапевт, а не невролог или неврохирург,
пишещ във форум, а не лично преглеждащ пациента.
Изглежда ми като достатъчно основание и ти да не си
толкова категорична и груба в изказванията си.
Защото звучат някак по принцип мненията ти, а знаем
че в медицината 1+1 не е равно на 2. Така че вярно
наблегни на личните прегледи, а не на хокането на
пациенти във форума. А ако идеята ти е просто чесане
на пръстите по клавиатурата, разбирай заяждане, това
вече е друга работа.  Laughing

Лия, никога никой в темата не е отказвал компетентно
мнение. Въпросът е под каква форма се поднася то.  Peace

Не защитавам Дренка първо държа да си кажа. По санаториумите, болниците за рехабилитация и т.н лекарите, които преглеждат са физиотерапевти.

# 96
Аз съм видяла помощ точно от лекар физиотерапевт, не от невролог.
Невролозите освен да ти предпишат лекарства, друго не правят.
Аз вече наизуст си знам терапията, мога и без да ходя на преглед.
Но мануалната терапия, извършена от лекар, наистина ме облекчава.
Не нападайте Дренка! Peace
Тя и мен ме скастри, не ѝ се сърдя, не съм знаела това, което ми обясни.

# 97
Аз пък да ви разкажа нещо интересно. Днес ми правиха ЯМР отново и се оказа, че за 6 месеца, фрагментът ми се е редуцирал значително и от огромен фрагмент с опоменати размери, сега пише, че имам малък фрагмент, като няколко пъти е опоменато значителното му редуциране спрямо предния ЯМР. Чел съм, че е възможно, но не съм вярвал, че ще ми се случи и то в период на сериозни кризи и за такова кратко време.

# 98
О, извинете, София, ще си скъсам дипломите, във ваше присъствие!
Благодаря на Лия, свикнала съм да ме обиждат, и пак да помагам.
Успех на всички, в лечението с таблетки, билки, легла и скенар терапии!

# 99
Аз пък да ви разкажа нещо интересно. Днес ми правиха ЯМР отново и се оказа, че за 6 месеца, фрагментът ми се е редуцирал значително и от огромен фрагмент с опоменати размери, сега пише, че имам малък фрагмент, като няколко пъти е опоменато значителното му редуциране спрямо предния ЯМР. Чел съм, че е възможно, но не съм вярвал, че ще ми се случи и то в период на сериозни кризи и за такова кратко време.
Hug Поздрав ! Как го постигна ?

# 100
  • Варна
Страхотна новина Азкор ! Би ли споделил подробности ?
Дренка, аз съм доволна от скенар терапията ! Върна силата в ръцете ми .

# 101
Здравейте

Можете ли да ми препоръчате медикаменти, добавки или терапии, които да могат да помогнат за възстановяване на увредени нервни коренчета?
Имам стара дискова херния на L5-S1, която не е за операция, но явно дразни и възпалява нервните коренчета, като предизвиква симптоми в ходилата ми - скованост, слабост, непохватност.
В момента нямам болка, така че не се интересувам от болкоуспокояващи или противовъзпалителни, а нещо което да помага за регенерация на нервните коренчета или за предпазването им...
Невролога ми предписа Лирика, но прочетох много лоши неща за това лекарство...

Благодаря предварително

# 102
Христос Воскресе момичета и момчета! Да сме живи и здрави и с по-малко болки!!!
Браво Азкор! И аз съм чувала,че свободен фрагмент тялото го разгражда! Същото правят и протеолитичните ензими. Успех ти желая,съвсем да изчезне!

# 103
Добро утро! Нищо по - различно не съм правил, правя редовно упражнения, един път седмично плувам, гледам когато имам време да практикувам бързо ходене. Не съм вземал ензими никога, но през последната половин година приемах витамин К2 (от соево натто). Не знам дали той не е оказал някакво влияние. Основната му функция е да отвежда калция на правилните места, респективно по - доброто му освояване. Но аз преди тези 6 мес. не съм имал доказан фрагмент, възможно е тялото ми просто така да работи  newsm78

# 104
Можете ли да ми препоръчате медикаменти, добавки или терапии, които да могат да помогнат за възстановяване на увредени нервни коренчета?
Невролога ми предписа Лирика, но прочетох много лоши неща за това лекарство...
Попитай лекаря или фармацевта си за Milgamma N и Босвелия.

Ако трябва да пия отново Лирика, по-скоро бих се отказала от лечение.... Най-бруталното и кошмарно лекарство, което някога съм приемала. От 1/2 таблетка щях да хвърля топа... Tired

Общи условия

Активация на акаунт