Дискова херния - 13

• 131 840
  • 748
  •   2
Отговори
# 240
Радвай се, защото мен преди операцията повече ме болеше левият крак, отколкото кръста... Идвало ми е на моменти да го отрежа  Laughing

И баща ми е така. Ти къде се оперира и по кой метод?

Във ВМА преди 3 години, класическа операция.

# 241
Колко дни мога да пия прахчета Фламексин? В момента взимам веднъж дневно цяла доза.

# 242
  • Бургас
Миналата година неврохирург ми ги предписа за 20 дни .

# 243
Колко дни мога да пия прахчета Фламексин? В момента взимам веднъж дневно цяла доза.

10, максимум. E, то  може и с години, ако ще експериментираме, както и с кортикостероидите.
Физикалната аналгезия е успешна и уникална алтернатива на медикаментозното обезболяване, дано повече от вас лично се убедят в това. И временното влошаване на състоянието не бива да ви отказва от лечението, тук отчитам грешка основно на физиотерапевта, те хората могат да си твърдят какво ли не. Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 22:53 от Дренка

# 244
Благодаря ви  Grinning
Предполагам, ако ми подействат по-бързо може и по-малко от 10 дни. Аз половин час преди прахчето пия Еманера за предпазване на стомаха, че преди имах гастрит и не ми се експериментира.

# 245

Физикалната аналгезия е успешна и уникална алтернатива на медикаментозното обезболяване, дано повече от вас лично се убедят в това. И временното влошаване на състоянието не бива да ви отказва от лечението, тук отчитам грешка основно на физиотерапевта, те хората могат да си твърдят какво ли не. Simple Smile

[/quote] Дренка ,аз когато съм имала болки и съм искала да ме изпрати на физиотерапия,невроложката ми е казвала,че първо трябва да съм на НСПВР да спре болката и чак тогава ме праща.Според вас може ли да се започне физиотерапията веднага,въпреки че има силни болки?

# 246
И мен /при  вече 10 г.  ми опит с ДХ /  невролозите  първо  хубаво ме надрусват  с противовъзпалителни , а чак след това ме изпращат на физиотерапия .
Сега пак ще чакам  7-8 дни след последното хапче  и ще хода на преглед и за талон за физиотерапия .

# 247
Аз, когато лежах в неврология имах и процедури във физиотерапията. После веднага още 10 дни там. И преди това съм правила физиотерапия с болки и докато съм на лекарства. Замислихте ме...
Дренка, как е редно според теб?

# 248
Проблемът с физиотерапията е, че някой трябва да те "прати", като този някой обикновено има бегла представа, нищо че е лекар, хем невролог или ревматолог, ортопед или джи пи. Затова спрях да се ядосвам, че пациентите ми пристигат  неуточнени и с мотива, че не им се обикаля по лекари, за да ги прегледат през дрехите и отпратят с рецепта. Затова не спирам да се боря с това пренебрежително отношение към специалността, и то от колеги, което рефлектира и сугестира и пациентите.
Болката успешно се купира само с физиотерапия, но уточнявам, всичко е в ръцете на физиотерапевта Simple Smile, и  има изключения, разбира се.

# 249
Момичета, здравейте отново ! Това е резултата от ЯМР на мъжа ми :
Професорът от Токуда му е казал, че е за операция. Ще отидем на още едно мнение, но той не е много обнадежден, че ще чуе нещо различно. На 32 години е. Бихте ли ми споделили какви са потенциалните опасности от такава операция?

# 250
Каквито са и опасностите на всяка операция - инфекция и усложнения по време на операцията, проблеми с упойката, нараняване на мускули, на нервите или каналчето, също има и риск нещата да не се оправят дори с операцията - ако се е получило някое усложнение или има нещо непредвидено.

Все пак като цяло тази операция не е сложна или необичайна, вероятността за усложнения не е голяма. Мен ме оперираха на малко под 30 години, бях дълго време с болки и проблеми по крака, всичко изчезна почти веднага след като се събудих от упойката. Беше голямо облекчение. Според мен, независимо от риска, който идва с всяка операция, ако се е стигнало до там - да се прави за да минава.

# 251
Аз се оперирах на 26. Твърдо бях решила. Все пак е добре да обсъдите рисковете с лекаря, който ви лекува. И макар, че на мен операцията ми реши проблема все пак си иска пазене, защото, поне при мен, кръста си остана слабо място. ..

# 252
Ще отиде на още едно мнение, но предполагам ще му кажат същото.

# 253
 Аз отидох на скенер и се оказа, че имам протузия на всички нива, като се почне от L2-3 до ниво L5 - S1 - на всички пише данни за циркумферентна протузия на диска. Без данни за компресия на коренчета. Не знам дали го описвам правилно, цитирам какво пише на епикризата, която ми дадоха. Та, преди малко бях при невроложката, която ме следи и тя твърди, че положението ми не е розово, не било дискова херния, но това, че имало протузия на всички нива хич не било добре. Значи аз от две години имам проблеми с болки в областта на яйчника , които се изнасят и към кръста, заради които обиколих де що има гинеколог в столицата без резултат. Та , според невроложката проблемите ми идвали изцяло от кръста. Изписа ми да пия би профенид сутрин и вечер, направо не знам дали да го почвам, имам и гастрит. Болката не е като да не мога да се движа, но е общо взето постоянна, понякога се засилва и е много неприятна. Дали е удачно да продължавам да пия НСПВС, всъщност аз приемах няколко дни диклофенак, но го спрях, тъй като нито болката ми мина, нито нищо, само дето си обострих гастрита. Според невроложката трябвало да се пие малко по-дълго, за да има ефект някакъв и след това да ходя на физиотерапия. Не знам какво да правя вече и аз.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 15:41 от Pretty woman...

# 254
Pretty woman... , и аз съм с такава диагноза, дори според невроложката едната протрузия, даже двете, са си хернии, но от скенера така са ги записали.
Профенид аз ползвам само на свещички.
Не искам да си съсипвам стомаха с НСПВС.
И да, може и да не ти мине с един курс.

След това задължително на физиотерапия, ще имаш полза.

Общи условия

Активация на акаунт