Дискова херния - 13

• 129 665
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
........................ Но пък се интересувам от качествена услуга. В тази връзка някой ползвал ли е балнеопакетите на Севтополис или Диана мар и заслужава ли си по-високата цена?
Моя приятелка беше в "Севтополис", 10 дни, около 1000 лв. Определено е доволна от обслужването и грижите на мед. персонал. Всичко е било много точно, така както е описано и в рекл. листовки.
Много ти благодаря за отзива. Всъщност цената сега е малко по-височка за пакета, но ме интересуваше качеството на услугата, защото не отивам на курорт за кеф, а да получа помощ. Ще се свържа с тях за резервация. Междувременно ще опитам нещо в София амбулаторно след работа ако е възможно, видях че препоръчвате тук някои болници и кабинети за рехабилитация.

# 481
Малко встрани от темата е питането ми, но имам нужда от насоки, а тук сигурно все някой ще знае. Може ли на българския пазар да се намери качествен ергономичен стол на ниска цена? Например, около 100 и нещо лв. Всички, които разгледах онлайн, са от порядъка на няколкостотин или дори хиляди лв. Confused Имам проблеми с кръста (тепърва ще правя още изследвания), но междувременно ми трябва качествен стол за пред компютъра вкъщи, който да не ме натоварва допълнително. Благодаря!

# 482
От вчера ме боли лявата ябълка. Tired
Подозирам, че пак е от ДХ.

Дренка, дали ще се оправя и без мануална терапия? Rolling Eyes
Че моята лекарка е в отпуск до 15.08. и не знам къде другаде да ходя? ooooh!

# 483
Малко встрани от темата е питането ми, но имам нужда от насоки, а тук сигурно все някой ще знае. Може ли на българския пазар да се намери качествен ергономичен стол на ниска цена? Например, около 100 и нещо лв. Всички, които разгледах онлайн, са от порядъка на няколкостотин или дори хиляди лв. Confused Имам проблеми с кръста (тепърва ще правя още изследвания), но междувременно ми трябва качествен стол за пред компютъра вкъщи, който да не ме натоварва допълнително. Благодаря!
На мен никакъв стол не ми помогна и накрая си взех  тази масичка  www.google.bg/search?q=laptop+table+T8&espv=2&biw=1279&a … QsAQIHA&dpr=1
и  си бачкам  на леглото , но съм на частна практика и мога да си го позволя  Laughing

# 484
Изглежда много симпатична тази масичка, с футуристичен дизайн. Laughing И аз работя от вкъщи. Проблемът е, че не ми е удобно да лежа почти по цял ден. Все още не знам с точност какво ми е, но от лежането и съня едното ми бедро постоянно изтръпва, та явно позата в легнало положение не е най-подходящата за мен. Диагностицираха ме с лумбо-сакрален радикулит засега, трябва да ходя и на ЯМР. А и ще ме хванат лудите, ако лежа цял ден. Crazy

# 485
Изглежда много симпатична тази масичка, с футуристичен дизайн. Laughing И аз работя от вкъщи. Проблемът е, че не ми е удобно да лежа почти по цял ден. Все още не знам с точност какво ми е, но от лежането и съня едното ми бедро постоянно изтръпва, та явно позата в легнало положение не е най-подходящата за мен. Диагностицираха ме с лумбо-сакрален радикулит засега, трябва да ходя и на ЯМР. А и ще ме хванат лудите, ако лежа цял ден. Crazy
За стол и при пътуване слагам това   http://olx.bg/ad/nova-ortopedichna-ergonomichna-podlozhka-za-gra … obil-ID5lkTV.html , а в къщи  стационарния компютър е повдигнат  и често работя и права  Wink

# 486
Аз пък си купих лумбална възглавница за стола в офиса от мемори пяна и поставка за краката. Искам да си подобря малко ергономията на работното място, че беше ужас. Обмислям да си взема и топката, която препоръча Дренка в предишната тема като тип офис стол, обаче още не смея, 8 часа така без опора за кръста и ръцете май няма да ми е удобно, поне в началото. Иначе от лумбалната възглавница съм доволна, тя приема формата на гърба, но същевременно и подпира. Само дето малко запарва сега  в горещините.

# 487
Благодаря за предложенията, момичета. bouquet Само да дойде началото на август и отивам на шопинг за лумбални придобивки. Mr. Green

# 488
Здравейте! Виждам, че е изписано много по темата тук. Аз се включвам с питане, да ме насочите какво да правя. От около 2 години имам проблеми с гърба. Не знам дали е дискова херния, но подозирам. Усещам си гръбнака като набит надолу, самата болка е някъде около централната част на гръбнака. Усещането ми е, че съм носила тежко цял ден на гръб. А няма нищо такова разбира се. Основно съм седнала по цял ден. Като е ли от седенето ми се набиват прешлените още повече и става още по-зле. Отделно понякога сякаш ми се прищипва нерв пак някъде там около централната част на гърба-по в ляво и не мога спокойно да си поема въздух. До тук имам снимка само на шийни прешлени, защото освен описаните проблеми имам изтръпване на лявата плешка и на левия безименен пръст. Предположиха, че е от шията. Направиха ми ЯМР. Нищо не видяха, освен може би леки шипове и лека форма лордоза на врата. С главоболие съм всеки ден и вече съм всеки ден на болкоуспокоителни хем за гърба, хем за главата. Чудя се какво да правя. Разбрах, че няма как да се снима на ЯМР цял гръбнак. Обиколих 10 невролога, вдигат рамене, карат ме да се мажа с фастум гел (3 туби поне съм измазала) и да си взимам аналгините. Е, ама то така не се живее. Моля ви, кажете при кого да ида? Някои сериозен специалист. И коя част на гръбнака да снимам при тези болки? Ясно е, че пак ще си го плащам ЯМР-то от джоба, но просто не знам вече какво трябва да се снима. Просто не мога вече да работя, да живея нормално.

# 489
Аз подчертавам, че не съм специалист, но когато търсех къде да направя моя ЯМР видях, че се прави на цял гръбнак, но не си спомням къде беше обявена цена - 600 и нагоре лева беше май.

# 490
Преди ЯМР може да отидеш на невролог и да ти назначи скенер. Пак е по-добре от рентген или нищо.
На торакална или лумбална зона. Една от двете. Ако имаш ДХ, ще се види на скенер.

# 491
  • София
............................. И коя част на гръбнака да снимам при тези болки? Ясно е, че пак ще си го плащам ЯМР-то от джоба, но просто не знам вече какво трябва да се снима. Просто не мога вече да работя, да живея нормално.
Трудно ще ни е да ти дадем отговор, защото нищо не разбираме. Тук само Дренка е лекар. Първо ти трябва невролог , а това ще стане в приемното на някоя от болниците, Токуда, ВМА, Александровска. Второ, ако си  решила да направиш ЯМР на цял гръбнак, то това може да стане в Пирогов" - Образна диагностика с/у 900лв. , но смятам че първо ти трябва читав невролог, а после и снимките.  Peace Смятам, че той най-правилно ще те насочи, недей да избързваш и направи консултация. Например, аз съм изключително доволна от невролозите на Токуда, с внимание и загриженост работят и не ме претупват и най-важното страшно много ми помогнаха. Може да се каже, че съм определено много добре.
 Платен прием е само 40 лв , а работят и със здрв. каса.

# 492
Марчева, аз също мога да дам добър отзив за невролозите в Токуда. Само един въпрос - теб не те ли навиваха за операция? Защото мен да и затова малко съм подозрителна. Ще направя консултация и на друго място преди да реша, но доста ме поизплашиха там.

# 493
  • София
Марчева, аз също мога да дам добър отзив за невролозите в Токуда. Само един въпрос - теб не те ли навиваха за операция? Защото мен да и затова малко съм подозрителна. Ще направя консултация и на друго място преди да реша, но доста ме поизплашиха там.
Да. От много време стои този въпрос отворен все още. Ще му дойде времето и на него. Не, не съм подозрителна, в никакъв случай. Доверявам им се напълно. До момента само там получих адекватна помощ.  Увреда на нервни коренчета има , то и аз която нищо не разбирам го усещам, та защо те да подхождат лошо и да ме пързалят, не. Ще я направя тази операция, интересувала съм се и за мен си зная кой ще  я извърши.  Смятам, че ще направя правилен избор, надявам се. За сега се чувствам добре и все още се мотам, но това няма да продължи дълго време...може и есента тази година, може и догодина..  ще видим, ще помисля още малко време.  Трябва да отхвърля някои задачи, които са пред мен и  са ми  доста отговорни и отивам да ме срежат.  Това е.

# 494
Да. От много време стои този въпрос отворен все още. Ще му дойде времето и на него. Не, не съм подозрителна, в никакъв случай. Доверявам им се напълно. До момента само там получих адекватна помощ.  Увреда на нервни коренчета има , то и аз която нищо не разбирам го усещам, та защо те да подхождат лошо и да ме пързалят, не. Ще я направя тази операция, интересувала съм се и за мен си зная кой ще  я извърши.  Смятам, че ще направя правилен избор, надявам се. За сега се чувствам добре и все още се мотам, но това няма да продължи дълго време...може и есента тази година, може и догодина..  ще видим, ще помисля още малко време.  Трябва да отхвърля някои задачи, които са пред мен и  са ми  доста отговорни и отивам да ме срежат.  Това е.

Ако е при д-р Цеков , пиши ми ! Аз отдавна  събирам  мнения за него .
При колежката ми с  озоновите инжекции  в Гръбначен център /при вкарана камерка /  нещо не се получи , боли я и май ще се навива за операция  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт