Дискова херния - 13

• 129 534
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Алечка, и аз това си мислих, че след като определено медикаментозно лечение не дава резултат трябва да се види точно колко са снишени прешлените, за да се прецени по-натам с какво да се действа. А и аз за себе си искам да знам и да го имам това изследване. По едно време се бях притеснила да не е нещо автоимунно, защото почти от нищо не се повлиява това чудо... Ти как си след операцията? Къде се оперира и колко ти струваше?

# 616
  • гр. София
Понеже разговорът тръгна в посока операция да кажа,че резултатите от ЕМГ-то в случая отхвърлят нуждата от евентуална операция. Споко. Много е важно разчитането на ЯМР. В Софиямед установиха, че съм напълно здрава, а това далеч не е така. В Спектър, ВМА и Иван Рилски се справят добре.

# 617
  • София
Понеже разговорът тръгна в посока операция да кажа,че резултатите от ЕМГ-то в случая отхвърлят нуждата от евентуална операция. Споко. Много е важно разчитането на ЯМР. В Софиямед установиха, че съм напълно здрава, а това далеч не е така. В Спектър, ВМА и Иван Рилски се справят добре.
Jenist, благодаря, както и на всички Ви за подкрепата  Hug
Jenist, ти освен с този магнезии пиеш ли нещо друго, с какво си се лекувала ?

# 618
  • гр. София
Пия противовъзпалителни и милгама при тежки кризи - обикновено есенно и пролетно време. Магнезий, когато ми отказват краката.  Гледам да не се тъпча с лекарства.

# 619
  • София
Пия противовъзпалителни и милгама при тежки кризи - обикновено есенно и пролетно време. Магнезий, когато ми отказват краката.  Гледам да не се тъпча с лекарства.
Какви противовъзпалителни? Еднократни тип аналгин и нурофен или по схема ? Аз пих 10 дни афламил, но не помогна много. Предишната невроложка ми беше изписала Мовалис, но не го пих тогава. Сега съм на Мидокалм и Милгамма и когато ме заболи пия нещо еднократно.

# 620
Четох, че НОНИ помагало срещу болката, а е натурално средство. Тук прочетох и за Босвелия. Аз имам болки само като вървя или стоя на едно място. Щом седна или дори клекна, болката отминава и всъщност не зная какво точно да пия, защото в покой нямам болка, а и при раздвижване също. Имам проблеми при т.нар "динамична компресия" и май ако не помогне балнеолечението ще си се разхождам така приклякайки....Пиша това, защото мовалисът при мен помогна, но не посмях повече от 10 дни да го пия, имах страшни мускулни спазми, но въпреки това смятам, че НСПВС не са безобидно стредство и се пият само в краен случай.

# 621
  • София
Да, аз затова не го пих, защото като му видях листовката ... но понякога са необходимото зло за съжаление. Мерси, ще си ги запиша и двете и ще ги проверя

# 622
  • София
А някой да е пробвал с прословутия Сириус -Д? Една позната ми предложи да си взема, тя го е пила по друга причина, но нещо скъп ми идва и не съм сигурна, че помага, а е само куха реклама

# 623
Мовалис и аз съм пила, имаше ефект до едно време. Мидокалм, Дексофен, после Дексаметазон, Манитол венозно, Габагамма... и още други разни безобразни. Милгама в промишлени количества, накрая и мускулно. Ама когато не става, не става.
Майка ползва магнезиево олио и е много доволна.

Jenist, аз в никой случай не казвам, че е за операция или я съветвам да прави такава, просто споделям при мен какво се случи  Peace

Венчо, оперирах се преди 3 години във ВМА. Доволна съм, добре се чувствам. Операцията е безплатна.

# 624
Аз от Милгамата понапълнях обаче. Алечка, помня, че ти беше доволна от операцията, обаче една друга потребителка пък беше недоволна май точно от твоя хирург. Явно си е до късмет. Истината е, че всички неврохирурзи "ухажват" пациента и го убеждават да се оперира, после явно не са толкова отзивчиви ако резултатът не е добър. За съжаление това е една от причините да съм предпазлива за препоръчаната ми операция. В медицината 2 и 2 не правело 4. Ми да де, като не прави 4, аз как да го очаквам след операцията? На този въпрос мълчат. А, да споделя - една невроложка ми предписа Невритоген ей така, на майтап. Не зная дали ще ми помогне за коренчева компресия, но ми оправи нервите и съня, за което съм много доволна. Имам съмнение, че и ензимите спомагат за това. А добрият сън и почивка вече са една крачка напред в оздравяването. Невритогенът е с куркума, ресвератрол и др. натурални съставки, доволна съм. Трябва да го пия 6 месеца.

# 625
И аз от Милгамата и от кортикостероидите напълнях значително.

milittana, спомням си потребителката  Peace Точно, защото факторите са много не бих препоръчал операция на никого. Това си е личен избор, както самата операция, така и лекаря, който да я направи.
Мен никой не ме е навивал за операция, аз исках много, чак накрая се примолих. Честно казано ме беше страх, че ако ми откажат не знам какво да направя... Салва богу всичко мина добре.
За сметка на това на баща ми преди 20 години му правиха ШЕСТ операции от ДХ точно заради некадърен лекар. Уж проста операция, но има какво да се сбърка... Оправиха го накрая, ама си беше кошмар.

# 626
  • Бургас
И аз съм заложила на курса с ПЕ сега два месеца -босвелия и куркума и накрая глюкозамин хидроитин и МСМ и пак отначало- да видим.

# 627
Аз за съжаление съм с прекъснати осигуровки и затова ще ми се наложи да си плащам. Съчувствам ти просто ... дано успееш с направление. И на теб ли проблемите са ти с краката, какви са ти симптомите? Питам, защото аз с тези смесени симптоми в краката хората около мен ми наизмисляха какво ли не и аз взех да се шашкам Simple Smile Междудругото кръста почти не ме боли, повече са ми проблемите с крайниците. По какъв начин се лекуваш?

И моите проблеми са свързани само с краката - всъщност, само с единия крак. Simple Smile Засега болка нямам, но симптомите в бедрото са много неприятни - изтръпване до пълна безчувственост в определени пози (примерно, докато спя), зверско парене, все едно някой ми е отвъртял як шамар през крака, мравучкане... Имам и лек дискомфорт в дясната част на кръста, по-скоро като схващане или скованост го усещам. Преди, тези симптоми бяха епизодични, но от около 2 месеца насам не са спирали. Sad Всичко започна сякаш миналия октомври, но това е друга тема. Наскоро пих за кратко "Агапурин" и "Милгамма", но не мисля, че имаше полза от тях, никаква промяна не усетих. Спрях ги, понеже приемам доста други хапчета дневно (във връзка с различни заболявания / състояния) и не ми се пият 100 неща едновременно. Сега с ММ обмисляме да си купим нов матрак, по-твърд от сегашния. Вече смених и стола, на който седя през по-голямата част от деня. Дано всичко това даде някакъв резултат и подобрението настъпи. Но задължително ще си направя и ЯМР през септември, да видим какво птиче ще пропее този път. Laughing

# 628
Понеже разговорът тръгна в посока операция да кажа,че резултатите от ЕМГ-то в случая отхвърлят нуждата от евентуална операция. Споко.

Би ли споделила малко повече, понеже съм начинаеща в тази сфера? Hug По какъв начин резултатите от ЕМГ-та са показателни дали ще се наложи операция или не? Питам, понеже и аз съм правила това изследване - всъщност, само него засега.

# 629
  • София
Ох, склонни сме да опитваме какво ли не вече....ужасно е. На всеки организъм помага нещо различно, дори и оперативна намеса.
Да, и мен ме интересува как от ЕМГ само може да се разбере дали си за операция или не, мислех, че само с ЯМР може да се познае , когато се види точно какво е положението. И аз от Милгамата пълнея. Мислех да не опитвам с кортикостероиди, но това ще го оставя за накрая. Ще направя ЯМР и ще видим какво ще ми предложи сегашния док, ако не го сменям, колкото и да ми е писнало да ходя по доктори. Последно, когато той ми прави ЕМГ , каза спокойно няма да се парализираш, което ме успокои, но пък всичко това, което нарушава нормалния ритъм на живот и пак си е вид парализа ....дори и социална и психическа.
Не знам дали някой от Вас е опитвал с озоновите инжекции, аз правих курс 1- дни, което не ми помогна особено поне по мое мнение, може би за кръста до някаква степен да, но после четох, че помага при хора, които нямат особена голяма декомпресия с дразнене на нервите към крайниците. И уж  има 95% успеваемост, аз явно съм изтеглила късата клечка и съм от другите 5% Grinning

Общи условия

Активация на акаунт