Професионални серии за коса - тема 105

• 69 038
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
И на мен ми пристигна днес хидратиращия крем на Мороканоил. Пробвах го съвсем бегло - понеже вече си бях измила и изсушила косата - само малко на краищата нанесох. Много хубав ми се вижда. Мислех, че ще е тежък и мазен, а той е съвсем ненатоварваща текстура.

Ароматът и аз много го харесвам - на мен ми мирише на мъжки парфюм, плюс действително нещо ориенталско. Имам чувството, че миризмата няма да се хареса на всеки, че мъжете особено бягат от подобни аромати върху жени, защото не са достатъчно женствени. Не ми е потвърдено, никой не се е оплакал, но някак така си представям, че може да е. Обаче на мен много ми харесва.

# 256
Здравейте дами, съжалявам за нахълтването в темичката, но започвам с въпрос, подходящи ли са тези продукти за доста суха коса, особено в краищата е кошмарна, направих грешката да се боядисам сама в понеделник, след това импровизирах с някакъв бронд, стана ужасно и ударих пак кестеняво, днес косата ми е ужасно суха, а как е изправих аз си знам Crazy Попрочетох малко от темичката назад и стари такива, видях че сте доволни от тези Керастаз, но незнам дали съм избрала подходящите, та преди да поръчам да питам и тук. Предварително благодаря на отзовалите се Hug
Скрит текст:

Отворена съм откъм съвети за нещо по-добро, ест ако мога да го намеря newsm78
Geeni, за суха коса е подходяща серията Нутритив на Керастаз, но освен шампоан и маска задълително  Peace

# 257
  • София
Като стана дума за Morrocanoil гледам доста изгодни комплекти от Ш+Б от по 500 мл всяко
Moroccanoil Moisture Repair  http://www.hqhair.com/moroccanoil-moisture-repair-shampoo-condit … duo/10787035.html

# 258
Genni,за изправяне на суха коса този е хубав:
http://www.arlen.bg/product/528/termozashtiten-krem-za-izpravyan … cream-150-ml.html
Ползвай маски и шампоани за подхранване или хидратация.Избирай кремообразни финиши.Дано косата ти се оправи  Peace Много омекотява тази терапия преди шампоан: http://www.zlatnaribka.com/3-more-inches/terapiya-predi-shampoan … -treatment-100-ml
Аз слагам колкото орех на дълга до плешките коса.Само по дължините.

# 259
 Hug Hug bouquet

Сетонче, моя цвят стана исторически направо ама така е като се събуждам всеки ден с различно желание и настроение. Ще споделя, когато получа задоволителен резултат. А ти пусни снимка на произведението си   Crazy Hug

zari65, коя боя на Лакме ползва? С оцветяващ шампоан не вярвам да ти се покрият белите коси. По-скоро сложи пак друга боя.

Genni, на първо време хидратирай яко и след това ако има нужда премини към протеинови продукти. Какъв ти е косъма - дебел, тънък? С какво се боядисва?

Алтерна са скъпи заради скъпите си съставки, които за жалост не гарантират перфектен резултат. Марката е изцяло еко и натурално ориентирана, което автоматично вдига цените. Да не говорим за fancy уникалните съставки, като хайвера, които се добиват трудно и са скъпи сами по себе си. За мен лично, от скромния опит, който имам до сега с тях, не съм възхитена. Да не кажа, че ми идват леко посредствени, въпреки претенциите си за луксозна грижа  Blush Аз така и не разбрах какво означава това "луксозно усещане", като ефект на косата...

# 260
ФРЕЯ,ех че е готино да те видя тук  Hug bouquet

# 261
  • Велико Търново
Гледам, че правите лични класации за марките - много интересни и с удоволствие ви чета, та за мен, въпреки че съм пробвала много продукти на най-различни брандове, ако трябва да кажа от кои съм имала най-малко/или никакви разочарования, това за момента са Мароканойл и Джойко - от първите, доволна съм от хидратиращата, възстановяващата и серията за обем, олиото за всеки тип коса, хидратиращия крем; от вторите - имала съм К-пак серията и Моисчър рикавъри, както и различни реконструктори и финиши - и след продължителна употреба, не са ме разочаровали.
Сега на ред е Ливинг прууф - да видим дали ще заемат почетното трето място в моята класация Wink

# 262
Анаген и Стамиген ампулите дали имат ефект върху косопад? При мен започна плашещ такъв докато се чудех имам ли ли причина за истинско притеснение  Confused Утре съм при личната ми лекарка.
Кажете ми само някой възстановил ли се е след такова нещо?

# 263
  • Велико Търново
И аз си ги купих, но не съм ги пробвала още - ще ми любопитно пробвалите ги да споделят за този аспект, иначе карам на ампулите Аминексил - след третата все още не се наблюдава подобрение Confused

# 264
  • У дома
Дами, златни сте bouquet Hug Знаех, че ще получа бързи  и компетентни отговори.
Поръчах тези на Керастаз Нютрийв, оранжеви, дано съм уцелила, маска и шампоан, и едно МароканОил, но Лайт, незнам дали е това за което си говорите и вие Rolling Eyes Дано малко се посъвземе тая коса.
Косата ми е плътна, супер дебел косъм, доста здрава, малко се попроскуба след раждането, но се управих с едни ампули на Виши и спря да капе, средна дължина е поддържам, боядисах се с Олиа тъмно русо (за мен си е светло кестеняво), след това се изгаврих с Бронд-а на Лореал, стана една гнусна рижа на нищо не приличаща коса, и другото което имах вкъщи, Лореал Ексаланс, отново тъмно русо, така се води, но си е светло кестеняво и то Laughing Дано скоро пристигнат и се приведа в ред, че съм като проскубана кокошка hahaha Joy

# 265
  • Пловдив
При мен Алтерна и Марокан също не работят. Не се спогодих с тях, но пък с Керастаз и Джойко си се обичаме Heart Eyes

# 266
Мацата Heart Eyes, копирам си поста и съветите ти за бустера и ще му дам още един шанс, ама по-късно, че много съм му се разлютила. След първия нещастен опит, ми мина през ума, че протеинов шампоан ще трябва и за това посегнах към Денсифика, понеже това ми е най-протеиновото под ръка за момента. Горе долу както си описала така и процедирах. Единствено не разресах с гребен. Само с пръсти. Първия път по-близо до корените разнасях, но втория само от средата на долу. Единия път стоях 5 мин, втория път 2. Втория път даже още по-кофти резултат ми се получи. Ще направя и трети опит и по-пестеливо ще нанасям и ще среша с гребен, пък да видим...Благодаря ти bouquet.

Аз оня ден не се стърпях и си взех шампоана Grow Gorgeous, балсама беше свършил. Еми май ще се окаже, че това ще ми е любимата серия Heart Eyes, след хидратиращите Алтерни. Просто страхотна за моята коса. Влюбена съм в серума и аромата му. Радвам се, че и шампоана ми хареса....Не се пени много на първо сапунисване, та се наложи да повторя и потретя даже. Леко пресуши косата, но после с финишите се оправи всичко...

Като говорите за Марокан серията, коя имате в предвид? Край мен например има от кафявата, а вие май имате в предвид синьо-бялата. Може ли някой линк да пусне да речем на това хидратиращо олио което като гледам е допаднало на повечето от вас? Аз от финиши повече нямам, но мога да сбутам и още един в шкафа.... Laughing

# 267
Не разбирам как може да сравнявате Алтерна с Керастаз.Не работят на един принцип,съставите им са много различни.И двете марки ми харесват,но усещам Керастаз далеч по-агресивни към косъма и ако трябва да избирам доживотен бранд,това ще бъде Алтерна (без да омаловажавам други продукти и марки).Персонално предпочитам по-изчистени формули,по-лека артилерия,докато сме още млади и косите ни не са толкова проблемни.

ТЕН е страхотна серия,най-добрата,която някога съм ползвала.
Точно такива марки харесвам,хем комбинират луксозни екстракти/масла,хем и малко химия за пълен разкош.
Не съм особен любител например на 100% натурални състави.За тяло - да,за коса - не и избягвам.

# 268
[ Много омекотява тази терапия преди шампоан: http://www.zlatnaribka.com/3-more-inches/terapiya-predi-shampoan … -treatment-100-ml
Аз слагам колкото орех на дълга до плешките коса.Само по дължините.
[/quote]

Bubka, а пада ли боята от тази терапия преди шампоан?
Търся си такава терапия ако може да щади боя. Имам нощната на Кюн но не съм я ползвала, че съм прясно боядисана.

# 269
Beautyholicа, щом Алтерна не са изцяло натурални, значи има база за сравнение с други професионални марки; не разбирам ти какво толкова се учудваш. Мога да сравнявам Алтерна с Керастаз, Алтерна с Мороканоил и пр. според това как се отразяват на косата ми.

Общи условия

Активация на акаунт