Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема VIII

• 86 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • NE
Гласни от мен за Altered Carbon.

# 601
Започнах да следя напоследък новите сериали в тази насока и досега съм изгледала Grimm, Heroes, The Expanse, Altered Carbon, Star Trek Discovery. Обмислям да гледам и новата версия на Lost in Space. Не знам кога ще отделя време за всички сезони на Supernatural до момента.

# 602
  • МАРС
Сега ще ме накарате да му дам втори шанс на тоя Карбон 🙂

# 603
Supernatural в един момент става безсмислен и си личи, че се чудят какво да измислят. Аз не го гледам от няколко години. Струва ми се, че и на актьорите вече им поомръзна (затова и някои напуснаха).
Миналата година се беше появила новина, че щяло да има само още един сезон, но не съм сигурна дали е вярно.

# 604
  • Вестерос
Само сезона с левитаните или нещо от сорта беше слаб, после пак си е интересен. Този последния куца малко.

# 605
Малко ще поуплюя новия Старгейт. Ужасен е.Повечето (не,че има много герои) играят на ниво училищна пиеса,а хумора е просто потресаващ.Освен,че е едва 10 мин. успяха да намесят семейни дразги,любовна история (дори две) и преиначиха оригиналната история.
Толкова го чаках и вероятно за това се разочаровах така,но е слаб и цялата история можеше да се събере в стандартен 40 мин. епизод.
За ефектите,костюмите и сие няма да коментирам(много зле),но Ра,стана ми толкова мъчно беше в саркофаг и се движеше с него,а саркофага изглеждаше потресаващо смешно.

# 606

Непременно! Hands V

# 607

Непременно! Hands V

Еех, Джоел....има нещо в тези шведи!
Жалко, че едва ли ще му се радваме във втори сезон - ролята не позволява.

Иначе бих могла да опиша екранизацията с една единствена дума - "готина". Като визия, актьори, ефекти, режисьорски хрумки, адреналин - повече от добре. Единствено ми дойде в повече сълзливостта в последните 2-3 епизода. То не бяха семейни драми, то не беше погубена либоФ! В книгата ги нямаше,  и по-добре. Имаше нещо объркано в интригата около убийството, но сега няма да издребнявам.

Идеята за дехуманизацията на обществото с навлизането на технологиите не е оригинална, но все по-актуална. Дали ще успеем да останем хора, ако придобием силите на богове? Не случайно на Адам не е било позволено да яде от Дървото на познанието и Дървото на живота, преди да бъде готов.

# 608
И тук да напиша, че ми хареса сериалът за русалката. Simple Smile

Видях едно интервю на водещия актьор от Counterpart : http://tvline.com/2018/03/30/counterpart-j-k-simmons-season-1-finale-preview/
Не бях разбрала, че ще има втори сезон - някак си съм пропуснала да прочета, въпреки, че по принцип следя новините за фантастиките...

# 609
Да кажа и за Counterpart. Реших се да го гледам заради писаното в темата. Иначе се назландисвах, не ми се гледаше втори Fringe.  Изобщо това с паралелните вселени някак ми се струва скучно, въпреки че не съм права, както си пролича с Човекът във високия замък. Та и тук така. Само заради играта на Дж. К. Симънс и Оливия Уилямс си струва. Малката Надя „Болдуин“ (Сара Серайоко - италианка, за първи път я виждам) също е страхотна. Пък в Куейл никак не разпознах Визерис Таргариен (Хари Лойд). Накрая дори имахме удоволствието да видим Лоте Вербеек (Гейлис Дънкан от Outlander). Емоционалните и екшън сцените са пестеливи, което придава едновременно добър вкус и повече драматичност. Откъм интрига не е нещо особено, щом се сетих да булката на Куейл още в началото на съответния епизод. Но то това е второстепенно. Сценографията е много, много добра. Хареса ми, че е снимано в Берлин - малко разнообразие от холивудската щампа.
Въобще толкова ми хареса, че не ме подразниха лесбийските истории на Надите. Съвсем естествени бяха. Не както обичат напоследък да ги лепват като кръпка с пропагандна цел.

Имаше обаче някои неща, на които откровено не намерих обяснение.
Скрит текст:
Таймингът е малко неясен. Разделянето е през 1987. Епидемията е през 1997. След това започва дивергенцията. Действието се развива около наши дни. Как тогава двете Нади са имали общо детство до десетата си година, когато баща им умира? Тя е около 20-годишна, не около 30-те.
И какви бяха тия монитори в тайните служби в предполагаемата наша вселена, дето приличаха на техника от 80-те и 90-те? Хем телефоните са им като днешните, хем компютрите - като от преди 20-30 години.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 19:37 от Анонимен

# 610
За мониторите - може би в някои служби все още ги използват? Примерно в затворите...Не съм влизала и нямам представа, но ако си работят, вероятно не намират за нужно да ги сменят с модерна техника...
Надя може да е по-голяма - не са уточнявали възрастта й, а тя е младолика и изглежда дребна. Актрисата не ми е позната, но според Гугъл е на 27.

# 611
Не е само външният вид на мониторите
Скрит текст:
- пишеха с ония зелени букви на черен фон като през 80-те. Никой вече никъде не използва такава техника дори и само заради облъчването. Абсурд в най-секретното учреждение, където би трябвало да се използва най-модерната техника, да има такива антики. Ако беше в другата вселена - онази с епидемията - щеше да е обяснимо. Доколкото разбрах обаче, тази с модерните телефони е нашата. А другата е копие, получено при експеримент.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 20:37 от Анонимен

# 612
Скрит текст:
Може би трябва да използват еднаква техника, за да са съвместими (нашите с техните - нали "нашите" не им дават технологии, значи трябва да се нагодят към изостаналите).
Всъщност, тяхната вселена не е копие - светът се е дублирал - била е една вселена, която се е разделила на две. Нито една не е първоначалната - двете са разклонения.

# 613
Те си общуват през Интерфейса (каквото и да е това), а не през компютрите.
Скрит текст:
Компютърът на Питър Куейл беше такъв, дърт. Той там гледаше нещо съвсем рутинно - данни за персонала. Няма причини да е необходима съвместимост с другата вселена. Няма причина дори да се очакват посещения на кросъри в кабинета му, та да си крие модерната техника. Същото и в работните помещения на Интерфейса, пък и на Третия етаж. Доколкото разбрах, фактът за паралелната вселена е известен на много малко лица. Повечето редови служители си нямат хал хабер. Не им ли е странно да работят с такива антики?

Или има някакво обяснение, което съм пропуснала (или ще го дадат), или няма такова и просто е неточност.

На мен ми е любопитно какво ще се случи с онзи, дето умря точно на чертата? Имам чувството, че точно това му беше целта. Може би искаше да взриви прехода и някак да насочи удара само към нашата вселена? Хич не обичам такива дълги паузи.

Много е интересно това - кои сме ние, кои можем да бъдем, кои са малките камъчета, които насочват живота ни в една или друга посока.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 23:29 от Анонимен

# 614
Аз си мислех, че финалът ще е окончателен и ще завърши историята, но щом сериалът е подновен, като нищо ще се окаже клифхенгър...
Скрит текст:
Смъртта точно на границата със сигурност е от голямо значение.
Изглежда въпросът с компютрите се обсъжда и по чуждите сайтове (сега проверих) - има предположения, че използват стара техника, за да попречат на хакери да проникнат в мрежата им (не знам дали има смисъл в това?)...Има всякакви други теории - сред които, че и двете вселени не са нашата, или че използват технологията, която се е използвала към момента на разделянето, понеже са много близо до границата и поради някаква причина не могат да я ъпгрейднат (съмнявам се да е това)...Повдига се и въпросът за смартфона от първите кадри (на единия от агентите, които Надя уби) - не беше ли прекалено футуристичен - спомням си, че беше от тези прозрачните, със синя лед светлина; виждала съм подобни в други фантастики, затова реших, че е някаква секретна технология, която си ползват само агентите, но сега като се замисля, определено е съмнителен.

Общи условия

Активация на акаунт