Спермограма.ПОМОЩ

• 4 145
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,чудя се някой може ли да разчете тази спермограма,вчера е правена,и ни казаха,че не са добри резултати.
Ако някой може да я разчете по обстойно нека ми отговори,моля.
Мъжът ми е на 26,аз съм на 20години,от година и половина правим опити за бебче,но резултат нулев,понеже аз съм с наднормено тегло,и доста нередовен цикъл,но от няколко месеца се храня здравословно,но продължаваме напред.
Благодаря.
http://prikachi.com/images.php?images/443/8771443m.jpg

# 1
Това разширена спермограма ли е? С или без морфология..според мен е зле..няма подвижни сперматозоиди..има ли заключение отдолу?

# 2
  • София
то няма нищо, никакви сперматозоиди.
повторете я на друго място, за предпочитане инвитро клиника.
оттам ще ви посъветват за уролог.

# 3
  • София
Здравейте,чудя се някой може ли да разчете тази спермограма,вчера е правена,и ни казаха,че не са добри резултати.
Ако някой може да я разчете по обстойно нека ми отговори,моля.
Мъжът ми е на 26,аз съм на 20години,от година и половина правим опити за бебче,но резултат нулев,понеже аз съм с наднормено тегло,и доста нередовен цикъл,но от няколко месеца се храня здравословно,но продължаваме напред.
Благодаря.
http://prikachi.com/images.php?images/443/8771443m.jpg

Вие къде сте я правили тази спермограма. Не съм наясно, но според резултата, който е показан за мен не е добре.
Правили ли сте консултация с лекар? Кой ви е изпратил за спермограма?

# 4
Да де, никакви няма..според мен ако не е правена в инвитро клиника не е реална и трябва задължително да се повтори. С от  3-5 дни въздържание. Къде е правена?

# 5
И мен ме съмнява дали е добре направена спермограмата. Не знам дали е възможно да няма абсолютно никакви сперматозоиди. Обикновено при кофти спермограмите просто са с много по-ниска концентрация, подвижност и т.н.

# 6
  • София
възможно е да няма никакви сперматозоиди.
азооспермия се води.
трябва си лекар за тая работа обаче, не съвети от форум.

# 7
то като гледам ще се повторя, но поне така дано да има ефект.
да се направи в специализирана лаборатория, защото там поне винаги има заключение - писмено пък и на място разясняват. може да няма никакви сперматозоиди по принцип, но нека да се повтори и ако е така да се търси причината.

# 8
лаборатория Лина,не е с разширение,обеясниха ни,че трябва след месец да се направи отново.въздаржанието беше 4 дни и половина,казаха,че лоша била работата,отдолу няма никакви заключения,и че при такава спермограма нямало как да се зачене,и все лоши неща казаха...

# 9
Значи на грешно място сте я правили. Лина е в бургас, нали?! там имате някакъв инвитро център - отидете там.

# 10
да,в Бургас.

# 11
  • София
задължително идете в специализирана клиника. в тези лаборатории не могат да ви дадат достоверни резултати. не случайно и когато се кандидатства за фонда, искат спермограмите да са правени в специализирана клиника. само си давате парите там.

# 12
  • София

Отидете в МБАЛ Бургас и там ще Ви насочат към инвитро центъра им. И започнете малко по малко с изследванията и да видите какво е необходимо да се направи.

# 13
  • София
с тия резултати по-добре пловдив, софия.
инвитро центъра там хич не бива.

# 14
може и Варна

Общи условия

Активация на акаунт